Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Τελετή Υπόσχεσης και απονομή πτυχίων στον Ερυθρό Σταυρό Ξάνθης

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11:00 στο αμφιθέατρο του Δ’ΣΣ η τελετή υπόσχεσης, απονομή πτυχίων και οι προαγωγές των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελήμων, ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Κουρτίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης, εκπρόσωποι φορέων και σωμάτων ασφαλείας και αρκετός κόσμος.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός, τόνισε πόσο σημαντικό έργο επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το τμήμα των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών, ότι είναι πάντα δίπλα στον πολίτη, αλλά και πως πάντα δίνει το παρόν και σε έκτακτες καταστάσεις έχοντας σημαντικό ρόλο και αποτέλεσμα.

Ο κ. Αυγερινός υπογράμμισε επίσης ότι απώτερος στόχος και σκοπός του Ε.Ε.Σ. είναι να δημιουργήσει ένα νέο καινοτόμο, κοινωνικό και αλληλέγγυο προφίλ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θέλει πραγματικά, όπως είπε, να εδράζεται σε μία μεγάλη αγαθοεργό δυναμική και σε ένα ευρύ πλαίσιο κοινωφελών δραστηριοτήτων. Και όλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, με στόχο και σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής αλληλεγγύης, την ενδυνάμωση του εθελοντικού πνεύματος, που χρειάζεται σήμερα στην χώρα μας όσο ποτέ άλλοτε και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε φαινόμενα περιθωριοποίησης ορισμένων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, «που υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε πράξη».

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή πτυχίων και προαγωγών, αλλά και οι βραβεύσεις ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον εθνικό ύμνο.