Σσσσ….Ψίθυροι – Κατάληψη της ΕΒΖ για την τύχη της φετινής παραγωγής: Ζάχαρη, ή βιοκαύσιμο και ζωοτροφή;

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
ΕΝΑ είναι σίγουρο. Ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί με τους Μουφτήδες της Θράκης. Από τη μια δηλαδή οι Νόμιμοι Μουφτήδες που επιδεικτικά «σνομπάρονται» από τους επίσημους Φορείς (Περιφερειάρχη, Δημάρχους και διάφορους πολιτικάντηδες) κι από την άλλη τους «Ψευτομουφτήδες» «εκπροσώπους» του Ερντογάν και του Τουρκικού Προξενείου πίσω από τους οποίους «τρέχουν» δυστυχώς κάποιοι Δήμαρχοι τύπου Τσέπελη που ενώ σαφέστατα παραβαίνουν το καθήκον τους, έχουν «νομιμοποιήσει» τους… «Ψευτομουφτήδες» με αποτέλεσμα να διασύρεται με τον τρόπο αυτό το ελληνικό κράτος και η Ελληνική Διοίκηση.
Ως εδώ  λοιπόν και μη παρέκει…
Χωρίς κραυγές, χωρίς μίση και πάθη, ζητάμε από τον σημερινό Πρωθυπουργό επιτέλους ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ γραμμή, ενιαία Εθνική πολιτική!!! Δεν είναι δυνατόν άλλη πολιτική γραμμή να ασκούν Κυβέρνηση και ΥΠΕΞ και  στην Ακριτική Θράκη και άλλοι κάποιοι Δήμαρχοι με προσόντα δημοτικού σχολείου και λαϊκισμού να ασκούν ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ σε βάρος του Έθνους.
(Από το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΜΑΧΗΤΗ)
-Εδώ που τα λέμε…δεν έχει και άδικο σε αυτό που ζητάει η εφημερίδα.. ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Είναι πράγματι απίστευτη η «ευκολία» με την οποία οι υποστηριχτές της σημερινής διοίκησης του Δήμου Ξάνθης ήδη «τρίβουν» όλοι τα μάτια τους με τα κατορθώματά τους και κυρίως με τις απευθείας αναθέσεις τους και τις συναλλαγές τους με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου και τον «Ψευτομουφτή» Ξανθής, προσπαθώντας όλα μα όλα να τα…απλοποιήσουν σχετικά με την περιβόητη εκδήλωση των «Τουρκοφρόνων» ως μια εκδήλωση… «πολιτιστικού» συλλόγου.
Μάλιστα δεν δίστασαν να  τα βάλουν και με τους «κακούς» επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης οι οποίοι τους ασκούν κριτική με στόχο να τους «πτοήσουν» ώστε να σταματήσουν την αντιπολίτευσή τους και να… «προσκυνήσουν» ποιόν;
Τον κύριο Τσέπελη, τον κύριο Φανουρακη, τον κύριο Λεβέντ και τους υπόλοιπους. Μέχρι βέβαια ν’ αρχίσει να ξετυλίγεται το «κουβάρι»…
Σταύρος Μωρ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Δήμος Τσέπελη. Μπορεί να μας πει η Τροχαία Ξάνθης πως κυκλοφορούν οι δημότες με τους κάδους και τα δεντράκια να έχουν κλείσει το πεζοδρόμιο της Μιλτιάδου Γεωργίου, απέναντι από την «Αδέσμευτη»;

Σήμερα στην Κ. Πλατεία Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 18.30 στην πλατεία Δημοκρατίας ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ξάνθης να απευθύνει κάλεσμα σημειώνοντας τα ακόλουθα:

  • Όταν με τη μείωση της φορολογίας των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από το 28% στο 24% και των μερισμάτων των μετοχών από 10% σε 5% έχουμε μείωση εσόδων 635 εκατομμύρια ευρώ κατ’ έτος
  • Όταν για ΝΑΤΟϊκές ανάγκες ξοδεύουμε κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για αποστολές εκτός συνόρων και εξοπλισμούς που δεν έχουν σχέση με τις αμυντικές ανάγκες της χώρας
  • Πώς γίνεται να μη βρίσκονται από τις διαδοχικές κυβερνήσεις ΣυΡιζΑ-Ν.Δ. τα πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα μονιμοποιούνταν οι 35.000 αναπληρωτές που αναπληρώνουν τους εαυτούς τους κάθε χρόνο;
  • Συνεχίζουμε δυναμικά και ανυποχώρητα τον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για τη μόρφωση όλων των μαθητών μας! Απαιτούμε
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που αναπληρώνουν τους εαυτούς τους όλα αυτά τα χρόνια (πάνω από 35.000)
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών-μονίμων
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών.

Διδασκαλικός σύλλογος  Ξάνθης

Από το 2020 τα δημοτικά τέλη θα επιβάλλονται με βάση το Ε9

Τη δυνατότητα των δήμων να είναι σε θέση να καθορίζουν τα δημοτικά τέλη με βάση τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα κάθε σπιτιού που δηλώνονται στο Ε9 και όχι με αυτά που έχουν δηλωθεί στις δημοτικές υπηρεσίες ή στη ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη διασταύρωση των τετραγωνικών που δηλώνονται στο Ε9 με αυτών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία των υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Εσωτερικών με την ΑΑΔΕ.Ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι για τυχόν αποκλίσεις των δηλωμένων τετραγωνικών στη ΔΕΗ και των πραγματικών, δεν θα πληρωθούν αναδρομικά τέλη ή πρόστιμα.

Διεκόπη για τις 18 Νοέμβρη η δίκη του Αρτέμη Σώρρα

Για τις 18 Νοεμβρίου διέκοψε η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 κατηγορούμενων που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν ότι θα διαγράψουν τα χρέη τους προς το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Αρτέμης Σώρρας δεν παρέστη στη δίκη και με έγγραφό του που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, δήλωσε πως «δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου, θα με εκπροσωπήσει ο συνήγορός μου».

Η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου οι νεοδιορισθέντες δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

ΑΣΕΠ – Προσλήψεις: 1.000 μόνιμοι στο δημόσιο – Πότε ξεκινά ο διαγωνισμός

Τον επόμενο μήνα εκτιμάται ότι θα έχει εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τον νέο μεγάλο διαγωνισμό του υπουργείου Εσωτερικών, που θα αφορά στη πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.

Οι θέσεις, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», θα αφορούν σε ανάγκες κυρίως στον τομέα της ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑ). Τα αιτήματα των ΟΤΑ που έχουν συσσωρευθεί στο υπουργείο Εσωτερικών έχουν ξεπεράσει τις 1.000 θέσεις και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ενέκρινε να προχωρήσει ο διαγωνισμός από μέρα σε μέρα και αφού ολοκληρωθεί η συμπλήρωση των σχετικών αιτημάτων.

Ο διαγωνισμός αποτελεί συνέχεια της μεγάλης προκήρυξης 3Κ/2018 για τις 8.166 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους και έχει αρχίσει να προετοιμάζεται από το ΑΣΕΠ ως προς τα κριτήρια επιλογής και τα απαιτούμενα προσόντα των υποψηφίων και απομένει μόνο να σταλούν οι θέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή, προκειμένου να περιληφθεί ο πίνακας κατανομής στην προκήρυξη, μαζί με τα προσόντα των νέων ειδικοτήτων.

Νέες προκλήσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο την Τρίτη

Συγκεκριμένα, επτά αεροσκάφη – τέσσερα F-16, δύο F-4, ένα CN-235 – και ένα ελικόπτερο, προχώρησαν σε έντεκα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου (όλες από τα μαχητικά), σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και πέντε παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.

Σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες, ενώ τέσσερα εκ των αεροσκαφών ήταν οπλισμένα.

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα ανωτέρω τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Κατάληψη της ΕΒΖ για την τύχη της φετινής παραγωγής: Ζάχαρη, ή βιοκαύσιμο και ζωοτροφή;

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι τευτλοπαραγωγοί της Ροδόπης και του Έβρου μετά την συμφωνία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η οποία υπεγράφη από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο γραμματέας των τευτλοπαραγωγών Ροδόπης-Έβρου, Πρόδρομος Προϊκάκης, στάθηκε στην κατάληψη των γραφείων της ΕΒΖ, καθώς δεν γνωρίζουν την κατάληξη της παραγωγής τευτλοπαραγωγής του 2019.

«Επειδή κυκλοφορούν φήμες που υποστηρίζουν πως την φετινή παραγωγή δεν θα την απορροφήσουν τα εργοστάσια, κινδυνεύει η παραγωγή να καταλήξει ως ζωοτροφή ή και βιοκαύσιμο και όχι για ζάχαρη, όπως αρχικά ήταν ο σχεδιασμός, κάτι που σημαίνει πως θα έχουμε μείωση τιμής μπορεί και 70%. Αυτή τη διαφορά ποιος θα την καλύψει; Για αυτό δεν μας έχει μιλήσει κανείς επίσημα», τόνισε ο κ. Προϊκάκης.

Επι πλέον πρόσθεσε για την επόμενη χρονιά πως πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή συζήτηση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η οποία θα διασφαλίσει το μέλλον της τευτλοπαραγωγής.

Συνελήφθη 42χρονος με πάνω από 1 κιλό ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη την Τρίτη (5-11-2019) το πρωί, στα Νέα Βρασνά Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 42χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στην οικία του δύο (2) γυάλινα βάζα και πέντε (5) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.180 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Εκδήλωση για την εποχική γρίπη από τον Ι.Σ.Ε.

Εκδήλωση με θέμα « Εποχική γρίπη και αντιγριπικός εμβολιασμός,» διοργανώνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη(γραφεία του Ι.Σ. Εβρου) ο Ιατρικός Σύλλογος Εβρου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγείας Π.Ε.Εβρου.

«Οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού προφυλάσσονται αποτελεσματικά από τον ιό της γρίπης με το εμβόλιο, το οποίο συνταγογραφείται από τον θεράποντα ιατρό και διατίθεται σε όλα τα φαρμακεία.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου με αυτή του την πρωτοβουλία, όχι μόνο δίνει το μήνυμα του εμβολιασμού για την προστασία από τον ιό της γρίπης, αλλά δείχνει εμπράκτως τον σεβασμό του προς όλους τους ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες που πρέπει να εμβολιαστούν,» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Ι.Σ. Εβρου.