Άκου τι είπαν!
Καμία οργάνωση, κανένα σχέδιο, καμία ευθύνη.
Ένα νοσοκομείο απροετοίμαστο με τεράστια κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά με «ιλουστρασιόν» καταχωρήσεις ακόμη και σε εφημερίδες της Θες/νίκης για την «άρτια» προετοιμασία του απέναντι στον κορωνοϊό. Με ανακοινώσεις για τις δωρεές των ιδιωτών σε ΜΕΘ που θα τις λειτουργούσαν ποιοι; Με ενδοκομματικούς καυγάδες στη ΝΟΔΕ Ξάνθης για τις προσλήψεις στο νοσοκομείο, που στελεχώθηκε με προσωπικό και φύλακα, αλλά με ένα μόνο επικουρικό γιατρό!
Ακόμη και σήμερα μετά από οχλήσεις, παραινέσεις, επισκέψεις στη διοίκηση δεν κατέστη δυνατόν να «πεισθεί» για την αγορά του μηχανήματος ανίχνευσης του κορονοϊού, όταν το Νοσοκομείο Καβάλας έχει ήδη δύο, ακόμα και το ΚΥ Πρίνου! Ανεπάρκεια διοίκησης; Αδιαφορία για την υγεία των πολιτών της Ξάνθης; Ποιος έχει τελικά την ευθύνη;
(Από την ανακοίνωση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιώργου Χατζηθεοδώρου στα ΜΜΕ)
-Τουλάχιστον όσοι μιλάνε και καταγγέλλουνε τα όσα συνέβησαν στη Ξάνθη, δεν κινδυνεύουν να πάνε κατηγορούμενοι για… διασπορά ψευδών ειδήσεων όπως ήθελαν οι 6 αντιδήμαρχοι του κυρίου Τσέπελη…
Το σχόλιο
Μαθαίνω ότι πολύ γνωστή εταιρεία της Ξάνθης και μάλιστα με πολύ καλό όνομα, ευθύς εξ’ αρχής πήρε την πρωτοβουλία να εξοπλίσει το Νοσοκομείο Ξάνθης με μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για τον κορονοϊό (PCR), ώστε μέσα σε 45 λεπτά το πολύ, να γνωρίζουν γιατροί και ασθενείς, αν ένας εξεταζόμενος ήταν θετικός ή αρνητικός στον Covid-19. Μηχάνημα αγορασμένο και έτοιμο να δοθεί στη χρήση, υλοποιώντας με τον τρόπο αυτό και το αίτημα που είχαν καταθέσει εγγράφως από τις 21 Απριλίου στη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης και οι Νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά είχε προτείνει βδομάδες νωρίτερα και ο Ιατρικός σύλλογος Ξάνθης. Κι όμως…η Διοίκηση του Νοσοκομείου είχε αρνηθεί την ΠΡΟΣΦΟΡΑ!!! Μπορούμε τουλάχιστον να ρωτήσουμε το λόγο; Και να τύχουμε κάποιας καθαρής απάντησης;
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΣΟΥΜ ΤΖΑΜΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες στην είσοδο του τεμένους που βρίσκεται στη θεσσαλική πόλη διαμαρτυρόμενοι για την υπόθεση της Αγίας Σοφίας.
Πέτρες στις πόρτες στο Κουρσούμ Τζαμί στα Τρίκαλα, πέταξαν άγνωστοι. Όπως επισημαίνει σε σχετικό του ρεπορτάζ το trikalanews.gr το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (13/7).
Ομάδα Τρικαλινών πολιτών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν να λειτουργήσει την Αγία Σοφία ως τζαμί, αντέδρασαν πετώντας πέτρες στην είσοδο του μνημείου Κουρσούμ Τζαμί ή αλλιώς Τέμενος Οσμάν Σάχ.
Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο δήμος Τρικκαίων, αλλά και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, η οποία έχει αναλάβει να βρεθούν οι δράστες της ενέργειας αυτής, όπως και να μην επαναληφθεί τέτοιο γεγονός.
Η Μόσχα στηρίζει την Τουρκία για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Με δήλωση του στο Sputnik ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Βερσίνιν διευκρίνισε σε δημοσιογράφους πως το ζήτημα αυτό, δηλαδή η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, είναι εσωτερική υπόθεση της Τουρκίας και «κατά συνέπεια ούτε εμείς ούτε κανείς άλλος μπορεί και πρέπει να αναμειγνύεται».
Τη δήλωση του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
Εξιχνιάσθηκαν στην Καβάλα 6 απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βάρος πολιτών
Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, έξι (6) απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν τον μήνα Μάιο στου 2020, σε βάρος πολιτών.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.
Αναλυτικότερα ο δράστης ανήρτησε σε διαδικτυακούς ιστότοπους, αγγελίες σχετικά με την πώληση εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις οποίες εντόπισαν οι παθόντες και επικοινώνησαν διαδικτυακά μαζί του.
Κατά την επικοινωνία τους, συμφώνησαν την αγοροπωλησία διαφόρων εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αντικαταβολή χρηματικού ποσού.
Σε τρεις περιπτώσεις ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τρία άτομα, αποσπώντας τους συνολικά 1.010 ευρώ, οι οποίοι κατά την παραλαβή των δεμάτων διαπίστωναν ότι ο δράστης είχε αποστείλει άλλα είδη μικρότερης αξίας, αντί των συμφωνηθέντων.
Επιπλέον, σε τρεις άλλες περιπτώσεις ο δράστης επιχείρησε να εξαπατήσει τρία ακόμη άτομα, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε καθόσον οι υποψήφιοι αγοραστές δεν παρέλαβαν τα δέματα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.
Έβρος: 3.900 άτομα πέρασαν στην Τουρκία από τους Κήπους σε 11 μέρες
Μία έκκληση προς όλους πηγαίνουν στην Τουρκία κάνει ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, παρατηρώντας όμως ταυτόχρονα, ότι σε διάστημα έντεκα ημερών, 3900 άτομα έχουν περάσει από το τελωνείο των Κήπων!
Ο κος Πέτροβιτς, έγραψε στα social media:
«ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ :
Οι Έλληνες υπήκοοι που εξέρχονται από τα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου και Κυπρίνου, οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για COVID-19, κατά την παραμονή τους σε Τουρκία και Βουλγαρία, καθώς και κατά την επιστροφή τους.
Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες (1/7 έως 12/7/2020) και
μόνο από το τελωνείο Κήπων, εξήλθαν περίπου 3.900 Έλληνες υπήκοοι, στην πλειοψηφία τους Θρακιώτες.
Η πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα, ατομικής αλλά και συλλογικής μας ευθύνης!
αίνιγμα
Αφού τα μαζικά πάει ενάμιση μήνας που μας «τελείωσαν». Τι φταίει και η Ξάνθη εξακολουθεί να έχει κάθε μέρα και νέα κρούσματα; Τι συμβαίνει και μόνο στο Νομό μας έχει χαθεί ο έλεγχος ευθύς εξ’ αρχής; Και δεν θα τιμωρηθεί κανείς για την τραγική σημερινή κατάσταση;
Ο Ξανθιώτης Χρήστος Ιωαννίδης εκλέχθηκε στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών
Το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας διεξηχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος.
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:
ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος (Τ.Δ. Αθηνών)
ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ(Τ.Δ. Ηρακλείου)
ΠΑΠΑΣ Βασίλειος (Τ.Δ. Χαλκιδικής)
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Κων/νος (Τ.Δ. Πιερίας)
ΚΟΝΤΑΚΟΣ Χρήστος (Τ.Δ. Λακωνίας)
ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑΣ Αχιλλέας ( Τ.Δ. Λάρισας)
ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας ( Τ.Δ. Τρικάλων)
ΧΡΑΠΑΣ Παντελής (Τ.Δ. Σερρών)
ΣΚΑΡΛΙΟΣ Μηνάς (Τ.Δ. Δράμας)
ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ Ειρήνη (Τ. Δ. Αθηνών)
ΠΑΡΓΙΝΟΣ Χρήστος (Τ.Δ. Ιωαννίνων)
ΝΕΑ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος (Τ.Δ. Ημαθίας)
ΚΑΣΙΜΟΣ Σωτήριος (Τ.Δ. Αρκαδίας)
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Χρήστος (Τ.Δ. Ξάνθης)
H ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΚΠΕ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
H Ένωση Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδας – Κύπρος ’74 (ΕΚΠΕ) καταδικάζει την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν να μετατρέψει το μνημείο της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί ωμή πρόκληση σε βάρος του ιστορικού-θρησκευτικού χαρακτήρα της. Η Αγιά Σοφιά έχει ιστορικό και πνευματικό συμβολισμό για τη χριστιανική θρησκεία. Αποτελεί ταυτόχρονα μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς και οικουμενικό σύμβολο.
Η ενέργεια του Προέδρου Ερντογάν συνιστά περιφρόνηση διεθνών υποχρεώσεων της Τουρκίας. Υπονομεύει τον διαθρησκευτικό διάλογο και πυροδοτεί ένταση στην περιοχή μας. Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στη στρατηγική κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Τουρκίας σε βάρος των λαών της περιοχής.
Δεν δικαιολογείται ακόμα η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος όταν σε απόσταση 800 μέτρων βρίσκεται το τέμενος «Μπλε Τζαμί» αντίγραφο της Αγίας Σοφίας. Είναι μια κίνηση που στοχεύει στην κοσμική παράδοση της ανοχής και ανεξιθρησίας που εγκαθιδρύθηκε από την Κεμαλική περίοδο της Τουρκίας, οδηγώντας πίσω στο σκοταδιστικό παρελθόν, τον εθνικισμό και το θρησκευτικό φανατισμό, με επιπτώσεις και στην Κύπρο όπου η Τ/Κ κοινότητα έχει κοσμικό χαρακτήρα.
Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 15/7, δια περιφοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων
Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 15/7 και ώρα 19:00, δια περιφοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων με τα παρακάτω 7 θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Προμήθεια και αντικατάσταση κουφωμάτων στο Δημοτικό Κατάστημα Αβδήρων (Δημαρχείο)» (εισηγητής: Χωλίδης Στυλιανός, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών)
- Χορήγηση άδειας κατάληψης και χρήσης ∆ηµοτικού – Κοινόχρηστου χώρου στην Κυριακού Αργυρούλα του Θεόκλητου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισµάτων στην παραλία Μυρωδάτου (εισηγητής: Μαυρομάτης Δημήτριος, Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων)
- Μεταβίβαση άδειας επαγγελματία Λαϊκών αγορών (εισηγητής: Γκασιμπαγιαζίδης Βλαδίμηρος, Αντιδήμαρχος)
- Εισήγηση προς το Δ.Σ. για την λήψη μέτρων για την ανακούφιση επιχειρήσεων που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού covid-19 (εισηγητής: Δήμαρχος)
- Έγκριση 8ης τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Αβδήρων οικονομικού έτους 2020 (εισηγήτρια: Τσάκου Αρχοντία, Προϊσταμένη Τμήματος
Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών)
- Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη δαπάνης της εκδήλωσης τελέσεως υπαίθριου εσπερινού στο Πολύστυλο Αβδήρων (εισηγητής: Δήμαρχος)
- Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης λόγω ένδειας σε άπορο δημότη του Δήμου (εισηγητής: Δήμαρχος).