ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ ο περιφερειακός Σύμβουλος της Κοινωνικής Συμμαχίας Παύλος Δαμιανίδης

*Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ θα είναι ο περιφερειακός Σύμβουλος της Κοινωνικής Συμμαχίας,από τη Ροδόπη Παύλος Δαμιανίδης.

Η επισημοποίηση θα γίνει την Μεγάλη Δευτέρα, όπου και θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υποψηφίων.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χρήστος Μέτιος, του ευχήθηκε Καλή Επιτυχία, ενώ κάνοντας χιούμορ, είπε, «Παύλο εύχομαι σε σένα καλή επιτυχία, αλλά όχι στο κόμμα με το οποίο κατεβαίνεις».

O ίδιος δεν θέλησε να προβεί σε κάποια δήλωση ακόμα πριν την επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων.

….

*Ένα δελφίνι του είδους ”DELPHINUS DELPHIS” εντοπίστηκε νεκρό από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρτο Λάγος, στην παραλία “ΜΑΓΓΑΝΩΝ” Ξάνθης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική  του ταφή.

……

*Με ψήφους 13 έναντι 4 και την αποχώρηση του Βασίλη Τσολακίδη, τελικά δεν πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων η απόφαση τοποθέτησης του Αντιδήμαρχου  και δημοτικού συμβούλου Αβδήρων Εμίν Νουρντάν στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων, παρά την προσπάθεια και έντονη κινητικότητα του Δημάρχου Αβδήρων Γιώργου  Τσιτιρίδη!

…..

*Αναλυτικότερα: Στην συνεδρίαση της Πέμπτης του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Τσολακίδης κατηγόρησε τον νυν Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη για την πορεία της ΔΕΥΑ Αβδήρων τα χρέη αλλά και τα οφειλόμενα στη ΔΕΗ, ζητώντας Πρόεδρο κοινής αποδοχής, κάτι που ο τελευταίος ωστόσο απέρριψε για μια ακόμη φορά…

Εξαπολύοντας σκληρή  επίθεση κατά του πρώην Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη κατηγορώντας τον ιδιαίτερα έντονα και για την συνεργασία του με τον πρώην Δήμαρχο Σελέρου Ιντζέ Μεμέτ τον οποίο ενώ διέγραψε το 2014, ενώ τώρα είναι μια παρέα!

*Και στο ρεζουμέ. Τελικά το θέμα και πάλι δεν πέρασε αφού απαιτούνται 14 ψήφοι και το τελικό αποτέλεσμα ήταν 13-4, μολονότι ψήφισαν αυτήν τη φορά υπέρ της πρότασης Τσιτιρίδη για την τοποθέτηση του Νουρντάν στη θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑ Αβδήρων και οι…Μάριος Πισκιλόπουλος και Νίκος Χατζόπουλος (ο πρώην Πρόεδρος δηλαδή της ΔΕΥΑ Αβδήρων), που στην προηγούμενη ψηφοφορία, ψήφισαν….ΟΧΙ!!

….

*Τελικό αποτέλεσμα. Μετά την προχθεσινή ψηφοφορία, ο Εμίν Νουρντάν συνεχίζει ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων και η εκκρεμότητα που υπάρχει θα λυθεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα αναλάβει από 1/9/2019!!!

….

*Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν και στην Ορεινή περιοχή του Εχίνου στον Ανεξάρτητο Υποψήφιο Περιφερειάρχη  ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη παράγοντες της μειονότητας, σύλλογοι και απλοί κάτοικοι την Πέμπτη το βράδυ.

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ γύρισε πολλά χωριά καταλήγοντας στον Εχίνο όπου έγινε κι ένα μεγάλο γλέντι προς τιμή του, που κράτησε μέχρι αργά την Πέμπτη.

«Το σχέδιο της “Περιφερειακής Σύνθεσης” για την Περιφέρειά μας λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε τόπου, της κάθε πόλης, του κάθε οικισμού.

Σήμερα έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε στον Κένταυρο του Δήμου Μύκης της Π.Ε Ξάνθης και στον Μορφωτικό & Αθλητικό Όμιλο Κενταύρου», ανέφερε το μεγάλο φαβορί της Περιφέρειας ΑΜΘ που συνοδεύονταν στην επίσκεψή του όχι μόνο από τους μειονοτικούς του υποψηφίους και τον Περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης Ιρφάν Χατζηγκενέ και τον Μιχάλη Αμοιρίδη αλλά και από τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιο Μωραίτη.

*Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην έναρξη του Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων το βράδυ της Πέμπτης οι οργανωτές (Μουσικό Σχολείο Ξάνθης), αποφάσισαν στις 11 το βράδυ να εμφανίσουν στην εξέδρα προκειμένου να ερμηνεύσει κινηματογραφικά τραγούδια, τον δημοφιλή τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα κι όταν δυστυχώς οι περισσότεροι είχαν φύγει…

-Αποτέλεσμα; Ο καλλιτέχνης να τραγουδήσει δυστυχώς ενώπιον πολύ μικρού ακροατηρίου…Κρίμα!

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Αντιδράσεις προκαλεί η μεταφορά 56 ατόμων που έφθασαν το πρωί, της Τετάρτης με βάρκα στη Σάμο από τις απέναντι τουρκικές ακτές. Στο σύνολό τους μεταφέρθηκαν, αργά χθες το απόγευμα, με το πλοίο ανοικτής θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος στη Μυτιλήνη, προκειμένου να καταθέσουν εδώ αίτημα ασύλου, αφού στη Σάμο, το εκεί Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού φιλοξενουμένων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της υποδοχής, ακόμα και ενός μικρού αριθμού αιτούντων άσυλο.

Το θέμα προκάλεσε την αντίδραση της περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, η οποία απέστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, επιστολή με την οποία επισημαίνεται «για μία ακόμη φορά η άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Και το σχόλιό μου…Δηλαδή και αυτό το καλοκαίρι, θα την «πατήσουν» και πάλι τα νησιά; Και μάλιστα τα ακριτικά νησιά του Βορείου Αιγαίου κύριε Τσίπα;

Η ΚΑΤΙΝΑ