Σσσσ…Ψίθυροι – Δράμα: Άρπαξε 12.500 ευρώ αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
… οποιαδήποτε μετακίνηση υπαλλήλου θα πρέπει να γίνεται με μοναδικό γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, να είναι απόλυτα αιτιολογημένη και πάντα αποτέλεσμα διαλόγου με τους Διευθυντές και Προϊσταμένους των τμημάτων, προκειμένου να μην έχει οσμή δυσμένειας ή δίωξης – προσωπικής ή πολιτικής – έναντι κάποιων άλλων που τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης.
Τονίσαμε στους Δημοτικούς υπαλλήλους, πως θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλα τα δίκαια αιτήματά τους, θα προστατεύσουμε το δικαίωμα της εργασίας τους και θα είμαστε δίπλα τους…
Οι απόψεις του Δ.Σ. των Δημοτικών υπαλλήλων ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις έντονες ανησυχίες μας για τη μέχρι σήμερα πορεία του Δήμου μας, σε πολλούς τομείς ανάπτυξης και λειτουργίας του.
(Απο την ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους για τις «διώξεις» υπαλλήλων στο Δήμο του κυρίου Τσέπελη)
-Πριν αλέκτωρ λαλήσει…η απομυθοποίηση. Όποιος δημοτικός υπάλληλος δεν συνεργάζεται «μετακινείται»…!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Εντύπωση εξακολουθεί να προκαλεί η στάση του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτου που ενώ γνωρίζει ότι  με απόφαση της Αποκεντρωμένης έχει τιμωρηθεί με αργία συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, αποκρύπτουν την απόφαση με αποτέλεσμα όλες τις τελευταίες συνεδριάσεις (σ.σ. Που ήδη  αγγίζουν τις 5-6) ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος να είναι απών και να μην αντικαθίσταται απο τον….αναπληρωματικό του, διότι ο Δήμαρχος με τους νομικούς του το τραινάρει και προσπαθεί να βρει λύσεις, διότι εκτός των άλλων, τον έκανε και εντεταλμένο σύμβουλό του.
Μάλιστα στο συγκεκριμένο θέμα περίεργη είναι η στάση νομικού συμβούλου του Δήμου.
Κύριε Μπούτο, μπορείτε να μας πείτε τι συμβαίνει και δεν αντικαθίσταται ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος; Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είσαι…Υπάρχει λόγος να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο με μείον έναν δημοτικό σύμβουλο;
Στ. Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Απών και χθες από την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Ξάνθης ο πρώην Δήμαρχος
Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Αντίθετα ήταν παρόντες οι Κυριάκος Παπαδόπουλος
και Θωμάς Ηλιάδης.

Δράμα: Άρπαξε 12.500 ευρώ αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός

Έτριβε τα χέρια του ένας «ποντικός» που παραβίασε την είσοδο μιας επιχείρησης στη Δράμα, το απόγευμα της Κυριακής, καθώς βρήκε στο εσωτερικό της «ζεστά» μετρητά ύψους 12.450 ευρώ! Μόλις τα έβαλε στην τσέπη, όμως, «πάγωσε» ακούγοντας τον συναγερμό να ηχεί.

Πριν καλά – καλά προλάβει να βγει από το κτίριο ο 32χρονος Έλληνας, το είχαν περικυκλώσει αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ειδοποιήθηκαν από το Κέντρο τους για την διάρρηξη και τον έπιασαν στα πράσα. Στην κατοχή του 32χρονου βρέθηκε μία πλαστική σακούλα με τα χρήματα που αποδόθηκαν στον δικαιούχο, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που άσκησε δίωξη σε βάρος του για κλοπή.

Suddeutsche Zeitung: «Πόλεμος» χάκερ στο Αιγαίο

«Ήταν μια επίθεση τεραστίων διαστάσεων, αυτό πρέπει κανείς να το παραδεχθεί. Την Κυριακή οι ιστοσελίδες του υπ. Εξωτερικών και της Βουλής στην Αθήνα δεν ήταν διαθέσιμες. Δύο μέρες νωρίτερα, Τούρκοι χάκερ ανέφεραν ότι χάκαραν αυτές τις ιστοσελίδες, όπως επίσης και εκείνη της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο λόγος για την επίθεση των Τούρκων πολεμιστών του κυβερνοχώρου, οι οποίοι αποκαλούν τους εαυτούς τους σε σελίδα του facebook ‘Στρατιώτες του Φοίνικα’ είναι η διαμάχη γύρω από τα δικαιώματα γεωτρήσεων για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει εκτενές ρεπορτάζ της Suddeutsche Zeitung.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, Έλληνες χάκερ απάντησαν στην τουρκική κυβερνοεπίθεση, «χτυπώντας» διαδικτυακά «τουλάχιστον δέκα τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων της μυστικής υπηρεσίας και του τουρκικού υπ. Εξωτερικών». Όπως παρατηρεί η SZ: «Δεν είναι η πρώτη φορά που χάκερ και από τις δύο χώρες επιδίδονται σε εικονικές αψιμαχίες. Ωστόσο, η τελευταία διαμάχη λαμβάνει μια νέα διάσταση και συμβαίνει εν μέσω εξαιρετικών εντάσεων που υπάρχουν μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών του ΝΑΤΟ.

Κινητοποιήσεις αγροτών: «Ζεσταίνουν» τις μηχανές για νέα μπλόκα

Αγροτικές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Δευτέρα, με μπλόκα σε εθνικές οδούς αλλά και συλλαλητήρια, αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Φάρσαλα με την συμμετοχή των Ενωτικών Ομοσπονδιών και των αγροτικών συλλόγων.

Οι αγρότες ζητούν λύσεις και ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση, θέτοντας στο επίκεντρο του διεκδικητικού τους πλαισίου, το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων τους, τα φάρμακα, τα λιπάσματα, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν τον ΕΛΓΑ.

Με βάση την απόφαση που πήραν οι αγρότες από την περιοχή της Καρδίτσας, αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και δημιουργία αγροτικού μπλόκου στον αυτοκινητόδρομο Ε65 την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ οι αγρότες του νομού Λάρισας θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές των χωριών και των πόλεων του νομού.

ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ

Ένα μεγάλο πρόβλημα πολλών ετών της Ξυλαγανής, έκλεισε  με την παρέμβαση  του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.

Ο λόγος για το ρέμα που ξεκινάει από τα νεκροταφεία , διέρχεται μπροστά από τις εργατικές κατοικίες και περνάει από τα «Σφαγεία», το οποίο πλέον με τις σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις του Δήμου, σε  συνεργασία με άλλους φορείς, θα προφυλάξει μεγάλο τμήμα του οικισμού από πιθανές πλημμύρες και ζημιές.

Βασική προτεραιότητα του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών είναι τα έργα υποδομών, η αντιπλημμυρική προστασία και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της Ξυλαγανής.

ΑΙΝΙΓΜΑ
Για να δούμε τι θα γίνει με τις εκλογές της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης από όπου όπως μαθαίνω κάποιοι ή μάλλον….κάποια, επιθυμεί διακαώς να «φάει» τον Πρόεδρο Μιχάλη Πατεράκη και οι λόγοι φυσικά είναι καθαρά προσωπικοί. Για να δούμε όμως, θα εμφανιστούν και κάποια άλλα νέα ονόματα στο προσκήνιο;

Ερώτηση Ν. Γκαρά για τα «λουκέτα» τραπεζικών καταστημάτων στον Έβρο

Στο θέμα του “κλεισίματος” τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Έβρο, με αφορμή την τελευταία περίπτωση, με την Alpha Bank στο Σουφλί, αναφέρεται η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως σημειώνει στην ερώτησή της «είναι λάθος να εκπέμπεται το μήνυμα πως στην ακριτική Ελλάδα παύουν να λειτουργούν βασικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ειδικά σε περιοχές όπως το Σουφλί, το Διδυμότειχο, οι Μεταξάδες, η Σαμοθράκη». Επισημαίνει, δε, ότι «είναι εξοργιστικό να συμβαίνει αυτό τη στιγμή που τα τραπεζικά ιδρύματα συνεχίζουν να χρεώνουν όλο και περισσότερο τους πολίτες». Η κα Γκαρά ρωτάει τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων τι προτίθεται να κάνει ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος της Alpha Bank στο Σουφλί, αλλά και σε ποιες παρεμβάσεις θα προχωρήσει ώστε να αναστραφεί η πορεία των τελευταίων μηνών, που φέρνει τα τραπεζικά υποκαταστήματα στον Έβρο να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στην Κομοτηνή διωκόμενος με Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη την Δευτέρα (20-1-2020) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για ηθική αυτουργία σε παράνομη μεταφορά στην ενδοχώρα μη νόμιμων αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

37χρονος έκρυβε σε  δασική περιοχή της Καβάλας σάκο με πάνω από 4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη την Δευτέρα (20-1-2020) το μεσημέρι, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας  Καβάλας, 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών από τον 37χρονο, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας εντόπισαν αρχικά στην οικία του, μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 191 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ακολούθως, σε δασική περιοχή του νομού, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε σάκο, ακόμη δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 4.086 γραμμαρίων, τις οποίες είχε αποκρύψει ο δράστης.

Κατασχέθηκαν συνολικά 4.277 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μία (1) ζυγαριά ακριβείας και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Τροχαία: Πάνω από 1.000 κλήσεις σε μια βδομάδα για μη χρήση κράνους

«Σαφάρι» για οδηγούς δικύκλων που δεν φορούν προστατευτικό κράνος οργάνωσε από 13 έως 19 Ιανουαρίου η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας».

Στο πλαίσιο αυτό, από 874 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 6.797 δίκυκλα και βεβαιώθηκαν 1.101 σχετικές παραβάσεις.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (215), του Ηρακλείου (153), του Ρεθύμνου (98) και της Πρέβεζας (48).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.