ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Ζήσης Κατσαρίκας σε Πλωμαρίτη: Κάτω τα χέρια από την Θράκη

*Καυστικός ο Ζήσης ΚΑΤΣΑΡΙΚΑΣ στο fb αναφέρει σε σκληρή ανάρτησή του:

Πλωμαρίτη διοικητή της Υγιειονομικής περιφέρειας, κάτω τα χέρια απ’ την ΘΡΑΚΗ!!

«Η υπόσχεσης σου, στο ραδιόφωνο life 92,1, στην τηλεόραση xanthi channel και στον δημοσιογράφο, Παναγιωτη Παπαδοπουλο, για μη μετάθεση μέχρι να έρθει νέος αιματολόγος ακόμα ηχεί στα αυτιά μας!

Κύριε Δημήτρη Αδαμίδη πιέστε στο υπουργείο να μην γίνει η αποδυνάμωση της κλινικής πριν εμφανιστεί νέος γιατρός!

Διότι τότε η προκήρυξη δεν θα έχει κανένα νόημα.

Η δε προσπάθεια σας για την στήριξη της κλινικής με τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό και με το μεγάλο επιστημονικό και ερευνητικό έργο όπως είπατε θα πάει χαμένη.

(σ.σ. Για το παραπάνω θέμα πάντως θα επανέρθω και λίαν συντόμως μάλιστα…)

……….

*Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους βρίσκονται μετά την απελευθέρωσή τους τον Δεκαπενταύγουστο ο Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης.

Τις επόμενες ημέρες όμως, ετοιμάζονται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, όπου παρέμειναν κρατούμενοι παράνομα και χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για 167 ημέρες.

…..

*Όπως αναφέρει το Evros-news.gr, οι δυο στρατιωτικοί είχαν ζητήσει να μετατεθούν στο εξωτερικό ωστόσο, το αίτημα τους απορρίφθηκε, καθότι θα πρέπει να παραμείνουν στην Ελλάδα γιατί υπάρχει σε εξέλιξη και η ΕΔΕ για τα όσα συνέβησαν κατά την σύλληψη τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, ο Άγγελος Μητρετώδης ζήτησε να μετατεθεί στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραμείνει εκεί για λίγους μήνες και να εκπαιδευτεί σε «ειδικό σχολείο», κάτι που είχε προσπαθήσει να πετύχει από τον περασμένο Ιανουάριο, όμως ήρθε δεύτερος στη σχετική διαδικασία και έχασε τη μετάθεση.

Ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, φέρεται να ζήτησε να πάει στην Κύπρο, όμως ούτε το δικό του αίτημα έγινε αποδεκτό.

Οι δύο στρατιωτικοί θα συνεχίσουν σε Μονάδα Μηχανικού στον Λαγό Διδυμοτείχου. Προφανώς η στρατιωτική ηγεσία θεώρησε ότι η μετάθεση τους στο εξωτερικό θα έστελνε… λάθος μηνύματα στο υπόλοιπο προσωπικό.

………

*Σε δεύτερη μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού, προβαίνει ο Δήμος Αβδήρων, από την πρώτη του νέου έτους. Συγκεκριμένα οι δημότες θα καταβάλλουν 1,25 το τ.μ. για τις οικίες τους, από 1,30.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ, ο δήμαρχος Αβδήρων, Γιώργος Τσιτιρίδης. Ο κ. Τσιτιρίδης αποκάλυψε την αγορά απαραίτητων οχημάτων για το Δήμο από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις από το ΤΑΙΠΕΔ για τα ιαματικά λουτρά της Ποταμιάς.

Για το ρυμοτομικό σχέδιο του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης ο Γ. Τσιτιρίδης επισήμανε ότι είναι στο τελικό στάδιο κάναμε μια δημοσίευση που μας ζητήθηκε από το υπουργείο ,έχουμε προχωρήσει τις μελέτες με έξοδα του Δήμου Αβδήρων και προχωρούν οι μελέτες που θα γίνουν από τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων .

…..

*Το Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί πρόγραμμα σε συνεργασία με τη Γραμματεία Νέας Γενιάς για τη λειτουργία κέντρου Δια βίου Μάθησης για ενηλίκους στην Γεννησέα.

Τέλος ο κ. Τσιτιρίδης στάθηκε στην συμμετοχή του Δήμου Αβδήρων με περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με το προϊόν λευκό ρούμι από Πετιμέζι το πρώτο λευκό ρούμι στην Ευρώπη, από την ομώνυμη ΚΟΙΝΣΕΠ της Γεννησέας.

….

*Ευτυχώς αυτήν τη φορά, έσβησε μέσα σε 40 λεπτά η πυρκαγιά στο εργοστάσιο της Sunlight στη Βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, η οποία εκδηλώθηκε στις 9 παρά το πρωί της Πέμπτης.

…..

*Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην Κομοτηνή, αλλά και πρωτίστως από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που υπάρχει στην Βιομηχανική, οι οποίοι αμέσως έσπευσαν στο σημείο εκμεταλλευόμενοι και την οργάνωση της ΒΙΠΕ, για την οποία η ΕΤΒΑ έχει προνοήσει και έχει φροντίσει να υπάρχουν πυροσβεστικοί κρουνοί, οι οποίοι και αποδείχθηκαν σωτήριοι. Πυροσβεστικές δυνάμεις συνέδραμαν και από γειτονικούς νομούς.

….

*Το ευτύχημα πάντως είναι ότι δεν κινδύνεψε κανένας από τους εργαζομένους και μάλιστα οι ομάδες πυρόσβεσης του εργοστασίου οδήγησαν τους Πυροσβέστες στο σημείο της Πυρκαγιάς, που ήταν η αποθήκη υλικού.

Κι ένα τελευταίο. Οι Πυροσβέστες ρίχθηκαν στη Μάχη κατάσβεσης, προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά, ενώ από τις πρώτες ενέργειες ήταν η διακοπή της παροχής Φυσικού αερίου στην περιοχή, για προληπτικούς λόγους.

Μπράβο τους!

(σ.σ. Πάντως μέσα σε λίγους μήνες η δεύτερη Πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Sunlight στην περιοχή…Πρώτα στη  Ξάνθη, χθες στη Κομοτηνή….Δεν είναι κι ότι το καλύτερο!)

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Παλινωδίες Πασχάλη Λύρατζη. Κι απο τον Τεράστιο Κώστα Χατζή στον…γιο του Μπιθικώτση που έρχεται στη Ξάνθη με τον Βαρθακούρη να μας τραγουδήσουν τα τραγούδια των…πατεράδων τους!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, η προγραμματισμένη συναυλία του Κώστα Χατζή, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:30 στην Πλ. Μητροπόλεως, ακυρώνεται λόγω ανωτέρας βίας (αιφνίδια ασθένεια) του καλλιτέχνη.

Μετά από έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης αποφάσισε να πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα (05/09/2018, ώρα 20:30) συναυλία με τους Γρηγόρη Μπιθικώτση και Χάρη Βαρθακούρη.

(σ.σ. Στη Ξάνθη ο Λύρατζης φέρνει τον…γιο του Μπιθικώτση και στην Αλεξανδρούπολη ο Δήμαρχος έφερε για την Γιορτή Κρασιού τον Γιάννη Πάριο που τραγούδαγε  επί 3 ώρες….και μάζεψε κόσμο απο όλη την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη! Άμα δεν υπάρχει όραμα…)

Η ΚΑΤΙΝΑ