Άκου τι είπαν!
«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται…», σχολιάζει ο γυρολόγος δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Γουναρίδης ξεχνώντας βέβαια το γνωμικό, ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι…!
(σ.σ. Στις εκλογές του 2014 κατέβηκε με τον Δημήτρη Μπένη που δεν εκλέχθηκε φυσικά όπως κάθε υποψήφιος Δήμαρχος με τον οποίο κατεβαίνει! Στις εκλογές του 2019 με τον Μπάμπη Δημαρχόπουλο ενώ τα «έσερνε» στον Τσέπελη άγρια εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου και στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου… κατεβαίνει με τον… Τσέπελη, γιατί τον έκανε λέει έμμισθο Πρόεδρο στον ΣΔΑΝ!!
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται… αλλά δυστυχώς στη ζωή αυτό συμβαίνει με όλους όσους δεν έχουν «τσίπα» και ντροπή να αντιληφθεί ότι τον πήρανε χαμπάρι!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στα παραπολιτικά του «Μ»
-Αν έτσι Στέλιο μου είναι οι… «καθαροί ουρανοί», ε τότε… ποιοι είναι οι μη… «καθαροί»;
Το σχόλιο
Μπορεί το… χρήμα, οι υποσχέσεις και οι εξαγορές συνειδήσεων που επί χρόνια βέβαια κάποτε «ανθούν» να δώσουν στον πλέον αποτυχημένο Δήμαρχο όλων των εποχών που δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα έργο, να τον «διασώσουν» και να επαναλάβει το… «θαύμα» του 2019 που δυστυχώς πληρώνει σήμερα ακριβά ο Δήμος και κυρίως η πόλη;
Θα φανεί στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου, ωστόσο η λαϊκή οργή και αγανάκτηση των πολιτών –και κυρίως των νέων- δεν κρύβεται και όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο εκδηλώνεται πλέον και… φωναχτά!
Σε αναμονή λοιπόν των νέων απευθείας αναθέσεων (σ.σ. Τα γνωστά 30άρια…) και ποιος ξέρει μέχρι 8 Οκτωβρίου πόσο ακόμη θα αδειάσουν τα ταμεία του Δήμου Ξάνθης. Ποιος ξέρει…
«Α»
Έως την Πέμπτη δωρεάν διέλευση οχημάτων από Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, Ιόνια Οδό και Ε65
Έως και την Πέμπτη στις 6 π.μ. παρατείνεται η δωρεάν διέλευση οχημάτων από τα διόδια στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», στα διόδια της Εγνατίας Οδού μεταξύ Θεσσαλονίκης και διασταύρωσης με Ιόνια Οδό, κατά μήκος της Ιόνιας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Ε65 και στις δυο κατευθύνσεις, ύστερα από νέα εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.
Επιπλέον, αντίτιμο δεν θα καταβάλλεται ούτε στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Αιγαίου», στο τμήμα από Νίκαια μέχρι τον Μαλιακό Κόλπο (Πελασγία), συμπεριλαμβανομένων και των πλευρικών διοδίων στην εν λόγω περιοχή.
Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με αναλυτική καταγραφή των διελεύσεων. Το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης, ενώ θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση εάν απαιτηθεί τυχόν παράταση του έκτακτου αυτού μέτρου.
ΕΟΔΥ: 119 τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου -15 θάνατοι
Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 115 και τους θανάτους σε 15, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.
Ειδικότεραμ από τα 119 εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τα 93 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και 26 κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν 19 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 64 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων= 81 έτη).
Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν καταγραφεί σε οικισμούς στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Σερρών, Χαλκιδικής, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Καστοριάς και Άρτας.
Έδειραν τον Αγοραστό στον Παλαμά -Τον μάζεψε η αστυνομία και διεσώθη!
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος βρέθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας το μεσημέρι του Σαββάτου δέχθηκε επίθεση από τον κόσμο. Τον έδειραν και του πέταξαν μπουκάλια. Επενέβη η αστυνομία, τον μάζεψε και έτσι διεσώθη.
Ο Κώστας Αγοραστός είχε τολμήσει ήδη εδώ και 48 ώρες να ισχυριστεί πως διέθεσε 560 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα και άλλα έργα υποδομής. Εάν κανείς εισέλθει στο προφίλ του στο Facebook, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας διαφημίζει πληθώρα έργων τα οποία «έπνιξαν» τη Θεσσαλία.
Αυτά είχε διαπιστώσει ο κόσμος στον Παλαμά Καρδίτσας και αυτή την πραγματικότητα διαπιστώνει κάθε κάτοικος που αντικρίζει την καθολική καταστροφή στον Θεσσαλικό Κάμπο. Κανένα σοβαρό και αποτελεσματικό έργο δεν κατασκευάστηκε στη Θεσσαλία και μόνο έργα – «ασπιρίνες» με πρόχειρες διαδικασίες εκτελέστηκαν για να μπαλώσουν τις πληγές από τον «Ιανό» που χτύπησε το 2020, με αποτέλεσμα όλα τα αναχώματα και τα φρεάτια να σπάσουν ακριβώς στα ίδια σημεία που είχαν σπάσει και τότε.
Αίνιγμα
«Φουλάρει» όσο πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές σε απευθείας αναθέσεις με τα γνωστά τριαντάρια (30.000 ευρώ) σε ημετέρους και εκλεκτούς, η γνωστή «παρέα» του Δήμου Ξάνθης. Με αγωνία περιμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι οι… «νέοι τυχεροί» που θα τα πάρουν! Με μεγάλη αγωνία αν και χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει…
Η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΕΡΑΜΒΕΛΙΩΤΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ (ΣΥ.ΦΑ) ΞΑΝΘΗΣ
Αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης την Τετάρτη 6/9/2023.
Μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών το νέο Δ.Σ. και το νέο Ε.Σ. συνεδρίασε για πρώτη φορά και συγκροτήθηκε σε σώμα, ενώ έγινε και η κατανομή των αξιωμάτων των πέντε (5) μελών του Δ.Σ. ως ακολούθως:
-Πρόεδρος: Δέσποινα Μεραμβελιωτάκη
-Αντιπρόεδρος: Φωτιάδης Πολύκαρπος
-Ταμίας – Διαχειριστής: Τσιγγούρ Τζαχίτ
-Γενικός Γραμματέας: Πέτρου Γιώργος
-Μέλος: Ηλιάδου Όλγα
Για το νέο Ε.Σ. η κατανομή των τριών μελών είναι η ακόλουθη:
-Πρόεδρος: Στρατογιαννάκος Νικόλαος
-Μέλος: Κατσαρίκας Πάυλος
-Μέλος: Κάλφα Δέσποινα
Εκπρόσωπος για την ΟΣΦΕ εκλέχθηκε η Δέσποινα Μεραμβελιωτάκη. Η θητεία του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου του ΣΥ.ΦΑ. ΞΑΝΘΗΣ είναι τριετής
Ιωάννινα: Ελεύθερος με όρους ο 71χρονος άνδρας
που πυροβόλησε και σκότωσε 35χρονο ληστή
Ελεύθερος είναι μετά την απολογία του στις δικαστικές αρχές Ιωαννίνων ο άνδρας ηλικίας 71 χρονών που την περασμένη Παρασκευή είδε στο σπίτι του ληστή και τον σκότωσε.
Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν ότι δεν πρέπει να κρατηθεί προσωρινά αλλά του επέβαλλαν δύο περιοριστικούς όρους
-Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και
-Να μην προσεγγίζει το χωριό που έγινε το έγκλημα
Ο εν λόγω άνδρας – ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και ήταν στο χωριό Χίνκα του Δήμου Ζίτσας για τις καλοκαιρινές διακοπές – είδε ξαφνικά μπροστά του τον 35χρονο να προσπαθεί να μπει στο σπίτι του έχοντας καλυμμένα στα χαρακτηριστικά του και κρατώντας ένα στιλέτο και μία μεταλλική ράβδο.
Αρχικά, προσπάθησε να τον απωθήσει και του ζητούσε να φύγει από το σπίτι. Ακολούθησε διαπληκτισμός και όπως φαίνεται ο 35χρονος τον χτύπησε με τη μεταλλική ράβδο. Τότε, εκείνος, πήρε ένα περίστροφο που είχε στο σπίτι και πυροβόλησε εναντίον του στην περιοχή του θώρακα.
Ο 35χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας της περιοχής αλλά η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετική σοβαρή και χρειάστηκε να μεταφερθεί στη συνέχεια στη Νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων.
Ο ηλικιωμένος από την πρώτη στιγμή περιέγραψε στους αστυνομικούς τι έγινε όταν προσπάθησε να τον απωθήσει από το σπίτι.
Συνελήφθη και το πρωί του Σαββάτου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την ανθρωποκτονία. Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ήταν σε άμυνα και έτσι οι δικαστικές αρχές τον άφησαν ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της 42χρονης
Ανακοίνωση για τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (12/9) στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.
Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το thestival.gr, πως σήμερα το πρωί ένας 38χρονος αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του με το ίδιο όπλο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, το στυγερό έγκλημα έγινε στον διάδρομο έξω από το διαμέρισμα όπου ζούσε η 42χρονη γυναίκα.
Ο 38χρονος αστυνομικός, όπως όλα δείχνουν, είχε στήσει καρτέρι θανάτου στην πρώην σύζυγό του.