Σσσσ…Ψίθυροι – Καβάλα: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Υπάρχει πρόταση παρακολουθώ και διαβάζω για διήμερη αργία 3 και 4 Οκτωβρίου για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.
Μάλλον εγώ δεν αναλαμβάνομαι το ίδιο φαίνεται. Το να δημιουργήσεις ένα ολόκληρο τετραήμερο αργίας, στην ουσία και να κάψεις μια βδομάδα του Οκτώβρη από την αγορά, δεν είναι ακριβώς η έννοια της βοήθειας.
Ιστορική μνήμη και τιμή δεν σημαίνει μόνο παρελάσεις, καφεδάκι και αργία. Σημαίνει γιορτή της πόλης και βροντερό παρών με εξωστρέφεια για όλη την περιφέρεια.
Στις 3 Οκτωβρίου λοιπόν μετά τις μαθητικές γιορτές και την μαθητική παρέλαση, η αγορά ανοικτή μέχρι της 12:00 το βράδυ με Λευκή Εορταστική Νύχτα, με όλα τα μουσεία ανοικτά μέχρι τις 12:00 και τις ιστορικές εκθέσεις με παράλληλες εκδηλώσεις στην πλατεία.
Στις 4 Οκτωβρίου αργία με την Στρατιωτική Παρέλαση και την παρουσία του ΠτΔ.
(Ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Ανέστης Αντωνιάδης στο fb)
-Για να δούμε, θα τον λάβει σοβαρά υπόψη ο…κύριος Φανουράκης;

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Στη Κεντρική πλατεία της πόλης βρέθηκα χθες στις 3 το μεσημέρι φεύγοντας από τον Life 921 fm και πραγματικά…θαύμασα! Όλα τα φώτα της πλατείας ήταν αναμμένα στο φουλ και το περίεργο της υπόθεσης;
Ενώ εκείνη την ώρα σχολούσαν από το Δημαρχείο και έφευγαν αντιδήμαρχοι, υπάλληλοι κλπ ούτε ένας δεν ευαισθητοποιήθηκε κάτι να κάνει με αποτέλεσμα να συνεχιστεί το άναμμα των φώτων, όλο το απόγευμα!
Αλήθεια, αν επρόκειτο για τα φώτα του σπιτιού τους ή της επιχείρησής τους ή των μαγαζιών σας κύριε  Τσέπελη, θα αδιαφορούσατε; Δεν θα φροντίζατε να τα σβήσετε; Γιατί τέτοια αδιαφορία όταν πληρώνει ο Δήμος Ξάνθης; Μέρα μεσημέρι να ανάβουν τα φώτα;
Αυτή κύριε Τσέπελη είναι η…ΔΥΝΑΜΗ για το Αύριο;
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δήμος Τσέπελη! Αναμμένα όλα τα φώτα της πλατείας χθες στις 3 το μεσημέρι!

Συμμετοχή   της   Ελληνικής   Ομάδας   Διάσωσης   Ξάνθης   στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράrτημα Ξάνθης πιστή στο ραντεβού της  έτσι και φέτος συμμετέχει  στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019  στον  Δήμο Ξάνθης – «Ασφαλές Περπάτημα και Ποδηλασία»

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι.

Στα πλαίσια αυτά θα συμμετέχουμε με τρεις δράσεις.

Α) Την Τρίτη  17/9/2019 (σ.σ. χθες) στης 21.30  στο θεατράκι του Δήμου Ξάνθης στη κεντρική πλατιά παρουσίαση BLS  και  πρώτων βοηθειών.

Β) την Πέμπτη   19/9/2019 στης 18.00 ώρα και στον ίδιο χώρο παρουσίαση τις

Ελληνικής  ομάδας Διάσωσης Ξάνθης  για  τις δράσεις και της  δομές  της.

Γ) την Παρασκευή  20/09-2019 συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία  στις 20.00 και νυχτερινή ανάβαση στην κορυφή Σταύρος Τσακίρης (Αυγό)

(απαραίτητα η συμμετέχοντες αθλητικά και φακό )

Πληροφορίες:  Καλογιανάκης Χρήστος  (   69   70050091)

120 δόσεις και για όσους μπήκαν στη ρύθμιση πριν από τις βελτιώσεις

Ανοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις 120 δόσεις και για όσους είχαν ενταχθεί στην αρχική μορφή της ρύθμισης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι πλέον η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 120 δόσεων λειτουργεί πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υποβάλουν τώρα αίτηση επανυπολογισμού της ρύθμισης και όσοι είχαν ενταχθεί στις 120 δόσεις στην αρχική μορφή της ρύθμισης, δηλαδή προτού γίνουν οι βελτιώσεις του Αυγούστου.

Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις αφορούν στη μείωση της ελάχιστης δόσης από 30 ευρώ σε 20 ευρώ, στη μείωση του ετήσιου επιτοκίου από 5% σε 3%, όπως και στη δυνατότητα ρύθμισης σε έως και 120 δόσεις (αντί για έως 36) των οφειλών επιχειρήσεων με βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ.

ΠΝΟ: Απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου – Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Έτσι, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα από τις 6 το πρωί της Τρίτης έως στις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Υπουργείο Παιδείας: Τέλος η αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στην εκπαίδευση

Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας παύει πλέον να αναγράφoνται το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών.

Όπως αναφέρει η σχετική απόφαση: «Σε συμμόρφωση με την υπ’ αριθ. 28/2019 απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει δρομολογήσει την τροποποίηση των κείμενων ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφονται πλέον το θρήσκευμα και η ιθαγένεια στα στοιχεία που τηρούνται στο σχολείο και στους τίτλους και πιστοποιητικά σπουδών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πληροφοριακό σύστημα “myschool”».

Καβάλα: Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι

Άγιο είχαν οι δύο επιβαίνοντες, οδηγός και συνεπιβάτης, αυτοκινήτου το οποίο το μεσημέρι της Δευτέρας έπεσε σε χαντάκι λίγο μετά τα φανάρια του Αγίου Σίλα στην Καβάλα, στο ρεύμα προς Δράμα, κάτω από άγνωστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες.

Οι επιβάτες του οχήματος μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Καβάλας, χωρίς -ευτυχώς- να φέρουν κάποιον σοβαρό τραυματισμό, ενώ προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος στο οποίο δεν ενεπλάκη άλλο όχημα διενεργεί η Τροχαία Καβάλας.

Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Τεράστια τα προβλήματα με τις αιτήσεις

Aλαλούμ δημιούργησε για άλλη μία φορά η αδυναμία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας να δεχτεί τον αυξημένο αριθμό αιτήσεων του β΄κύκλου του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄οίκον ΙΙ», η οποία σχεδόν κατέρρευσε από ένα σημείο και μετά με αποτέλεσμα πολλοί μηχανικοί αλλά και πολίτες να μείνυν κυριολεκτικά με τις …αιτήσεις στο χέρι, τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας.

Κι αυτό καθώς η φιλοσοφία του προγράμματος απαιτεί σειρά προτεραιότητας αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να χαθεί η ευκαιρία επιδότησης έργων ενεργειακής αναβάθμισης κατοικίας. Η ομαδοποίηση των Περιφερειών και η ταυτόχρονη εκκίνηση της διαδικασίας φαίνεται ότι δυσχέραναν ακόμα περισσότερο την κατάσταση δεδομένου ότι δημιουργήθηκε υπερβολικός φόρτος.

Για το θέμα έστειλε την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, επιστολή με δέσμη προτάσεων άμεσης επίλυσης των προβλημάτων στους υπουργούς Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός, ο οποίος μεταξύ άλλων ζητεί να δοθεί νέα ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για τις επόμενες Περιφέρειες αλλά και να προωθηθεί η διαδικασία ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι «πριν δημιουργηθούν μη αναστρέψιμα αποτελέσματα και πριν ενταχθούν και οι άλλες περιφέρειες της χώρας».

ΑΙΝΙΓΜΑ
Πριν αλέκτωρ λαλήσει ο εργολάβος και Αντιδήμαρχος Ξάνθης Γιάννης Ζερενίδης θεάθηκε χθες με γνωστό μπογιατζή και πρώην υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του Δημήτρη Μπένη που στήριξε φανατικά τον κύριο Τσέπελη, να του δείχνει το ψηλό μας το ρολόϊ, προφανώς για να του αναθέσει το βάψιμο; Άλλους μπογιατζήδες ρώτησε; Πήρε προσφορές;

Επίδομα παιδιού: Ποιες ημερομηνίες καταβάλλεται η τέταρτη δόση

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το ποσό καταβολής για την 4η δόση του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους.

Το ποσό του επιδόματος για το δ’ δίμηνο αναμένεται να καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 25-27 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες ημερομηνίες ισχύουν για όσους είχαν υποβάλει αίτηση για το 2019 μέχρι και τις 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη τη φετινή φορολογική τους δήλωση (εισοδήματα 2018).

Έτσι, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται νέες αιτήσεις, καθώς θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τέταρτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Εκείνοι που δεν πληρώθηκαν τη δόση του Ιουλίου αναμένεται να πάρουν αναδρομικά τα χρήματα στην επικείμενη πληρωμή, εφόσον έχουν διασταυρωθεί οι προϋποθέσεις καταβολής, όπως ορίζονται βάσει νόμου.

Καβάλα: Μετωπική ΙΧ – μοτοσικλέτας με έναν νεκρό και δύο τραυματίες

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μια μοτοσικλέτα συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο ύψος των Νέων Κερδυλλίων.

Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί σοβαρά ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Από το συμβάν σοβαρά τραυματίστηκαν τόσο η συνεπιβάτιδα της μηχανής όσο και η οδηγός του ΙΧ.

Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών στις 24 Σεπτεμβρίου

Απεργία για τις 24 Σεπτεμβρίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, διαμαρτυρόμενη για τις «αντιδραστικές αλλαγές» που – όπως καταγγέλλει – προωθεί η κυβέρνηση στα εργασιακά με το «αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο».

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προωθεί νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και ειδικά στο απεργιακό δικαίωμα. Μετά την απεργοκτόνα διάταξη Αχτσιόγλου που υπερδιπλασίασε τον αριθμό των εργαζομένων που απαιτείται προκειμένου η Γενική Συνέλευση ενός πρωτοβάθμιου σωματείου να έχει απαρτία και να μπορεί να προκηρύξει απεργία, η κυβέρνηση της Ν.Δ επιδιώκει να βάλει νέα εμπόδια στην συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων» υποστηρίζει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της, καλώντας τους ιατρούς να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται σήμερα Τρίτη 17/09, στις 19.00 στα Προπύλαια.