ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Βελόπουλος: Αν φτάσει τουρκικό πλοίο στο Σούνιο πρέπει να το βυθίσουμε

Μέχρι και η εξαιρετική Βάσω Χρηστίδου «κινδύνεψε» από την μηνυτήρια αναφορά των αυτοδιοικητικών να πάει κατηγορούμενη για…παράβαση καθήκοντος! Μπράβο ωστόσο στον Δημήτρη Γαλανόπουλο και την Πόπη Τζανόγλου που δικαίως πανηγύρισαν για την αθώωση των συναδέλφων τους.

*Ως λυτρωτική χαρακτηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ τη λύση που έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο ζήτημα των λανθασμένα δηλωμένων εμβαδών στους δήμους.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελούσε πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), καθώς απαλλάσσει τις παραπάνω περιπτώσεις από πρόστιμα και αναδρομικά.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, το άρθρο που ενέταξε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας ο ΥΠΕΣ Παναγιώτης Θεοδωρικάκος «δίνει το δικαίωμα σε κάθε ιδιοκτήτη ακινήτου που έχει δηλωμένο στον οικείο ΟΤΑ το ακίνητό του με μικρότερο εμβαδόν από το πραγματικό, να το διορθώσει χωρίς την επιβολή προστίμων για το παρελθόν, και χωρίς αναδρομικές χρεώσεις πολλών ετών, όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία, ιδιαίτερα για τις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων».

…..

*Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει κάθε είδους φόρους, τέλη και εισφορές προς τους Δήμους της χώρας, ήτοι τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ΤΑΠ και δημοτικό φόρο, και αφορά κάθε είδους ακίνητα, ήτοι κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους κτιρίων και πολυκατοικιών, βιοτεχνικούς και βιομηχανικούς και ακαλύπτους χώρους, νόμιμα ή τακτοποιημένα αυθαίρετα.

«Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων αυτών είναι μέχρι την 31η Μαρτίου 2020, ενώ η πληρωμή των πρόσθετων εμβαδών θα αρχίσει από την 1.1.2020, όποτε και αν δηλωθούν. Αυτό πρέπει να το επικοινωνήσουν όλοι οι Δήμοι, σε όλη τη χώρα, γιατί θα αυξήσει άμεσα τις εισπράξεις τους μέσω ΔΕΗ κλπ. παρόχων» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το άρθρο – «κλειδί» ορίζει το εξής:

«Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ α΄βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020 χωρίς επιβολή προστίμων για την μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγουμένου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνον από την 1.1.2020.».

*Με ανακοίνωση που μας έστειλε το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης αναφέρει τα παρακάτω:

«Πιλοτική εφαρμογή forum συζητήσεων.

Στην ιστοσελίδα https://cultureofxanthi.gr/ (ενότητα χρήσιμοι σύνδεσμοι) έχει δημιουργηθεί χώρος συζητήσεων (forum) για την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων. Ο χώρος θα είναι κλειστός και η πρόσβαση θα δοθεί στον κάθε χρήστη από το ΚΠΔΞ. Δεν υπάρχει περιορισμός στους εκπροσώπους του κάθε συλλόγου/φορέα.

Παρακαλούμε κάθε σύλλογος/φορέας να αποστείλει συγκεντρωτικά τα στοιχεία των μελών του που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο χώρο συζητήσεων:

Α) Όνομα και επίθετο,

Β) ηλεκτρονική διεύθυνση

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την εγγραφή στην εφαρμογή. Εάν μετά την πιλοτική εφαρμογή καταργηθεί ο χώρος συζητήσεων, τα στοιχεία αυτά θα διαγραφούν.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

*«Καλό το κλίμα στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής αλλά δεν καθορίσαμε κόκκινη γραμμή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Δηλαδή αν πάνε κάτω από την Κρήτη, έχουμε κόκκινη γραμμή; Γνωρίζουμε τι θα κάνουμε. Η λογική του κατευνασμού δεν με βρίσκει σύμφωνο. Έχουμε κάνει τραγικά λάθη»,πρόσθεσε ο κ. Βελόπουλος τονίζοντας ότι «η Τουρκία μεταφέρει όπλα στη Συρία ενώ περνά από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας».

Επίσης, έθεσε το ερώτημα, «δεν πρέπει να συνεδριάσουν οι αρχηγοί των κομμάτων, κεκλεισμένων των θυρών και να βγει ο Πρωθυπουργός και να πει: Όλα τα κόμματα αποφάσισαν το εξής: Ότι αν οι Τούρκοι προκαλέσουν κάτω από την Κρήτη, θα απαντήσουμε με τη δύναμη ισχύος που διαθέτει η χώρα μας. Ως πότε θα επιμένουμε στην τακτική κατευνασμού με την Τουρκία;»

*Παράλληλα, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι «πρέπει να τρέξουν τα εξοπλιστικά όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Το θέμα είναι τι κάνει η Ελλάδα, αν περιμένω από τους Ιταλούς, Γάλλους, Γερμανούς να με σώσουν είμαι καμένος. Οι σύμμαχοι ποτέ δεν μας έσωσαν. Η Ελλάδα θα σώσει τον εαυτό της, μόνοι ήμασταν και μόνοι είμαστε».

«Με προβληματίζει ότι έχουμε πολύ χαμηλά αντανακλαστικά. Ο Ερντογάν θα κλιμακώσει περαιτέρω, πρέπει να έχουμε τη γραμμή άμυνάς μας. Αν έρθει τουρκικό πλοίο στο Σούνιο θα πούμε δεν το βυθίζουμε; Θα το βυθίσουμε. Αν φτάσει στο Σούνιο, στο Καστελόριζο, στην Κρήτη είσαι υποχρεωμένος να το βυθίσεις», είπε ο κ. Βελόπουλος.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Μάλλον ούτε ο ίδιος ο Δημήτρης Μπένης θα περίμενε να βρει απέναντί του σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δημήτρη Γαλανόπουλο να πανηγυρίζει για την αθώωση των συναδέλφων τους στην δικαστική αντιπαράθεσή τους με τον πρώην Αντιδήμαρχο Ξάνθης και την ικανοποίησή του για την δικαίωση των συναδέλφων τους.

Και βέβαια με την χθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου Δημοτικών υπαλλήλων, τα εύσημα μπορεί να τα παίρνει ο Πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Γαλανόπουλος, δεν είδαμε όμως από την επίσης συνδικαλίστρια Κατερίνα Μαυρομάτη να πανηγυρίζει για την δικαίωση των συναδέλφων της στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Γιατί άραγε; ΟΙ συνάδελφοί της την τίμησαν για το Υπηρεσιακό συμβούλιο για να…σιωπά όταν δικαιώνονται απέναντι στις απειλές και καταγγελίες των αυτοδιοικητικών;

Η ΚΑΤΙΝΑ