ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Με τις παρατάξεις τους κάθισαν Ειρήνη Χαριτωνίδου και Χασάν Ογλού Φερτούν στην «πρώτη» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Με τις παρατάξεις τους κάθισαν (και ψήφισαν σύμφωνα με τη γραμμή των επικεφαλής) Ειρήνη Χαριτωνίδου και Χασάν Ογλού Φερτούν στην «πρώτη» συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Μέχρι 31/12/2019 βέβαια…πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν!

*Στα έδρανα της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους κάθισε την Κυριακή το πρωί κανονικά η δημοτική σύμβουλος Ειρήνη Χαριτωνίδου, κάποιοι την θεωρούν υπ’ αριθ. 1 προς ανεξαρτητοποίηση.

Κι όσο για την δήλωσή της ότι δέχτηκε την πρόταση του Φανουράκη να γίνει…αντιπρόεδρος στο νέο Δ.Σ του Κέντρου Πολιτισμού, για να βοηθήσει τον Πολιτιστικό σύλλογο ΘΑΜΥΡΙΣ όπου Πρόεδρος είναι ο σύζυγός της Μιχάλης Ζαμπάρας…

-Έκανε ακόμη χειρότερα τα πράγματα!

-Δηλαδή εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι για να ενισχύσουν τους συλλόγους τους με την ίδια λογική που κάποιοι μπήκαν στο Δήμο για να βοηθήσουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους;

….

*Διαφορά 16,1 ποσοστιαίων μονάδων δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αναλυτικότερα: Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην πρόθεση ψήφου, εάν διεξάγονταν εκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 41,8%, έναντι ποσοστού 25,7% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση προτίμησης βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,7%, ενώ ακολουθούν ΚΚΕ (5,3%), Ελληνική Λύση (3%) και ΜέΡΑ25 (3%).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού από ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, ιδίως από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης. Το 71% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει θετική γνώμη για την κυβέρνηση, το 49% εκτιμά ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα, ενώ εντυπωσιακό είναι το ποσοστό 80% όσων πιστεύουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις του. Μάλιστα, ένα 42% αναφέρει στη δημοσκόπηση της Marc ότι ο πρωθυπουργός «ξεπέρασε τις προσδοκίες μας».

…..

*Τα ποσοστά της δημοσκόπησης για τα πέντε πρώτα κόμματα:

ΝΔ 41,8%

ΣΥΡΙΖΑ 25,7%

ΚΙΝΑΛ 6,7%

ΚΚΕ 5,3%

Ελληνική Λύση 3%

ΜέΡΑ25 3%

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου τα προαναφερθέντα κόμματα είχαν λάβει:

ΝΔ 39,85%

ΣΥΡΙΖΑ 31,53%

ΚΙΝΑΛ 8,19%

ΚΚΕ 5,30%

Ελληνική Λύση 3,70%

ΜέΡΑ25 3,44%

Δηλαδή, ακριβώς δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει ανοίξει την ψαλίδα από τον ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν κατά το διπλάσιο, και συγκεκριμένα κατά 7,8 ποσοστιαίες μονάδες.

*Συγκίνηση….Την μικρή Παλόμα, το άτυχο – μόλις δύο μηνών – σκυλάκι που κακοποιήθηκε βάναυσα πριν από μερικές ημέρες στην Ξάνθη υιοθέτησε ο δημοφιλής παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης σύμφωνα με το XanthiNea του «δικού μας»…Γιώργου Μαυρίδη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

Ο δημοφιλής παρουσιαστής βρέθηκε κοντά στο άτυχο ζώο, το επισκέφθηκε στην Ξάνθη και εξέφρασε την αγάπη και το ενδιαφέρον του. Μάλιστα δεν έμεινε μόνο σε αυτά αλλά ζήτησε να υιοθετήσει το σκυλί και να το πάρει σπίτι του αμέσως μόλις γίνει καλά.

Σε σχετικό βίντεο-δήλωση του αναφέρθηκε μάλιστα σε όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται τόσες ημέρες για να βελτιωθεί η κατάσταση τηε υγείας του άτυχου ζώου, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου για τα αντανακλαστικά τους.

….

*Υπενθυμίζεται ότι το άτυχο ζώο βρέθηκε με κομμένο πόδι και αυτιά καθώς και με μαχαιριές σε όλο του το σώμα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Ξάνθης. Οι δράστες του φρικτού αυτού εγκλήματος έχουν επικηρυχθεί ενώ έχει γίνει και σχετική καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές.

Το περιστατικό μάλιστα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση αρκετών φιλοζωικών σωματείων ανά την Ελλάδα, ενώ πάνω από 300 άτομα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να υιοθετήσουν το άτυχο ζώο.

Μπράβο και στον Γιώργο Μαυρίδη των Αθηνών,  αλλά και στον δικό μας που πρόβαλε πολύ ανθρώπινα και ευαίσθητα το παραπάνω θέμα..

…..

*Έκπτωτη κηρύχτηκε η εταιρεία «ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» από την επιδοτούμενη ακτοπλοϊκή γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Η απόφαση δημοσιεύεται στο «Διαύγεια» και υπογράφεται από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, οι «κυρώσεις επιβάλλονται, καθόσον, η εταιρεία με την επωνυμία «ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», από την 6η Αυγούστου 2019 και εντεύθεν δεν εκτελεί τα εγκεκριμένα δρομολόγια της παρόλη την πίστωση χρόνου που της χορηγήθηκε, είτε για να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του υπό πλοιοκτησίας της Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ Ν.Π. 10599, είτε να αντικαταστήσει αυτό με άλλο πλοίο κατά παράβαση των συμβατικών της υποχρεώσεων για την εξυπηρέτηση της ακτοπλοϊκής δρομολογιακής γραμμής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ -ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ και επιστροφή».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Πολύ χαλαρή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης το πρωί της Κυριακής.

Με τον νέο Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη να κάνει «πλάκες» σε όλους και να χαριεντίζεται ιδιαίτερα με την…αντιπολίτευση και τους πρωτοκλασάτους του να είναι όλο χαμόγελα και ευγένεια με όλους…

Κι όσο για τον προεδρεύοντα Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ.Λεβέντ, ανεψιό του «Ψευτoμουφτή» Ξάνθης, όταν πήρε το λόγο για να φωνάξει τα ονόματα των παρόντων δημοτικών συμβούλων, μιλούσε μόνο…Ελληνικά! Η πρώτη ανάρτησή του πάντως στα Τουρκικά με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου του Τσέπελη, έκανε ή…..Πανελλήνιο πάταγο με το πρωτοσέλιδο του «Μαχητή» να κάνει το γύρω του διαδικτύου! «Δημοφιλής» με την πρώτη ο (τουρκο)λεβέντης κύριος Λεβέντ…! Υποκλίνομαι..

Η ΚΑΤΙΝΑ