Προ των πυλών κύμα καύσωνα στην Ξάνθη – Στη διάθεση των πολιτών η κλιματιζόμενη αίθουσα του Κεντρικού ΚΑΠΗ Δήμου Ξάνθης

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται πλέον η θερμοκρασία, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το κύμα καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα τις επόμενες μέρες. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται το διήμερο Τετάρτης και Πέμπτης (03-04/07), φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 39 – 40 βαθμούς, ενώ τοπικά θα αγγίξει και τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμές αέριες μάζες, οι οποίες απασχόλησαν τη Δυτική Ευρώπη μετακινούνται ανατολικά και θα επηρεάσουν βαθμιαία την Ανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τετάρτη 03/07 έως την Παρασκευή 05/07.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Τετάρτη 03/07 και η Πέμπτη 04/07, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά θα φτάνουν τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται από την Παρασκευή 05/07, ενώ την Πέμπτη 04/07 στα βόρεια ηπειρωτικά και την Παρασκευή 05/07 και στα κεντρικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ Η ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΗ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Δήμος Ξάνθης και το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ενόψει του επικείμενου καύσωνα, διαθέτουν στους πολίτες την κλιματιζόμενη αίθουσα του Κεντρικού ΚΑΠΗ επί της οδού Καπνεργατών, από την Τετάρτη 3 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019.

Ο χώρος παραμένει ανοιχτός από τις 8:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, ώστε να προφυλαχθούν από πιθανές θερμοπληξίες όσοι πολίτες αδυνατούν να βρίσκονται σε δροσερό περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος δήλωσε ότι: «Στο συγκεκριμένο χώρο μπορούν να φιλοξενούνται πολίτες που χρήζουν προστασίας σε περίπτωση καύσωνα. Η προστασία της υγείας των δημοτών και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως τα άτομα τρίτης ηλικίας, είναι πρωταρχικό μας μέλημα».