ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2019 στην Ξάνθη

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς στην κεντρική σκηνή, πλατεία Δημοκρατίας, Α) το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των χορωδιών των λαογραφικών συλλόγων, Β) το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι παρουσιάσεις των χορευτικών των λαογραφικών συλλόγων.

 

*Σε χρόνο ρεκόρ θα έλεγα ότι τελείωσε η Οργανωτική Επιτροπή των συλλόγων το απόγευμα της Τετάρτης για την παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2020.

Η είδηση; Σχεδόν ομόφωνα αποφάσισαν όλοι η κλήρωση τελικά της παρέλασης να γίνει μια βδομάδα πριν, γιατί άλλως πολλοί σύλλογοι δεν μπορούν να πουλήσουν τις στολές τους αλλά και να καταργηθεί η βράβευση της καλύτερης Στολής και της καλύτερου καρναβαλικού συνόλου.

Να φοβήθηκαν κάποιοι μην ξαναπάρει το βραβείο στολής η Θρακική Σκηνή; Δική μου φυσικά η παρατήρηση, αφού κι εγώ ψήφισα ως εκπρόσωπός της, να καταργηθεί η συγκεκριμένη βράβευση!

…..

*Σημειώνω ότι στην Οργανωτική ήταν παρών και ο πρώην Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού τον οποίο όπως μαθαίνω πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να δώσει το παρόν ο ίδιος ο  Δήμαρχος και ο Πασχάλης Λύρατζης!

Ο οποίος εγκωμίασε τα Καρναβάλια του Τσέπελη, γιατί προηγουμένως και ο ίδιος ο  Δήμαρχος τον … «ύμνησε» κυριολεκτικά για το έργο του!

*Μα αφού κύριε Τσέπελη ήταν τόσο άψογος και τέλειος σε όλα γιατί τον άφησες…μπουκάλα και δεν τον κράτησες στη θέση σου;

….

*Να λοιπόν που τα κατάφερε τελικά ο Πάνος Αμβροσιάδης κι από το πουθενά με την παραίτηση της δημοτικής συμβούλου κυρίας Δημουδη, επιτέλους….θα είναι δημοτικός σύμβουλος! Τα συγχαρητήρια μου…Μερικοί  τελικά γεννήθηκαν ΤΥΧΕΡΟΙ!

ΚΑΚΙΕΣ
Πως συνέβη και για πρώτη φορά παρουσιάστηκε το παρακάτω φαινόμενο στο Κέντρο Πολιτισμού; Να δηλώνουν πολλοί σύλλογοι θέματα που ήδη είχαν δηλώσει κάποιοι άλλοι σύλλογοι; Και να έρχονται δεύτερη και καταϊδρωμένοι όταν ενημερώθηκαν ότι τους είχαν φάει στη…στροφή; Συμβουλή της στήλης. Να ΜΑΘΟΥΝ κάποιοι να κρατάν το στόμα τους κλειστό γιατί από τον Σεπτέμβριο ανήγγειλαν το θέμα τους, αλλά το δήλωσαν…Νοέμβριο, καθότι τους πρόλαβε άλλος σύλλογος αρχές Οκτώβρη. Περαστικά τους!

 

*Με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους Γιώργος  Παπαδόπουλος (Γκόγκος) αποχαιρέτισε την αγαπημένη του Μανούλα:
Γλυκιά μανούλα, καλό σου ταξίδι, καλό παράδεισο.

Σ ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ» της έγραψε…

-Τα θερμά μου συλλυπητήρια Gogo και ΚΟΥΡΑΓΙΟ! Δεν υπάρχουν λέξεις για κάποιον που χάνει την Μανούλα του!

…..

*Ατέρμονη η χαρά του Γιάννη Τσιλιγγιρίδη για την ορκωμοσία της κόρης του ……στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πριν λίγες μέρες

Στην ορκωμοσία ήταν μάλιστα και οι αυτοκόλλητοι φίλου του Χρήστος Δομτσίδης και Νεκτάριος Χρυστοστομίδης και φυσικά και η άλλη του κόρη….

Τα θερμά μας συγχαρητήρια και από μας.

Μπράβο Γιάννη για τις άξιες κόρες που έβγαλες!

ΣΦΗΝΕΣ
Δεν είδα πολύ…λαλίστατη την αντιπρόεδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξανθής Φένια Τσαγκάλα στην οργανωτική επιτροπή της Τετάρτης. Να φοβήθηκε τις αντιδράσεις κάποιων συλλόγων όπως οι «Θάμυρις» ή απλά…ενημερώνεται ακόμη όπως και ο Πρόεδρος;

Η ΤΣΟΥΧΤΡΑ