Σσσσ…Ψίθυροι – Αλεξανδρούπολη: Βρήκαν έναν άνδρα μέσα σε… κάδο απορριμμάτων!

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Ακόμη δεν συμπλήρωσαν μήνα στο Δήμο Ξάνθης και ο Φανουράκης με τον Τσέπελη και την «παρέα» τους, άρχισαν ήδη να προκαλούν κατά όπως τα… περιμέναμε! Λειτουργώντας με ιδιοκτησιακή λογική αλλά και νομίζοντας ότι είναι υπεράνω των Νόμων και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν…
Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, σε όλο αυτό το 64% αλλά και σε αυτούς τους 7.000 απόντες από τις κάλπες την δεύτερη Κυριακή και τους καλούμε να γίνουν ενεργοί πολίτες και να μην τους αφήνουν ήσυχους!
Όπου διαπιστώνετε παρανομία, όπου βλέπετε να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα του Δήμου Ξάνθης χρησιμοποιώντας τα ως… ιδιωτικά, όπου τους βλέπετε να αυθαιρετούν, μην τους χαρίζεστε! Καταγγείλτε τους, ή πάρτε μας ένα τηλέφωνο στο 2541025555.
Μη χαρίζετε το μέλλον της πόλης μας σε αυτούς που εκφράζουν ότι πιο παλιό έχει να επιδείξει ο Δήμος Ξανθής!  Μόνοι τους από τώρα επιλέγουν το δρόμο της «μοίρα τους»,
(Ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος στις ΒΟΛΙΔΕΣ του «Μαχητή»)
-Απευθύνεται στους απλούς πολίτες κι αυτό είναι μια προειδοποίηση και για τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Είδα όλο το πρώτο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης από το Next tv αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού (21.00) και θα πω με δυο λόγια την άποψή μου για τις εμφανίσεις των επικεφαλής. Τις εντυπώσεις αναμφισβήτητα έκλεψε ο επικεφαλής της παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης, κατώτερος του αναμενόμενου φυσικά ο Τσέπελης με τον Φανουράκη να προσπαθεί να τον «υποκαταστήσει», αλλά και αυτόν εκτός κλίματος, έχασε τις εντυπώσεις ο Δημαρχόπουλος με την επιμονή και πολυλογία του σε ανούσια πράγματα και απογοήτευση από τον Γιάννη Παπαχρόνη στην αρχή της συνεδρίασης σε βαθμό…παρεξήγησης!
Κι όσο για τον γιατρό  Ιπποκράτη Καμαρίδη; Καλύτερα να μην το σχολιάσω γιατί δεν θέλω να τον στεναχωρήσω. Στην αντιπολίτευση πάντως ήταν…καλύτερος!
Σταύρος Μωρ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος παρακολούθησε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  το βράδυ της Τετάρτης, ανταλλάσοντας θερμούς ασπασμούς με διευθύντρια Κατερίνα Μανά

Αλεξανδρούπολη: Βρήκαν έναν άνδρα μέσα σε… κάδο απορριμμάτων!

Ισχυρό σοκ και πολλές απορίες προκάλεσε στους κατοίκους μιας γειτονιάς στην Αλεξανδρούπολη ο οικειοθελής εγκλεισμός ενός άγνωστου άνδρα μέσα σε έναν… κάδο απορριμμάτων, άγνωστο με ποιον σκοπό! Ευτυχώς, κάποιος τον βρήκε το πρωί της Τετάρτης, πριν περάσει το απορριμματοφόρο και τον έπεισε να βγει.

Ο κάτοικος της περιοχής πήγε να πετάξει τα σκουπίδια στον κάδο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, αλλά μόλις άνοιξε το καπάκι αντίκρισε εμβρόντητος ένα ανθρώπινο σώμα κάτω από ένα χαρτοκιβώτιο! Αρχικά, φοβήθηκε πως ήταν θύμα δολοφονίας, αλλά ο περίπου 40 χρόνων άγνωστος που είχε γένια, φορούσε μαύρο παντελόνι, μαύρα παπούτσια και γκρι μπλουζάκι παραλλαγής κουνήθηκε και η καρδιά του πήγε στη θέση της!

Στις ερωτήσεις τι έπαθε και βρέθηκε στον κάδο, ο άγνωστος απάντησε, σύμφωνα με το faros-24.gr, «θέλω να τιμωρήσω τον εαυτό μου…»! Στο σημείο έφτασαν και δύο γυναίκες που του πρόσφεραν νερό και, αφού τους είπε πού έχει σπουδάσει και πού μένει, έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να εξηγήσει τι τον ώθησε να χωθεί στον κάδο με κίνδυνο να συνθλιβεί στα «σαγόνια» του απορριμματοφόρου.

Το υπ. Εσωτερικών δίνει €28 εκατ. σε 332 δήμους για τη λειτουργία των σχολείων – Τα ποσά που εγκρίθηκαν για το Νομό Ξάνθης

Ποσό ύψους 28 εκατ. ευρώ σε όλους τούς δήμους της χώρας προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες σχολείων κατανείμει το υπ. Εσωτερικών με απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Τα χρήματα στους 332 δήμους προέρχονται από τον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων».

Για την κατανομή του ποσού ελήφθησαν υπ’ όψιν δεδομένα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018 που αφορούν στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα, στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων  ανά κλιματική ζώνη, ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα ποσά που εγκρίθηκαν για το Νομό Ξάνθης:

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 226.630,00

ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ 50.150,00

ΟΑΕΔ: Νέες θέσεις εργασίας για 2.550 ανέργους

Θέσεις εργασίας για 2.550 ανέργους που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και σε περιοχές πρωταθλήτριες της ανεργίας προβλέπουν τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ που θα προκηρυχθούν έως το τέλος του χρόνου.

Το πρώτο πρόγραμμα θα αφορά 2000 θέσεις εργασίας στην τοπική αυτοδιοίκηση, δήμους και περιφέρειες ( πιθανόν και στον ιδιωτικό τομέα), θα έχει διάρκεια 12 μηνών με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες. Θα απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους 55-67 ετών. Ο ΟΑΕΔ θα επιδοτεί το 50% του μη μισθολογικού κόστους έως του ορίου των 600 ευρώ( για αμοιβή 1200 ευρώ)

Το δεύτερο πρόγραμμα διάρκειας 7 μηνών θα απευθύνεται σε 300 άτομα 18 έως 30 ετών που ζουν στην Δυτική Μακεδονία. Οι άνεργοι θα προσληφθούν για την πρακτική τους άσκηση ( προεργασία) τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα και θα αμείβονται με τον κατώτερο μισθό.

Το τρίτο πρόγραμμα θα εκτυλιχθεί στην ίδια περιφέρεια και θα αφορά 250 άτομα πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ 22 έως 39 ετών με στόχο την ανάσχεση του brain drain. H διάρκεια του προγράμματος θα είναι 12 μήνες και οι αμοιβές θα ανέρχονται στα 1040 ευρώ για πτυχιούχους ΑΕΙ και 990 για πτυχιούχους ΤΕΙ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται επίσης να προκηρυχθεί νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.

49.800 παράνομοι μετανάστες μπήκαν στην χώρα μας μέχρι τον Ιούλιο

Συνολικά 49.800 υπήκοοι τρίτων χωρών εισήλθαν παράνομα στην χώρα μας από την αρχή του έτους έως τον περασμένο Ιούλιο. Τον ανησυχητικό αυτό αριθμό, που αποτυπώνει την έξαρση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Οπως αναφέρει ο κ. Χρυσοχοϊδης, «ο αριθμός των διαμενόντων στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών,ανεξαρτήτως καθεστώτος, δεν μπορεί παρά να είναι ένας δυναμικός αριθμός, που μεταβάλλεται σε καθημερινή βάση, αναλόγως της κινητικότητας των πληθυσμών από και προς τη χώρα μας».

Σύμφωνα λοιπόν με τα στατιστικά στοιχεία, που τηρούνται από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, «το 7μηνο Ιανουαρίου –Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των υπηκόων τρίτων χωρών,που εντοπίσθηκαν κατά την παράνομη είσοδο ή/και παραμονή τους στη χώρα μας, ανέρχεται στους 49.800».

ΑΙΝΙΓΜΑ
Αλήθεια, όταν ένας ενεργεία δημοτικός σύμβουλος έχει οφειλές στη ΔΕΥΑΞ για παράδειγμα που ξεπερνάνε τις 8.500 ευρώ και παράλληλα σοβαρές δικαστικές εκκρεμότητες, κινδυνεύει ή δεν κινδυνεύει ακόμη και να εκπέσει από το αξίωμά του;

Πατέρας Μητρετώδη: Ο γιος μου έδειξε γενναία στάση

Στο αρχείο βάζει η τουρκική δικαιοσύνη την κατηγορία περί κατασκοπείας που βάραινε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς (Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης), όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων πρόσθεσε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στην γειτονική χώρα.

«Μετά από έξι μήνες ταλαιπωρίας και ένα παιχνίδι εις βάρος μας και μάλιστα καλοστημένο θεωρώ ότι αυτό ήταν το λιγότερο. Ο γιος μου έδειξε μία πολύ ψύχραιμη και γενναία στάση και ξεπέρασε πολύ γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία » τόνισε ο Νίκος Μητρετώδης στο Open TV

Νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα στο Πόρτο Λάγος

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη 25χρονος ημεδαπός ο οποίος εξαπατούσε πολίτες

Συνελήφθη την 18-9-2019 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 25χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε, την 10 και 12-9-2019, προσποιούμενος τον εκπρόσωπο συλλόγου, εξαπάτησε δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, αποσπώντας από αυτούς χρήματα, ως χορηγία για το σύλλογο, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, 1 μπλοκ αποδείξεων, 1 φορητός πομποδέκτης, 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κάρτες τραπέζης και 1 κινητό τηλέφωνο.

Ξάνθη: Εξιχνίασαν δέκα διαρρήξεις του «ποντικού» της πόλης

Έφτασαν ήδη τις δέκα οι διαρρήξεις που αποδίδονται σε έναν 39χρονο Έλληνα τον οποίο είχαν συλλάβει αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετά την εισβολή του σε τρεις επιχειρήσεις στην πόλη της Ξάνθης μέσα σε λίγα λεπτά, τα ξημερώματα της Κυριακής. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια για να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του.

Ο δράστης είχε πάνω του τα χρήματα που είχε αρπάξει μαζί με ένα tablet , ένα ρολόι χειρός, ένα βραχιόλι, έναν… κουμπαρά και διάφορα κλειδιά και έγγραφα. Όμως, στο σπίτι του κατασχέθηκαν ακόμη ένας φορητός υπολογιστής, δέκα ρολόγια, δυο κινητά, διάφορα κοσμήματα και είδη υπόδησης που φαινόταν ότι προέρχονται από άλλες διαρρήξεις και τέσσερα διαρρηκτικά εργαλεία.

Στην πορεία της έρευνας, εξιχνιάστηκαν άλλες επτά διαρρήξεις σπιτιών και γραφείων που διέπραξε από τις 7 ως τις 14 Σεπτεμβρίου στην πόλη και συγκεκριμένα σε πέντε κατοικίες και δύο γραφεία, από τα οποία είχε αρπάξει διάφορα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, κοσμήματα, τέσσερις φορητούς υπολογιστές, ένα ηλεκτρονικό ρολόι χειρός και ένα ζευγάρι γυαλιά. Έτσι, σε βάρος του 39χρονου σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.