Πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδήλωση ERA Mobility and Career Days στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, Αρχοντικό Χατζιδάκι

Την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, Αρχοντικό Χατζιδάκι, η διήμερη εκδήλωση ERA Mobility and Career Days.

Συνολικά προσέλκυσε περί τα 100 άτομα μεταξύ των οποίων τελειόφοιτοι, μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το έργο και οι ευκαιρίες για ερευνητική καριέρα τόσο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και στα ερευνητικά ιδρύματα που υπάρχουν στην Περιφέρεια ΑΜΘ δηλαδή το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ στην Ξάνθη, το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας στην Νέα Πέραμο Καβάλας και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ στην Καβάλα.

Τη δεύτερη ημέρα και με την συμμετοχή των εταιρειών Ελληνικά Πετρέλαια, RAYCAP, Vergina Beer, Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ, Πλαστικά Θράκης, FREZYDERM και Prisma Electronics πραγματοποιήθηκε μια ανοικτή εκδήλωση εύρεσης εργασίας (Job Fair) ειδικά για ερευνητές. Οι εταιρείες συνέλεξαν βιογραφικά ενδιαφερομένων ερευνητών και προχώρησαν και σε σύντομες συνεντεύξεις εργασίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ERA-MobilCar.GR που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020 και με επιστημονικά υπεύθυνο τον κύριο  Παντελή Ν. Μπότσαρη, Καθηγητή του Τμήματος Παραγωγής και Διοίκησης της Πολυτεχνικής Σχολής ΔΠΘ.