ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στις φυλακές Γρεβενών οι δύο συνοριοφύλακες που συνελήφθησαν στον Έβρο

*Στις φυλακές Γρεβενών θα κρατηθούν, μέχρι και τον ορισμό της δικασίμου στο Εφετείο της Κομοτηνής, οι δύο αστυνομικοί που υπηρετούν σε υπηρεσία συνοριακής φύλαξης στον Έβρο και οι οποίοι συνελήφθησαν στις 25 Οκτωβρίου για διευκόλυνση εισόδου στη χώρα, παράτυπων μεταναστών.

…..

*Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η δικηγόρος τους, Μαρία Καραγεωργίου, οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο Αλεξανδρούπολης επί τρίωρο, ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων αποφασίστηκε η προφυλάκισή τους, ενώ η κύρια ανάκριση συνεχίζεται.

Όσον αφορά το κατηγορητήριο η συνήγορος υπεράσπισής τους δήλωσε πως δεν διαφοροποιήθηκε και περιλαμβάνει τα, κατά περίπτωση, αδικήματα ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διευκόλυνσης εισόδου στο ελληνικό έδαφος πολιτών τρίτων χωρών, της διευκόλυνσης μεταφοράς κατ’ επάγγελμα, της δωροληψίας υπαλλήλου, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου κ.λ.π.

Αύριο αναμένεται να προσέλθει για ανάκριση ο τρίτος συλληφθέντας, ιδιώτης ηλικίας περίπου 50 ετών, ο οποίος φέρεται ότι αντλούσε από τους δύο συλληφθέντες αστυνομικούς, έναντι αμοιβής, πληροφορίες για τη μετακίνηση των παράτυπα εισερχομένων στη χώρα.

………

*Η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και η ενδελεχής αστυνομική διερεύνηση, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών, ηλικίας 41 και 36 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη κατακράτηση μη νόμιμων μεταναστών και για διευκόλυνση μεταφοράς τους στην ενδοχώρα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο ΚΤΕΛ Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τρεις αλλοδαπούς, που δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο δραστών, στην παράνομη κατακράτηση των αλλοδαπών και την διευκόλυνση μεταφοράς τους στη ενδοχώρα.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα προέκυψε ότι, οι τρεις μη νόμιμοι μετανάστες μετά την παράνομη είσοδο τους στην Ελλάδα, οδηγήθηκαν σε οίκημα σε αγροτική περιοχή της Ξάνθης, όπου οι δύο δράστες τους κρατούσαν παράνομα, μέχρις ότου οι συγγενείς τους καταβάλουν χρήματα. Ακολούθως, μόλις καταβλήθηκαν τα χρήματα που απαιτούσαν, οι δύο δράστες καθοδήγησαν τους τρεις αλλοδαπούς στα ΚΤΕΛ, όπου θα τους προμήθευαν με εισιτήρια με προορισμό  την Αθήνα, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο την μεταφορά τους στην ενδοχώρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

……..

*Σκηνικό πολιτικής αλλαγής και προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 11,2% αλλά και αυτοδυναμία της στην επόμενη Βουλή που θα αναδειχθεί από μια νέα εκλογική αναμέτρηση, καταδεικνύουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της εταιρείας Μarc για το «Πρώτο Θέμα».

Η ΝΔ συγκεντρώνει 31,2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι σταθερά σημαντική, ενώ η διαφορά στην παράσταση νίκης ανέρχεται στο 57,4%.

….

*Τρίτο κόμμα στη δημοσκόπηση αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ, ενώ η επόμενη Βουλή σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης θα είναι πεντακομματική, κάτι που «ανοίγει το δρόμο» για αυτοδυναμία της ΝΔ με 160 βουλευτές. Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει 71 έδρες, το ΚΙΝΑΛ 25, και το ΚΚΕ με την Χρυσή Αυγή 22.

….

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ σημειώνει 31,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20%, το ΚΙΝΑΛ 7,1%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 6,2%, η Ένωση Κεντρώων 2,4%, Το Ποτάμι 2% η Ελληνική Λύση 1,9%, οι ΑΝΕΛ και η ΛΑΕ από 1,3%.

Επίσης, το 72,2% των πολιτών ζητεί να προκηρυχθούν εκλογές εάν ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ενώ μόλις 17,1% τάσσεται υπέρ του σχηματισμού μια κυβέρνησης με βουλευτές άλλων κομμάτων και ανεξάρτητους.

*Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας το 79,1% εκτιμά ότι τα πράγματα του επόμενους μήνες θα είναι τα ίδια με σήμερα (36,2% έναντι 40,1% τον Σεπτέμβριο) ή χειρότερα (42,9% έναντι 33,2% τον προηγούμενο μήνα).

Υψηλό παραμένει το ποσοστό των πολιτών που λέει «όχι» στη συμφωνία των Πρεσπών. Το 64,5% δηλώνει πως η συμφωνία δεν πρέπει να επικυρωθεί από τη Βουλή.

..

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Δεν ξέρω τι άποψη έχετε για την απλή αναλογική κι όπως ψηφίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων, από όλα όσα έχουν προκύψει ωστόσο μέχρι σήμερα, το συμπέρασμα είναι ένα:

1.Ο Νόμος όπως ψηφίστηκε και πέρασε από την Βουλή των Ελλήνων, συμφέρει κυρίως τους γαλάζιους υποψήφιους λόγω της ανόδου της Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις και την…διαπλοκή! Δηλαδή την συνεργασία των εκλεγέντων με αυτούς που θα αναγκαστεί να συγκατοικήσει…

2.Για να διοικήσει αυτός που θα εκλεγεί (Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος), δίνοντας αξιώματα σε κάποιους από την αντιπολίτευση, στην ουσία θα συνδιοικούν από τη μια μαζί, αλλά και θα…αλληλο-στηρίζονται σε όλη την 4ετία!

3.Με τις 3σταυρίες σε Δήμους σαν την Ξάνθη, ευνοούνται κατάφωρα οι…παλιοί που ξέρουν να «δουλεύουν»…συστηματικά στις εκλογές! Κι ο νοών νοείτω…

Η ΚΑΤΙΝΑ