ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Το τραπέζι του Πασχάλη Λύρατζη στους υποψήφιους συμβούλους του στην Ξανθίππη

*Σχεδόν το 70% των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Πασχάλη Λύρατζη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και συμμετείχε στο φιλικό «γεύμα» που παρέθεσε προς τιμήν του στη Ξανθίππη….

Προκειμένου να μας πείσει όλους ότι η  ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ δεν πρόκειται να διαλυθεί αλλά θα παραμείνει και θα συνεχίσει ως παράταξη!

…..

*Τι μου έκανε εντύπωση; Ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι το παρόν έδωσε και ο Σταύρος Καρυπίδης, ευνοούμενος του Πασχάλη Λύρατζη που ωστόσο στις δημοτικές εκλογές έτρεχε και με τον Τσέπελη!

-Τελικά κάτι παραπάνω θα ήξερε η κυρία Χρυσούλα Δημούδη για να του στείλει και την επιστολή που του είχε στείλει…

……

*Φυσικά δεν θα ήθελα να σχολιάσω αυτά που άκουσα στο προχθεσινό τραπέζι του  Λύρατζη στη «Ξανθίππη», ωστόσο είναι εμφανές ότι ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού έχει συνδετικούς κρίκους με τον κύριο Τσέπελη….

Με σκοπό να συνεχίσει Πρόεδρος!

Απλά έχω την εντύπωση ότι θα έχουμε λίαν συντόμως και… «τσουνάμι»! Μπορεί δηλαδή ο Λύρατζης να θέλει να το «παίζει» κολλητός και  φίλος με όλους, στη προκειμένη όμως περίπτωση, μην πηγαίνοντας για μαλλί, βρεθεί τελικά… «κουρεμένος»!

Αυτά ως συμβουλή…

…..

*Άγρια «τρόλαρε» χθες στο διαδίκτυο ο Πέτρος Ούτσης του XanthiPress τους υποψήφιους της Ν.Δ. και ιδού αυτούσιο το «έξυπνο» κατά γενική παραδοχή σχόλιό του:

«Η Μαρίνα Παυλίδου σε ένα πράγμα είχε δίκιο, “είμαι επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη” και έχει δίκιο γιατί αυτό είναι το πολιτικό σύστημα. Έρχεται ένας πρόεδρος κόμματος, δεν ξέρει καν ότι υπάρχεις, και με τις υποδείξεις τοπικών στελεχών μέσα σε αυτούς και ο Περιφερειάρχης, σε παρουσιάζουν στον αρχηγό ως ο νέος πιστός φανατικός της επόμενης ημέρας.

Κανείς δεν ρωτάει τους πολίτες αν το άτομο αυτό, ας πούμε η Μαρίνα Παυλίδου, έχει τις ικανότητες, τις δυνατότητες, τις γνώσεις και τέλος, την απήχηση στην κοινωνία για να εξασφαλίσει όχι μόνο τα συμφέροντα της, αλλά και τα συμφέροντα της χώρας.

Αλήθεια, στο ενδεχόμενο η Ντόρα Μπακογιάννη….εεε συγνώμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πει ότι δεχόμαστε τους ψευτομουφτήδες (γελάτε ε), τι θα πράξει η νεαρή νέα πολιτικός;

Αλλά το ίδιο ερώτημα θα θέσουμε και στον γιατρό , τον Σπύρο Τσιλιγγίρη, ο οποίος  μπήκε στο ψηφοδέλτιο με τον ίδιο τρόπο που μπήκε και η Μαρίνα Παυλίδου, με επιλογή του αρχηγού, ώστε να αποτελέσει τον πιστό στρατιώτη την επόμενη ημέρα, στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη…εε συγνώμη, του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε, και οι δύο τι παραπάνω θα μπορούσαν να προσφέρουν, όταν στο λίγο καιρό που τους δίνεται, το μόνο που μπορούν να αποδείξουν είναι το πόσο καλοί είναι στις χειραψίες»

-Τελικά δεν είμαστε οι μόνοι που τους πήραμε χαμπάρι..!

…..

*Άπαιχτοι. Τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες» ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν μια συγκινητική δράση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων: Προγραμματίζουν να ανεβούν στο ψηλότερο σημείο της Ελλάδας, την κορυφή Μύτικας του Ολύμπου, ώστε να τοποθετήσουν σημαία με τον επετειακό λογότυπο.

Η ανάβαση θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουλίου από εννέα μέλη του Συλλόγου

*Σημειώνω ότι η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται αφενός για να τιμηθούν τα θύματα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και αφετέρου για να ενημερωθούν όσο το δυνατό περισσότεροι, Έλληνες και ξένοι.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, λοιπόν, οι ορειβάτες που θα πραγματοποιήσουν την αποστολή ανέβηκαν την περασμένη Κυριακή στην κορυφή Άγιος Γεώργιος (Αχλαδόβουνο ή Τσαλ) της Ξάνθης και ύψωσαν στα 1.402 μέτρα την ίδια σημαία που σε λίγες ημέρες θα πάρουν μαζί τους στον Όλυμπο.

Στον Μύτικα θα ανέβουν οι: Κωνσταντίνος Χατζησάββας (49 ετών), Ευστάθιος Χατζησάββας (42), Νικόλαος Χατζησάββας (17), Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης (30), Γεώργιος Τσιλιγκαρίδης (30), Δημήτριος Τερζανίδης (41), Μόσχος Γκαϊντατζής (33), Δάνης Χατζηγεωργίου (33) και Χαράλαμπος Μακρής (65).

 

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά το ψάρεμα αχινού απαγορεύεται αυστηρότατα από την κοινοτική και την εθνική νομοθεσία και τα πρόστιμα που προβλέπονται είναι ιδιαίτερα τσουχτερά.

Έτσι λοιπόν αν κάποιος αλιεύσει το προστατευόμενο πλέον είδος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα που κυμαίνονται από 400 έως 3.000 ευρώ σύμφωνα με το Aftodioikisi.gr

Σημειώνεται ότι η επαγγελματική αλιεία και μεταποίηση αχινού ελέγχεται, τουλάχιστον τυπικά, από τις ελληνικές αρχές.

Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια οι αχινοί προέρχονται είτε από παράνομους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αλιείας.

Ως εκ τούτου, σκεφτείτε το ξανά όταν αποφασίσετε να βγάλετε αχινούς, και για την οικολογική καταστροφή και για τα «τσουχτερά» πρόστιμα.

Η ΚΑΤΙΝΑ