ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Στην Αλεξανδρούπολη η Χρύσα Ούτση για την κομματική συγκέντρωση στελεχών των ΑΝΕΛ παρουσία και του Πάνου Καμμένου

*Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε χθες η Χρύσα Ούτση για την κομματική συγκέντρωση στελεχών των ΑΝΕΛ παρουσία και του Πάνου Καμμένου.

Τι συζήτησαν; Μα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που η συμφωνία με τα Σκόπια φτάσει στην Ελληνική βουλή αλλά και η στάση του κόμματος στις Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές 2019.

………

*Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για την προσωπική «φιέστα» που επεχείρησε ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλης Λύρατζης συνοδεύοντας τον γνωστό «Βασιλιά του Καρναβαλιού» και «Πειρατή» στις επισκέψεις του στο Νοσοκομείο Ξάνθης αλλά και στο Δροσερό.

«Φιέστα» προκειμένου μέσα από το fb να μας πείσει για μια ακόμη φορά ο Λύρατζης ότι θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης..!

-Μήπως όμως προηγουμένως θα πρέπει με εντιμότητα να παραιτηθεί από Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού; Μήπως;

Και στη συνέχεια να γίνει ένα και με την ομάδα του κυρίου Τσέπελη;

……

*Επίσκεψη στη Δημοτική αγορά Ξάνθης έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ξάνθης Γιάννη Μπούτο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η είδηση; Ο κύριος Μπούτος ήταν από τους πρώτους που ευχήθηκε τα χρόνια του πολλά στον κύριο Μέτιο για την ονομαστική του γιορτή τα Χριστούγεννα.

……

*Και μια και αναφέρομαι στον νυν Περιφερειάρχη θα σημειώσω και τα εξής:

Σύμφωνα με το δελτίο  τύπου που πήραμε, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει 1.250.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για έργα στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας. Με αφορμή την απόφαση αυτή, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Χρήστο Ηλιάδη παρουσία της Δημάρχου Καβάλας κ. Δήμητρας Τσανάκα και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Τα έργα θα πραγματοποιηθούν κατά μήκος του προσήνεμου μόλου, από το σημείο επαφής του με τη συνοικία «Παναγία» μέχρι το ακρομόλιό του και έχουν στόχο να αναβαθμίσουν τις υποδομές για τον ελλιμενισμό και την τροφοδοσία των πλοίων.

…..

*Συγκεκριμένα, θα γίνουν επεμβάσεις στο οδόστρωμα και στο κρηπίδωμα του μόλου,  θα τοποθετηθούν σύγχρονοι προσκρουστήρες, θα βελτιωθεί το οδικό δίκτυο του λιμανιού στη χερσαία ζώνη, θα αναβαθμιστεί το σύστημα φωτισμού και θα γίνει επέκταση των δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των πλοίων. Το έργο περιλαμβάνεται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, η οποία έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση με το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

…….

*Διαβάζω στα μέσα του Έβρου:

«Ο Δήμος Σαμοθράκης στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού συνεχίζει σταδιακά να ενσωματώνει στη λειτουργία του νέες πρακτικές.

Με προτεραιότητα την υγεία, ανέθεσε τη διεξαγωγή δειγματοληψίας και ελέγχου για την περιεκτικότητα ραδιενεργών στοιχείων στο πόσιμο νερό. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται αυτό το είδος ελέγχου.

Η ανάθεση έγινε στο εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ με το οποίο ο δήμος συνεργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια και ο συγκεκριμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).

Διενεργήθηκαν μετρήσεις προσδιορισμού της συγκέντρωσης των ισοτόπων του ουρανίου και της ολικής α και β ακτινοβολίας σε δείγματα νερού ενδεικτικά με την απαραίτητη διασπορά από τις παρακάτω περιοχές: • Άνω Μεριά • Σκλαβούνα Αλώνια • Λάκκωμα • Προφήτης Ηλίας • Κουφόπετρο δεξαμενή Αλωνίων • Σωτήρος Χώρα • Παλαιόπολη • Δεξαμενή Θέρμων • Κάτω Καρυώτες • Δεξαμενή Γριάς Βάθρας – Θέρμα • Άνω Καρυώτες • Βαράδες • Καμαριώτισσα

Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι η ενδεικτική δόση που προκύπτει από την μέτρηση, σε όλα τα δείγματα, είναι πολύ μικρότερη του καθορισμένου ορίου και επομένως κρίνεται κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και από άποψη ραδιενέργειας»

….

*Ερώτημα κρίσεως…Μήπως θα πρέπει μια παρόμοια έρευνα να γίνει και στην ημέτερη ΔΕΥΑΞ; Δεν είναι κακό να γνωρίζουμε τι πίνουμε και από πλευράς ραδιενεργών στοιχείων…

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑΞ κ.Σδρέβανε, εσείς τι λέτε;

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ επιμένει ότι η γλώσσα της χώρας του είναι η «μακεδονική» όπως και η ταυτότητά της.

Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υποστήριξε ότι με την συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται η αξιοπρέπεια της χώρας του. «Πλέον κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει ούτε την ταυτότητα ούτε την γλώσσα της πΓΔΜ που είναι “μακεδονική”» τόνισε ο κ. Ζάεφ.

Παράλληλα ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η ΠΓΔΜ θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Εμφανίστηκε, τέλος, αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 80 βουλευτές που απαιτούνται για την τρίτη ψηφοφορία στην Βουλή των Σκοπίων.

Οι συζητήσεις ξεκινούν στην Βουλή των Σκοπίων στις 9 Ιανουαρίου 2019.

Η ΚΑΤΙΝΑ