ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Προβάδισμα 10-11 ποσοστιαίων μονάδων στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «δίνει» δημοσκόπηση της Pulse

*Προβάδισμα 10-11 ποσοστιαίων μονάδων στη Ν.Δ. έναντι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., στην πρόθεση ψήφου, «δίνει» δημοσκόπηση της Pulse, που παρουσιάστηκε, απόψε, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικά,

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: 21%

ΝΔ: 31%

ΧΑ: 7,5%

ΚΙΝΑΛ: 7,0%

ΚΚΕ: 6,0%

Το Ποτάμι: 1,5%

ΑΝΕΛ: 1,0%

Ένωση Κεντρώων: 1,0%

ΛΑΕ: 1,0%

Ελληνική Λύση: 1,5%

Άλλο: 2,5%

Λευκό / άκυρο: 5,5%

Αναποφάσιστοι: 13%

ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ

ΣΥΡΙΖΑ: 22%

ΝΔ: 33%

ΧΑ: 8,0%

ΚΙΝΑΛ: 7,5%

ΚΚΕ: 6,5%

Το Ποτάμι: 1,5%

ΑΝΕΛ: 1,5%

Ένωση Κεντρώων: 1,5%

ΛΑΕ: 1,0%

Ελληνική Λύση: 2,0%

Άλλο: 2,5%

Αναποφάσιστοι: 13%

….

*Το κεντρικότερο συμπέρασμα της δημοσκόπησης. «Καταλληλότερος Πρωθυπουργός» παρουσιάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, έναντι 22% του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στην «παράσταση νίκης», η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 59%, έναντι 22%, που συγκεντρώνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 5%, ενώ ένα 14% δε γνωρίζει / δεν απαντά.

……..

*Αναβολή πήρε η εκδίκαση της απολογίας του Αλέξη Κούγια, στον οποίο ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Γιώργος Λαϊνης, έχει ασκήσει διπλή δίωξη, για δυσφημιστικές δηλώσεις, μετά τον αγώνα της ΑΕΛ στην Ξάνθη, με αντίπαλο την τοπική ομάδα.

Το αφεντικό των «βυσσινί» επικαλέστηκε δικαστήριο που είχε στην Κομοτηνή και δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην ΕΠΟ, την Πέμπτη το μεσημέρι (18/10). Η υπόθεση θα εκδικαστεί, πιθανότατα, στις 25 Οκτωβρίου.

….

*Ο Αλέξης Κούγιας κινδυνεύει με πρόστιμο που ξεκινάει από τις 2.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τις 100.000, εφόσον κριθεί υπότροπος. Στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, τουλάχιστον τριών μηνών και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις, τουλάχιστον έξι μηνών.

Αν ανακαλέσει όμως, μπορεί να του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές, μειωμένες κατά το ήμισυ.

…..

*Ύστατος χαιρετισμός του Χρήστου Μέτιου, λίγο πριν ο Κυριάκος  Μητσοτάκης δώσει το χρίσμα τον Κώστα Ζαγναφέρη; Πάντως έτσι μου φάνηκε για να είμαι ειλικρινής…

Στην είδηση όμως. Νέο χαιρετισμό απηύθυνε ο  Χρήστος Μέτιος στo 3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα» σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Κομοτηνής.

Ιδού και τι αναφέρει σε αυτό:  

Απηύθυνα χαιρετισμό στo 3ο Διεθνές Συμπόσιο «Η Θράκη στη Ρωμαϊκή περίοδο και την Ύστερη Αρχαιότητα», που διοργανώνουν από 18 έως 21 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου σε συνεργασία με το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και το Μουσείο της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στηρίζει την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία καθώς συμβάλλει στον επιστημονικό διάλογο και βοηθά τους λαούς της ευρύτερης περιοχής να έχουμε βαθύτερη γνώση και κατανόηση μεταξύ μας.

Το θέμα του φετινού Συμποσίου “Δρόμοι, επικοινωνία και κινητικότητα” αγγίζει βασικά στοιχεία της τοπικής μας ταυτότητας αλλά και της πολιτικής της Περιφέρειάς μας.

Ο τόπος μας ήταν πάντοτε πέρασμα, ένας σημαντικός σταθμός και ένα σημείο διασταύρωσης χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων όπου μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες και εμπορεύματα και όπου συνυπήρχαν διαφορετικοί πολιτισμοί.

Tο αποτύπωμα που έχουν αφήσει στην ταυτότητά μας σήμερα οι δρόμοι που για αιώνες διέσχιζαν την περιοχή μας είναι μια παράδοση επικοινωνίας και συνύπαρξης.

Αυτά είναι τα στοιχεία που επιδιώκουμε να αναδεικνύουμε με μια σειρά από δράσεις της Περιφέρειάς μας, όπως το ετήσιο Φεστιβάλ Via Egnatia και η ΟΧΕ της Πολιτιστικής Διαδρομής Εγνατίας Οδού.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ωραίος είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος. Ο οποίος σαν Δήμαρχος μπορεί να μην μας έδειξε πολλά, ωστόσο στην ίντριγκα και τις «μυστικές» συναντήσεις με τους υβριστές του, είναι πρώτος..
Το νέο ανδραγάθημα; Ο Λύρατζης δεν θα κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης. Δεν θα τον αφήσουν…Θα κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με μένα, μπορεί ωστόσο να κατέβει αν θέλει, υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος είτε με τον συνδυασμό του Μέτιου, είτε με το συνδυασμό του Ζαγναφέρη…
Για να απαντήσουν οι κύκλοι του Λύρατζη, «Ο Πασχάλης όπου κι αν κατέβει, θα εκλεγεί…Ο κύριος Δημαρχόπουλος αν κατέβει υποψήφιος….δημοτικός σύμβουλος μαζί του, θα τα καταφέρει;
Τόμπολαααααα!
Η ΚΑΤΙΝΑ