ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Τουρκικά ΜΜΕ: O Τσίπρας έκανε το χατίρι του Ερντογάν για τους μουφτήδες της Θράκης

*«Ο Τσίπρας έκανε το χατίρι του Ερντογάν» ήταν το σχόλιο του τουρκικού Τύπου, αναφερόμενο στη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε από την Βουλή και προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των διορισμένων από την ελληνική κυβέρνηση μουφτήδων της Δυτικής Θράκης.

Τα τουρκικά ΜΜΕ, υποδεχόμενα θετικά τη ρύθμιση, αναπαράγουν τα ανάλογα σχόλια που έγιναν και στον ελληνικό Τύπο για το συγκεκριμένο ζήτημα.

…..

*Η ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή ανάβει «πράσινο φως» στην εκλογή τους, κάτι που υποσχέθηκε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

…..

*Αναλυτικά, η Σαμπάχ έγραψε ότι «Ο Τσίπρας έδωσε εντολή. Για το χατίρι του προέδρου Ερντογάν…». Από την πλευρά της, η Τζουμχουριέτ σχολίασε ότι πρόκιεται για «ερντογανική ρύθμιση για τους μουφτήδες στην Ελλάδα», ενώ το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε: «Υποχρεωτική συνταξιοδότηση των διορισμένων μουφτήδων στη Δυτική Θράκη».

…..

*Να ενημερώσει η κυβέρνηση, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ζήτησε η Ένωση Κεντρώων, αναφερόμενη στην τροπολογία με τις πρόνοιες για τις Μουφτείες και τη θητεία των Μουφτήδων.

«Γνωρίζουν και οι πέτρες τι κάνουν οι άνθρωποι του προξενείου στην Κομοτηνή, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα και ξεδιάντροπα τη δράση των ψευτομουφτήδων, εγκλωβίζοντας τη μουσουλμανική κοινότητα και δημιουργώντας πολλά σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης, και σχολίασε: «Γνωρίζοντας τη μεγάλη ανοχή που δεκαετίες δείχνει η χώρα μας, απέναντι στην επιθετική και κακόβουλη δράση του προξενείου, σκέφτηκα πως οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν πριν από λίγες ημέρες, θα πρέπει να έχουν κάνει κάτι πολύ χειρότερο από αυτό το οποίο κάνουν μέχρι σήμερα οι Τούρκοι…».

….

*Ο βουλευτής κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας, ότι χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, καταθέτει διατάξεις για τη θητεία των Μουφτήδων, και γι’ αυτό η Ένωση Κεντρώων θα τοποθετηθεί αρνητικά. «Θα έπρεπε να έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα για την επόμενη μέρα και μετά να έρθει αυτή η τροπολογία. Δεν γνωρίζουμε τι ξημερώνει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης» είπε ο βουλευτής.

………..

*Κατά 5% αυξήθηκαν οι διανυκτερεύσεις στην Καβάλα το πρώτο εξάμηνο του 2018, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Ξενοδόχων. Η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της πόλης έφτασε το 59% με τους αλλοδαπούς επισκέπτες (κυρίως Βουλγάρους, Τούρκους, Ρουμάνους και Γερμανούς) να καλύπτουν το 60% των διανυκτερέσεων έναντι 40% των Ελλήνων. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, μείωση στις διανυκτερεύσεις τους παρουσιάζουν οι Τούρκοι, οι Ρώσοι, οι Σέρβοι και οι Γάλλοι επισκέπτες. Συνολικά στα ξενοδοχεία της Καβάλας φιλοξενήθηκαν επισκέπτες από 82 διαφορετικές χώρες το 1ο εξάμηνο του 2018.

……

*Στο πλαίσιο της μέριμνας για το προσωπικό, το Γενικό Επιτελείο Στρατού σχεδιάζει, οργανώνει και πραγματοποιεί δράσεις που έχουν σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας του.

Ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2018, η διαμόρφωση ανενεργού κτηρίου στο στρατόπεδο «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» της Ξάνθης, σε 4 υπερσύγχρονα διαμερίσματα.

Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αναβαθμιστεί το βιοτικό επίπεδο των στελεχών μέσω των παροχών υψηλού επιπέδου που τους προσφέρεται σε ό,τι αφορά στη στέγαση τους.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Σε τουριστικό τέλμα βρίσκεται πλέον η Χίος αφού μετά την μείωση της τάξεως του 40% των αφίξεων από τον Πειραιά τη στιγμή που όλα τα υπόλοιπα νησιά βουλιάζουν από τον Τουρισμό, ακολούθησε η μείωση των αφίξεων Τούρκων τουριστών.
Για 7ο συνεχή μήνα οι αφίξεις από την Τουρκία βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση αγγίζοντας μόνο για τον Ιούλιο το -33.7% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017.
Συγκεκριμένα τον φετινό Ιούλιο πέρασαν την πόρτα του Τελωνείου 10.288 Τούρκοι έναντι 15.527 τον Ιούλιο του 2017 και 16.751 τον Ιούλιο του 2016.
Σε ότι αφορά στη συνολική εικόνα από 1η Ιανουαρίου 2017 μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2017 είχαν καταγραφεί συνολικά 43.762 Τούρκοι επισκέπτες ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και το τέλος του φετινού Ιουλίου 32.981
Η ΚΑΤΙΝΑ