ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Συνάντηση Τσίπρα με δημάρχους της Θράκης, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Απαίτηση της τοπικής κοινωνίας. Διαφάνεια στη ΔΕΥΑΞ! Κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει μόνος του και εν κρυπτώ, το μέλλον της κορυφαίας δημοτικής εταιρείας «διώχνοντας» όσους δεν συμφωνούν με τις ενέργειές του από τα Διοικητικά συμβούλια!

*«Η αναπτυξιακή προοπτική της Θράκης δεν πρέπει να σχετίζεται με δραστηριότητες που έχουν πολύ χαμηλό αποτύπωμα στην αναπτυξιακή διαδικασία και πολύ βεβαρυμμένο αποτύπωμα στο περιβάλλον». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες στην Αλεξανδρούπολη με τους δημάρχους Έβρου και Ροδόπης με κύριο θέμα τις εξορύξεις χρυσού και ειδικότερα «την πάγια αντίθεση της τοπικής κοινωνίας με την προοπτική εξόρυξης χρυσού στην περιοχή της Θράκης».

*Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση ότι τοπικές κοινωνίες και Τοπική Αυτοδιοίκηση «έχουν μεγαλύτερη δύναμη από όσο μπορεί να υπολογίσει κανείς» και πως θα επιτευχθεί η επιβολή της βούλησης των πολλών, εφόσον δεν υπάρξουν ρήγματα στο κοινωνικό μέτωπο, «πάρα την πίεση των ισχυρών συμφερόντων στο επόμενο διάστημα».

Αναφέρθηκε στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού που προβλέπει τις αναπτυξιακές δράσεις στις οποίες όπως χαρακτηριστικά είπε δεν προβλέπεται η εξόρυξη παροτρύνοντας για την αξιοποίηση του.

*Επ’ αφορμή των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή «αναφορικά με την παραβατική δραστηριότητα των γειτόνων μας», ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε από την Αλεξανδρούπολη, στην Τουρκία, ότι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου είναι προϋπόθεση για την καλή γειτονία. «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει την κλιμάκωση της έντασης και την παραβατική συμπεριφορά. Η μονομερής ενέργεια σε συνεννόηση με την τωρινή κυβέρνηση της Λιβύης να προχωρήσει σε μία ανυπόστατη συμφωνία πέρα και έξω από κάθε έννοια διεθνούς δικαίου μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει στο εγγύς μέλλον», τόνισε.

Ζήτησε μάλιστα επέκταση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η ΕΕ στην Τουρκία -για την παραβατική της συμπεριφορά στην κυπριακή ΑΟΖ-, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για “αδράνεια και πολιτική κατευνασμού” και ζήτησε την σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

*«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του κατευνασμού προκειμένου η Τουρκία να μειώσει τις μεταναστευτικές ροές δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψή μας: έχουμε ενέργειες εις βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ενώ δεν έχουμε καμία εξέλιξη όσον αφορά την σωστή τήρηση της ευρωτουρκικής συμφωνίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και «Η κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει δύναμη φωνής και πυγμή, που δεν έχει, και στρατηγική. Χρειαζόμαστε εθνική στρατηγική και συμμαχίες για να αποτρέψουμε παρόμοιες ενέργειες. Το επόμενο διάστημα πρέπει να συγκληθεί το Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής και να συζητηθούν αυτά και σταματήσει η πολιτική αδράνειας, η πολιτική του κατευνασμού των γειτόνων μας. Να επαναφέρουμε τον λόγο μας και τη δράση μας στο πλαίσιο της πολυδιάστατης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν πήραμε μία σειρά από θετικές αποφάσεις και από το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ, όπως οι κυρώσεις για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, κυρώσεις που πρέπει να επεκταθούν δυστυχώς από ότι φαίνεται και όσον αφορά την παραβα τική δραστηριότητα της Τουρκίας νοτίως της  Κρήτης».

– Κύριε Ζεϊμπέκ συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πιο ΣΚΛΗΡΗ στις θέσεις της για τις αυθαιρεσίες της Τουρκίας;

….

*Η Εμπορική Λέσχη Ξάνθης, στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων, προτίθεται να υλοποιήσει μαθήματα Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας καθώς και ανοικτές συζητήσεις με αντικείμενο τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ώστε να δημιουργηθούν τμήματα και να οριστούν συναντήσεις στο κιν.: 6946510569.

……….

*Και μια ανακοίνωση που ήρθε στη στήλη από το ΜεΡΑ25:

«Σας ενημερώνουμε πως στο ΜέΡΑ25 έχει ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος για το πρώτο Συνέδριο του κόμματος τον Μάιο του 2020.

Οι συναντήσεις φίλων και μελών του ΜέΡΑ25 γίνονται τακτικά από τις Προσωρινές Συντονιστικές Επιτροπές κάθε νομού με βάση το πλάνο της ΟΕΣΚΕ του ΜέΡΑ25 και είναι ανοιχτές στον πολιτικό διάλογο και τις νέες ιδέες.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ο προσυνεδριακός αυτός διάλογος να είναι χρήσιμος και γόνιμος για την ελληνική κοινωνία.

Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 στον νομό Ξάνθης έχει ορισθεί από την ΠΣΕ Ξάνθης η κ. Ελισσάβετ Γιαννίκη του Ιωάννη, υποψήφια Βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου 2019, (Τηλ. 6976083976, email: egianiki@gmail.com), με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με το πολιτικό πρόγραμμα, τις πολιτικές θέσεις και προτάσεις του ΜέΡΑ25 στα κρίσιμα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν, σχετικά με τον προσυνεδριακό διάλογο στην Ξάνθη καθώς και την εν γένει πολιτική πορεία και τις πολιτικές παρεμβάσεις του ΜέΡΑ25 στη Βουλή και στην ελληνική κοινωνία.

OTI ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Την παράταξη Δημαρχόπουλου κατήγγειλε χθες ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτης Καμαρίδης, λέγοντας ότι «φωνάζει» για να καλύψει τις…παρανομίες της προηγούμενης διοίκησης!!!

Δεσμευόμενος ότι θα φέρει τα…στοιχεία όταν το θέμα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο. Για την ταμπακιέρα όμως λέξη…Δηλαδή γιατί επεδίωξε να «βγει» εκτός διοικητικού συμβουλίου ο Σδρέβανος, γιατί «εξεδιώχθη» ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Ηλιάδης από την συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής…

Και φυσικά κουβέντα και για το ότι δεν ενημερώνεται και δεν παρίσταται στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ο Νομικός σύμβουλος της εταιρείας Στέργιος Γιαλάογλου. Για ότι δεν τον συνέφερε μούγκα στη στρούγκα!

(σ.σ. Μήπως τελικά βρήκε και τα…κάνει;)

Η ΚΑΤΙΝΑ