ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Με εντολή του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα, η Μητρόπολη άλλαξε τις…. κλειδαριές στα εκκλησάκια της Μονής του Αγίου Πορφυρίου!

Λίγη σοβαρότητα κύριε Τσέπελη και ιδίως όταν παίρνετε το μικρόφωνο για να μιλήσετε….Σε τίποτα δεν σου έφταιγε ο κύριος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης να γελοιοποιήσεις με το υποτιθέμενο χιούμορ σου την ομιλία και την παρουσία του στη Ξάνθη.

*Συνελήφθησαν το Σάββατο (18-1-2020) στις 7 το πρωί, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, τρία άτομα, ένας 40χρονος ιερέας μία 54χρονη καλόγρια ηγουμένη του μοναστηριού και μία 55χρονη αλλοδαπή καλόγρια στο Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου στο Γέρακα Ξάνθης , κατηγορούμενοι για αντιποίηση και διατάραξη οικιακής ειρήνης.

…..

*Όπως διαπιστώθηκε οι τρεις δράστες ευρισκόμενοι σε Ιερό Ναό Ησυχαστηρίου χωρίς της συναίνεση της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης το Σάββατο στις 7 το πρωϊ, τελούσαν εκκλησιαστική ακολουθία, αντιποιούμενοι την ιδιότητα του ιερέα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των μοναχών, καθότι στερούνταν τίτλου ιεροσύνης και μοναχικής κουράς.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

…..

*Η Ιερά Μητρόπολη υποστηρίζει ότι το Μοναστήρι του Αγίου Προφυρίου αλλά και όλος ο χώρος ανήκουν στο Μοναστήρι της Παναγίας της Καλαμού και μάλιστα έστειλε Ιερέα που άλλαξε χθες Δευτέρα το πρωϊ με κλειδαρά παρουσία και αστυνομικών και τις κλειδαριές στα εκκλησάκια.

Υπενθυμίζουμε ότι για την δικαστική αντιπαράθεση της συγκεκριμένου Μοναστηριού με την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης είχε μιλήσει αποκλειστικά στο Next tv και η Ηγουμένισσα της Μονής γερόντισσα κυρία Άννα τον Ιούνιο του 2019  που ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, δέχτηκε όμως ότι το μοναστήρι ανήκει στην Παναγία την Καλαμού που ανήκει με τη σειρά της στην Μητρόπολη Ξάνθης.

……..

*Αλλάζω θέμα. Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Ελληνική Λύση Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Υποστελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης».

Τι αναφέρει στην ερώτηση του:

Έπειτα από μια σκληρή επιστολή, που έδωσε στην δημοσιότητα η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, αλλά και καταγγελίες πολιτών, για την έλλειψη δύναμης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, προκύπτουν τα εξής: Οι λιγοστοί αστυνομικοί, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις, λόγω των μεταναστευτικών ροών, εις βάρος της αστυνόμευσης στην πόλη και στα χωριά. Επίσης παρατηρείται πλήρωμα ενός περιπολικού να διατάσσεται να βρίσκεται σε δυο σημεία, τις ίδιες ώρες.

Συνεχή είναι ακόμη τα κρούσματα κλοπών σε δίκυκλα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε για την ενίσχυση και πλήρη στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

……

*Με μια προκλητική δήλωση του σχολίασε τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου χαρακτηρίζοντας την απόφαση της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμεως να επαναφέρει τη σχολική γιορτή των Τριών Ιεραρχών ως κίνηση που θυμίζει το Ιρανικό Καθεστώς του ακραίου Ισλαμισμού, για να πάρει δυναμική απάντηση από τον βουλευτή Ροδόπης, ο οποίος κατά τη συζήτηση για τη δεύτερη ανάγνωση του Νομοσχεδίου απάντησε αποστομωτικά λέγοντας:

…..

*«Η δήλωση σας είναι απαράδεκτη. Προσβάλει το Κοινοβούλιο και τον Ελληνικό λαό. Ταυτίζετε την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας με το ακραίο Ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, όταν γνωρίζετε ότι η Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία που αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα δεν ταυτίζεται με το Κράτος, αλλά με την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Θέλετε ένα Έθνος θρησκευτικά αδιάφορο. Δεν αντέχετε να παραδεχθείτε τη μεγάλη συμβολή της Εκκλησίας μας στους αγώνες του λαού και του έθνους, ούτε την ταύτιση της Ορθόδοξης πίστης μας με την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα των Ελλήνων. Αυτά να έχετε το θάρρος να τα πείτε στον Ελληνικό λαό, όταν ζητάτε την ψήφο του για να δείτε τι ποσοστά θα σας δώσει….»

….

*Στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Ελληνικής δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη Διδυμοτείχου , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 18 Ιανουαρίου  στην ακριτική πόλη, παρέστη ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Μετά την τελετή, ο κ.Π.Παυλόπουλος  συναντήθηκε με τον κ.Ν.Χαριτόπουλο και επιβεβαίωσε την σταθερή υποστήριξη του στις  πρωτοβουλίες του Δήμου για την ανάδειξη της περιοχής της αρχαίας Μαρώνειας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου.

….

*Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε  στην ένταξη του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, την οποία ο ίδιος είχε προτείνει σε  συνάντηση που είχαν στις  6 Δεκεμβρίου 2019 στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει για την συγκεκριμένη διεκδίκηση την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Τι το ήθελε και πήρε το μικρόφωνο στη πρώτη σειρά των επισήμων ο Τσέπελης στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο ΔΠΘ την περασμένη Παρασκευή με ομιλητή τον διάσημο καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη προκειμένου να του ζητήσει πρόγραμμα…λογάριθμο (!) για να κερδίσει τους αντιπάλους του στις δημοτικές εκλογές, αντί για αλγόριθμο που ήταν το σωστό.

Η αίθουσα σείστηκε στη κυριολεξία από  τα γέλια με τον καθηγητή να έχει σαστίσει…περισσότερο φυσικά για την άγνοια του ερωτούντος  Δημάρχου και λιγότερο από τα γέλια της πλατείας!

Το έχω πει κι άλλη φορά στον κύριο Τσέπελη. Από Δήμαρχο έχει ανάγκη η πόλη.  Όχι από διασκεδαστή!

Η ΚΑΤΙΝΑ