ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στην Αλεξανδρούπολη η σύζυγός του πρωθυπουργού κα Μαρέβα Μητσοτάκη

Κι άντε αυτοί που εισπράττουν τις αντιμισθίες τους στυλ Φανουράκη, Σιαμπάν Μπαντάκ, Λεβέντ κλπ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις αφού….πληρώνονται κανονικά και είναι επαγγελματίες δημοτικοί σύμβουλοι. Με τους υπόλοιπους που έχουν τα μαγαζιά ή τα γραφεία ή τις δουλειές τους τι γίνεται;

*Συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης οι διαρρήκτες που μπήκαν πριν από 10 ημέρες στο σπίτι του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στα Θεραπειά της Κωνσταντινόυπολης.

Οι διαρρήκτες εντοπίστηκαν στις 21:30 το βράδυ της Τετάρτης την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν κατοκία στην περιοχή Καρτάλ της Κωνσταντινούπολης.

Οταν διαπίστωσαν ότι οι αστυνομικοί τους είχαν εντοπίσει, επιχείρησαν να διαφύγουν με ένα πολυτελές αυτοκίνητο αλλά δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν καθώς συγκρούστηκαν με περιπολικά.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με έναν από τους διαρρήκτες να τραυματίζεται.

….

*Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι διαρρήκτες έχουν βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δύο όπλα.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Αλι Γειερλικαγια ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην επιχείρηση, τονίζοντας ότι «συνελήφθησαν οι δράστες της διάρρηξης στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και πως συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό, που σημειώθηκε πριν από 10 ημέρες».

…….

*Την άμεση αναστολή όλων των πρωταθλημάτων στην ΕΠΣ Έβρου ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο μετά τα τελευταία αδικαιολόγητα κρούσματα βίας σε γήπεδα του νομού.

Όπως έγινε γνωστό, «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. ΄Εβρου σε έκτακτη συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 27/11/19, με θέμα τα τελευταία αδικαιολόγητα κρούσματα βίας που έλαβαν χώρα σε κάποια γήπεδα του Έβρου, ΟΜΟΦΩΝΑ, αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών διοργάνωσής της».

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «Η Ε.Π.Σ. ΄Εβρου έδωσε και δίνει τις δικές της μάχες από το δικό της μετερίζι για τη βελτίωση του τοπικού ποδοσφαίρου και δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν τα γήπεδα σε αρένες».

……

*Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου η σύζυγός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κα Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η κα Μητσοτάκη επισκέφθηκε το Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κκ. Άνθιμου να παρευρεθεί στην τελετή υπογραφής της «Διακήρυξης» ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία.

Ειδικότερα στις 28 Νοεμβρίου , στο Ανθίμειο, η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ποιμαντικών Θεμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδας συναντήθηκε με τους τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης με στόχο να συμφωνήσουν στο περιεχόμενο του ψηφίσματος του συνεδρίου «Γυναίκες στη σκιά της βίας» , το οποίο είχε πραγματοποιηθεί το 2018 στον ίδιο χώρο.

…………

*Σημαντική διευκόλυνση για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους που έχουν οφειλές προς την εφορία προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με διάταξη του νέου νομοσχεδίου, οι βεβαιωμένες οφειλές σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και τελωνεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης την 1η Νοεμβρίου 2019. Και αυτό ανεξάρτητα αν οι οφειλές αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή μη.

….,

*Αυτό σημαίνει ότι οφειλές που αφορούν στον φόρο εισοδήματος του 2019 ή τον ΕΝΦΙΑ, όπως και τον φόρο κληρονομιάς μπορούν να εξοφληθούν με βάση τη νέα πάγια ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων όταν αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 1.1.2020.

Σημειώνεται ότι η νέα πάγια ρύθμιση φορολογικών και τελωνειακών οφειλών προβλέπει την εξόφλησή τους σε έως 24 δόσεις για τακτικούς φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κλπ) και έως 48 δόσεις για έκτακτους φόρους, όπως είναι οι φόροι κληρονομιάς ή αυτοί που βεβαιώνονται μετά από έλεγχο.

Για τη ρύθμιση έκτακτων φορολογικών οφειλών το πλήθος των δόσεων προκύπτει με βάση εισοδηματικά κριτήρια και ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων που βαρύνουν τον φορολογούμενο, υπό τον περιορισμό της ελάχιστης μηνιαίας δόσης των 30 ευρώ.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Άλλες δυο συλλήψεις αλλοδαπών οδηγών χωρίς δίπλωμα είχαμε προχθές στην Εγνατία Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολη και η όλη κατάσταση αρχίζει και προκαλεί φόβο και ΤΡΟΜΟ και για τους υπόλοιπους οδηγούς, γιατί ουαί κι αλίμονο αν έχεις οποιοδήποτε τροχαίο με αυτούς! Δεν θα βρεις ποτέ το δίκιο σου!

Συγκεκριμένα συνελήφθη την 27-11-2019 το πρωί, στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 32χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

Επίσης, συνελήφθη την 27-11-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας, 34χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος επίσης άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών Βουλγαρίας, η οποία και κατασχέθηκε.

Και με πιο απλά λόγια….Φαντάζεστε στα καλά καθούμενα πως μπορεί ν’ αλλάξει η ζωή σας αν είστε τόσο…κακότυχοι ώστε ένας από αυτούς να βρεθεί μπροστά σας και να πέσει επάνω σας;

Η ΚΑΤΙΝΑ