ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ: Τελικά ποιος θα κάνει τον Δήμαρχος Ξάνθης αναλαμβάνοντας αρχές Σεπτέμβρη τον Δήμο;

Τελικά ποιος θα κάνει τον Δήμαρχος Ξάνθης αναλαμβάνοντας αρχές Σεπτέμβρη τον Δήμο; Ο κύριος Τσέπελης ή ο γιατρός Ιπποκράτης Καμαρίδης που ξεκίνησε από τώρα δηλώσεις και απαντήσει στον νυν Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο; Μπερδευτήκαμε όλοι…

……

*Με τέσσερα «εκτός» και τρία ημερήσιας διάταξης θέματα και τρία «εντός» ημερήσιας διάταξης θέματα, συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία της Αντιδημάρχου Ξάνθης Δέσποινας Παρτσαλίδου.

Και πρόβαλε και το NEXT tv στις 22.15 της Τετάρτης. Σημειώνω ότι η συν συνεδρίαση κράτησε 23 λεπτά.

……

*Κατ’ αρχή ομόφωνα  παραχωρήθηκε επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και στην Διεύθυνση Υγείας για την διεξαγωγή του VIA EGNATIA, τμήμα του κοινόχρηστου χώρου του Λημνίου, για την διεξαγωγή του τουρνουά σκάκι από τον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης στις 24/8/2019.

Ακολούθησε η ομόφωνη παραχώρηση του χώρου της πλατείας δημοκρατίας (δίπλα στο δημαρχείο) στην Επιτροπή Ειρήνης Ξάνθης στις 7/8/2019, προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τα 74 χρόνια από τη ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

……

*Ομόφωνα πέρασε επίσης και το επόμενο θέμα, που αφορούσε στην «έκδοση άδειας για την κοπή επικίνδυνου δέντρου σε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου Ξάνθης επί της οδού Πινδάρου στο Elisso Hotel.

……

*Tέλος το τρίτο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα, που αφορούσε σε επιβολή προστίμου στον γνωστό παιδότοπο (10.500 ευρώ) κάτω από τις κερκίδες του ΑΟΞ αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω της απουσίας του δικηγόρου του καταστήματος Γιάννη Παπαχριστόπουλου.

Υπόθεση που ήδη έχει πάρει μεγάλη διάσταση, αφού πρόκειται για κάτι ένα θέμα που κάθε καλοκαίρι όπως έλεγε και ο πρώην Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μένεις απασχολεί το Δήμο Ξάνθης κάθε θερινή σαιζόν. Δεν είναι δηλαδή η πρώτη φορά…

…….

*Αύξηση στις αφίξεις είχαμε στο πρώτο 5μηνο του 2019 στο μεθοριακό του Αγίου Κωνσταντίνου, στα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία:

Αναλυτικότερα: Οι οδικές αφίξεις στη χώρα παρουσιάζουν αυξητική τάση ενώ αύξηση ρεκόρ καταγράφει ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας στην Κομοτηνή, ο οποίος διαθέτει άλλωστε την καλύτερη οδική υποδομή.

Άγιος Κωνσταντίνος:

Πεντάμηνο 2019: 22.168 αφίξεις

Πεντάμηνο 2018: 19.538 αφίξεις

Αύξηση: 13,5 %

Νυμφαία:

Πεντάμηνο 2019: 458.834 αφίξεις

Πεντάμηνο 2018: 309.188 αφίξεις

Αύξηση: 48,4%

Ορμένιο

Πεντάμηνο 2019: 86.281 αφίξεις

Πεντάμηνο 2018: 86.796 αφίξεις

Μείωση: 0,6 %

Κυπρίνος:

Πεντάμηνο 2019: 31.174 αφίξεις

Πεντάμηνο 2018: 28.641 αφίξεις

Αύξηση: 8,8%

Καστανιές

Πεντάμηνο 2019: 68.664 αφίξεις

Πεντάμηνο 2018: 68.846 αφίξεις

Μείωση: 0,3 %

Κήποι:

Πεντάμηνο 2019: 211.489 αφίξεις

Πεντάμηνο 2018: 221.244 αφίξεις

Μείωση: 4,4%

……

*Το ψωμί της Γαίας, ένα παραδοσιακό έθιμο ετών, παρασκεύασαν οι γυναίκες του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών στα Άβδηρα, στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με το XanthiNea, πρόκειται για ένα έθιμο που σηματοδοτεί την έναρξη των Δημοκριτείων και με ρίζες βαθιά στην παράδοση των Αβδήρων, με τους κατοίκους να προσφέρουν ψωμί στους φιλοξενούμενους τους.

Το έθιμο αναβίωσαν και φέτος οι γυναίκες της περιοχής με την προετοιμασία να ξεκινάει από την Τετάρτη, με τις ίδιες να πιάνουν το προζύμι, να ζυμώνουν και να τοποθετούν τα ψωμιά στους πινακωτές.

Ακολούθως, τα ξημερώματα Πέμπτης άναψαν οι φούρνοι για να ψηθεί το ψωμί της Γαίας.

(Σ.Σ. Οι φωτογραφίες είναι από το XanthiNea)

……

*Πολιτικές διώξεων στο υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει σε γραπτή δήλωσή του ο πρώην ΥΠΕΞ και πρόεδρος της Κίνησης Ιδεών & Δράσης «Πράττω» Νίκος Κοτζιάς, και καλεί τον υπουργός Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, «να αντιληφθεί ότι η εποχή των ανεύθυνων αρχόντων έχει προ πολλού τελειώσει».

……

*Σύμφωνα με τον κ. Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών «αποφάσισε την απομάκρυνση από τις θέσεις τους και την ακύρωση μετάθεσης διπλωματών που, πιστοί στην Πατρίδα και στον όρκο τους, εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια ευσυνείδητα, με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα», και αναφέρεται στην πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα που μόλις πριν από 20 ημέρες παρέδωσε τα διαπιστευτήριά της, προσωπικά, στον Πρόεδρο της Ρωσίας» και σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Πράττω»η απομάκρυνσή της «εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς».

Κάνει επίσης λόγο για «πολιτική της εκδικητικότητας» που «στράφηκε ενάντια σε όλους τους πρεσβευτές που συμμετείχαν το 2017 στη διαπραγμάτευση του Κραν Μοντανά» αλλά και «σε όλους τους διπλωμάτες που συνέβαλαν στη λύση του Ονοματολογικού».

……

*Όσον αφορά το τελευταίο αναφέρεται ειδικότερα στον πρέσβη στην Αγκυρα, κ. Μαυροειδή, ο οποίος «υπηρετεί εκεί μόλις ενάμιση χρόνο, ενώ στο ενεργητικό του έχουν καταγραφεί μεγάλες διπλωματικές επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και οι συμφωνίες των ΜΟΕ (2015-6) με την τότε ΦΥΡΟΜ». Και στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση της ΝΔ «δίγλωσση και υποκριτική»!

-Τα εθνικά θέματα  δυστυχώς  για μια ακόμη φορά σε πολιτική αντιπαράθεση…

 

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Να κατανοήσω τα σχόλια και τα ερωτήματα του Τένη Καμαρίδη στον Πασχάλη  Λύρατζη καθότι όποτε τους βολεύει ο Πρόεδρος είναι κολλητός τους κι όποτε δεν εξυπηρετεί προφανώς τα συμφέροντά τους, στο πυρ το εξώτερον…

Δεν τον είδα όμως τον εκδότη της «Θράκης» να απαντάει στο βασικό ερώτημα πως «η έγγραφη προσφορά του γνωστού παιδότοπου στις υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης για 1.500 ευρώ για το 2018», ως δια μαγείας στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης με… σκληρή «πίεση» και «παρέμβαση» του  Λύρατζη έγινε… 250 ευρώ;

Δηλαδή ο μισθωτής προσφέρει στο Δήμο Ξάνθης 1.500 ευρώ ΓΡΑΠΤΩΣ κι αυτός παραχωρεί χώρο άνω των 300 τμ μόνο με… 250 ευρώ με την… επιμονή του Πασχάλη Λύρατζη που παραβρέθηκε στην συγκεκριμένα συνεδρίαση, από την οποία πάντα… ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ; Απλές σκέψεις, απλής Κατίνας…

Η ΚΑΤΙΝΑ