Άκου τι είπαν!
«Σας παρακαλούμε απαντήστε στο κάτωθι Quiz και θα κερδίσετε κα εσείς… μια βασιλόπιτα επιλογής σας (εξάλλου θα κόβουμε πίτες μέχρι την Καθαρή Δευτέρα-μπορεί και παραπέρα αν βγάλουν οι επαγγελματίες και νηστίσιμες… )… από συγκεκριμένο κατάστημα με απευθείας ανάθεση…(υποχρεωτικά θα φάτε από εκεί αλλιώς δε θα κάνετε μαμ…)
α. είναι τα νέα παιδιά-νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι νομικών προσώπων και επιχειρήσεων του Δήμου Ξάνθης τόσο… κουκουρούκου… που δεν υπολογίζουν τις διάφορες συνέπειες τέτοιου είδους πράξεων… ???
β. είναι τόσο κυνικοί… πλέον… όλοι τους (μια ομάδα είναι εξάλλου)… που δεν υπολογίζουν τίποτα..???
γ. είναι όντως απλά «κλινικά ηλίθιοι» όπως αναρωτάται και διερωτάται η εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ…???».
(Από την ερώτηση της δημοτικής παράταξης «ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας» στον Τσέπελη και τον Μπούτο για την αγορά βασιλόπιτας για το δημοτικό ραδιόφωνο με απευθείας ανάθεση)
-…κουκουρούκου!!! Φυσικά και αυτή η ερώτηση της «Αγάπης» στις 17/2/2020 έμεινε αναπάντητη!
Το σχόλιο
Αναμφισβήτητα η πρωτοβουλία του υποψήφιου Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού να διοργανώσει μια ειδική ημερίδα – εκδήλωση στο καλοκαιρινό καφέ των «Ολυμπίων» για τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ήταν μια κίνηση αισιοδοξίας ότι μπορεί με πρόγραμμα και σωστή διαχείριση, να γίνει μια σωστή διαχείριση και τα λεφτά που εισπράττει ο Δήμος Ξάνθης για το συγκεκριμένο κρίσιμο θέμα, να πιάσουν τόπο…
Αυτό που ωστόσο είναι απαράδεκτο, είναι η αδιαφορία του σημερινού Δήμαρχου Τσέπελη και της παρέας του, να μην υπάρχει γιατρός για τα αδέσποτα και να μην υλοποιείται ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, όπως συμβαίνει σε άλλους Δήμους. Γεγονός απαράδεκτο, αυτό όμως προέχει, είναι να επισιτισμός των ζώων. Τα οποία χωρίς τροφή και νερό στην ουσία πεθαίνουν αβοήθητα και πρωτίστως, θα πρέπει να παρθούν μέτρα.
«Α»
ΕΚΔHΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΑΝ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/9
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για το Σ.Ε.Α.Ν Ξάνθης , να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση του Συνδέσμου, για τον εορτασμό της μνήμης του προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών «Αγίου Νικήτα», που θα πραγματοποιηθεί στον Ι.Ν Αγίας Αικατερίνης στο Γηροκομείο Αγ. Βασίλειος Ξάνθης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09.00΄ π.μ., όπου θα τελεστεί και μνημόσυνο στη μνήμη των αποβιωσάντων Εφέδρων Αξιωματικών του Σ.Ε.Α.Ν Ξάνθης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ Παντελεήμονα.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στο χώρο του Γηροκομείου
Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος
Σπυριδόπουλος Ιωάννης
Μυστήριο με τον θάνατο φοιτήτριας στα Ιωάννινα
-Μπήκε στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και έπαθε ανακοπή
Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στα Ιωάννινα με μια 20χρονη κοπέλα από τη Χίο, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, να χάνει τη ζωή της ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία.
Η νεαρή γυναίκα εισήχθη στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική πριν από μία εβδομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα.
Η κατάστασή της ωστόσο αντί να βελτιώνεται γινόταν χειρότερη. Έγινε αξονική τομογραφία και παρέμεινε στην Κλινική.
Την Τετάρτη και κατά την διάρκεια εξετάσεων η κοπέλα έπαθε ανακοπή. Διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νωρίς το μεσημέρι κατέληξε.
Πηγές αναφέρουν ότι το κορίτσι δεν είχε ιατρικό ιστορικό, δεν αντιμετώπιζε χρόνιο νόσημα και δεν είχε διαγνωστεί κανένα καρδιολογικό πρόβλημα στο παρελθόν.
Ματαιώνεται η Γιορτή Έναρξης Κυνηγιού στην Ξάνθη, λόγω των πλημμυρών στην Θεσσαλία
Την ματαίωση της Γιορτής Ένωσης Κυνηγιού 2023 αποφάσισε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ξάνθης ως ένδειξη συμπαράστασης στους πολίτες που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες.
Σε σχετικό ενημερωτικό αναφέρονται τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου αποφάσισε να ματαιώσει την καθιερωμένη εκδήλωση Γιορτής Έναρξης Κυνηγιού 2023 , λόγω των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή της Θεσσαλίας σπέρνοντας τον θάνατο και καταστρέφοντας τις περιουσίες και τις ζωές συνανθρώπων μας».
Αίνιγμα
Τελικά πόσοι από τους «πρώην» της Αγάπης παρέμειναν με τον Παπαχρόνη, τον Χάρη Διαφωνίδη και τον Τσακιρίδη Αφεντούλη στο πλευρό του Τσέπελη; Μήπως μόνον… αυτοί, αφού τους την έκανε και ο γιατρός Δημοσθένης Γεωργιάδης που πήγε με τους ΜΠΡΟΣΤΑ στηρίζοντας τον γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο;
Παλαμάς Καρδίτσας: Φίδι μήκους 2.5 μέτρων βρέθηκε σε σπίτι μετά τις φονικές πλημμύρες!
‘Ενα φίδι μήκους τουλάχιστον 2,5 μέτρων βρήκε κάτοικος στο σπίτι του στον Παλαμά Καρδίτσας, μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, που έφερε φονικές πλημμύρες στην περιοχή.
Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση κατοίκου της περιοχής που παρουσιάζει και σχετική φωτογραφία, «o Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Ιδού και τα πειστήρια…».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, περισσότερα από 130.000 είναι τα νεκρά ζώα, μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας που «έπνιξε» τον θεσσαλικό κάμπο.
Πάτρα: Κατέρρευσε δημοτικός σύμβουλος στην συγκέντρωση
του Κώστα Πελετίδη -Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Στο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Πατούχας, την ώρα που παρακολουθούσε την ομιλία του Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα.
Σύμφωνα με το tempo24, ο Χρήστος Πατούχας αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Γιατροί που βρίσκονταν στην συγκέντρωση του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ άμεσα έφθασε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο.
Στο νοσοκομείο του Ρίου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για λιποθυμικό επεισόδιο. Ο κ. Πατούχας θα υποβληθεί σε ενδελεχή ιατρικό έλεγχο ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του έδειξε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ»
ΣΤΟ ΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/9/2023 ΣΤΙΣ19.00
Ήρθε η ώρα να συναντηθούμε ως» από 20 περίπου ενεργούς πολίτες της Ξάνθης, που δεν έχουν κομματικές δεσμεύσεις και ιδεολογικές αγκυλώσεις κι εκπροσωπούν μέχρι στιγμής 1.600 συντοπίτες μας, με τους Προέδρους ή εκπροσώπους 50 και πλέον Σωματείων και Συλλόγων του Ν. Ξάνθης.
Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης αποφάσισε να διαθέσει στην κίνησή μας δωρεάν την όμορφη αίθουσά του γι’ αυτή την σημαντική για το μέλλον του Νοσοκομείου μας συνάντηση, την Παρασκευή, 15/9/2023, στις 19:00 (7:00 μμ).
Μπορούν φυσικά να παραβρεθούν και να συμμετέχουν στην συζήτηση και όποιοι άλλοι πολίτες θα είχαν ενδιαφέρον. Μέλη Φορέων και Συλλόγων, εργαζόμενοι του ΓΝ Ξάνθης, γιατροί, ΕΒΕ, εργαζόμενοι του Δημοσίου κ.ά. Ελπίζουμε η κοσμοσυρροή να μην είναι τόσο… μεγάλη και να χωρέσουμε όλοι. Καλή επιτυχία στις εργασίες μας.
Από μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας αποφασίστηκε σε άτυπη συνεδρίασή της να παρουσιάσει τα μέχρι στιγμής συμπεράσματα και προτάσεις μας ο φ. Αναστάσιος Καρκάνης (Μηχανικός, εργαζόμενος του Πολυτεχνείου Ξάνθης).