ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Και τώρα τι θα κάνουμε (ως Θράκη…), χωρίς τον «Θρακάρχη» μας;

*Πως αλλάζουν οι καιροί. Με τις κλωτσιές έδιωξε τον Τέρενς Κουικ από τους ΑΝΕΛ αφού ο τελευταίος προκειμένου να μη χάσει  τη θέση του Υφυπουργού, έγινε….πιο….ΣΥΡΙΖΑίος κι από τον  Τσίπα!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης, εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel, αφορμή αποτέλεσε η στάση το βουλευτή αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, ο Τ. Κουίκ έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του.

«Έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος, παραβιάζοντας αρχές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει ομόφωνα να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση σε περίπτωση που φτάσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή» επεσήμανε.

-Και τώρα τι θα κάνουμε (ως Θράκη…), χωρίς τον «Θρακάρχη» μας;

….

*Την επόμενη Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, η Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα ανακοινώσει την απόφαση του, για την υπόθεση Molla Sali κατά Ελλάδος, που αφορά την εφαρμογή από τα ελληνικά δικαστήρια του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου (Σαρία), σε υπόθεση κληρονομιάς του αποθανόντος συζύγου της Molla Sali, που ήταν Έλληνας υπήκοος της μουσουλμανικής μειονότητας

*Φωτογραφίες που δείχνουν τη δύναμη πυρός του πυροβολικού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ). Οι εντυπωσιακές εικόνες είναι από την επιχειρησιακή εκπαίδευση με εκτέλεση βολών πυροβολικού και όλμων το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού.

….

*Οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ», στην Αλεξανδρούπολη, βολές Πυροβολικού και Όλμων, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων της 30 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΤΟΜΟΡΙΤΣΑ». Στόχος των επιτελών του ΓΕΣ είναι οι ασκήσεις να είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε ρεαλιστικές συνθήκες και γι” αυτό συμμετέχουν πολλώ διαφορετικές μονάδες. Το προσωπικό, σύμφωνα με το ΓΕΣ, εκτέλεσε με ακρίβεια, ημερήσιες και νυχτερινές βολές, με Αυτοκινούμενα (Α/Κ) Οβιδοβόλα Μ109Α3GEA2, PzH2000GR και Μ106 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Όλμων (ΤΟΜΟ) 4,2’’.

…..

*Σημειώνεται δε ότι αξιολογήθηκε όλη η διαδικασία στοχοποίησης και παροχής πυρών υποστήριξης ενώ εφαρμόστηκαν βελτιωμένες τεχνικές και διαδικασίες προσβολής στόχων.

……

*Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης αθώωσε τεχνικό, υπάλληλο νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ’ εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα, καθώς κατηγορήθηκε ότι προσλήφθηκε με πλαστό πτυχίο, όπως η καθαρίστρια που οδηγήθηκε στη φυλακή στο Βόλο.

Ο συγκεκριμένος είχε προσληφθεί το 1989, όμως κατά τη διάρκεια των ερευνών για τους τίλους σπουδών του διαπιστώθηκε ότι το πτυχίο του Ευκλείδη (15ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, σήμερα) που είχε αποκτήσει ήταν πλαστό, με την έννοια ότι άλλαξε τον τελικό βαθμό από 13,8 σε 18,3. Έτσι απολύθηκε από το νοσοκομείο όπου δούλευε και κατηγορήθηκε για απάτη περίπου 260.000 ευρώ, όσοι δηλαδή οι μισθοί του από τότε που προσλήφθηκε.

Ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο αρνήθηκε την απάτη, λέγοντας ότι δεν προσλήφθηκε με το πτυχίο του Ευκλείδη, που είναι αντίστοιχη σχολή του λυκείου, αλλά ως απόφοιτος δημοτικού. Το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του και τον αθώωσε κρίνοντας ότι δεν εξαπάτησε το δημόσιο, αφού η πρόσληψή του έγινε κανονικά.

……

*Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜΘ) και ειδικότερα από την Διεύθυνση  Αγροτικής Οικονομίας ανακοινώνεται ότι έχουν αναρτηθεί οι καταστάσεις κατανομής επιλέξιμων βοσκοτόπων έτους 2018.

Σύμφωνα με την Υ.Α. 915/69142/15-5-2018 (ΦΕΚ 1812/Β’/21.05.2018) άρθρο 3, καλούνται οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας ΑΜΘ  να προσέλθουν εντός 30 ημερών στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  που υπάγεται η έδρα της εκμετάλλευσής τους, προκειμένου να λάβουν γνώση ενυπόγραφα για την ισχύουσα κατανομή.

Σε περίπτωση μη προσέλευσης, θεωρείται ότι οι δικαιούχοι κτηνοτρόφοι αποδέχονται την κατανομή ως έχει και αποποιούνται του δικαιώματος ένστασης.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Πανικόβαλε πολλούς χθες η εντυπωσιακή παρουσίαση του Υποψηφίου Δημάρχου Αβδήρων Σάκη Κριτσίνη στο Πέτρινο της Γενισέας Δήμου Αβδήρων. Κόσμος μέσα και έξω από την αίθουσα, παλμός, ένα θαυμάσιο πράγματι βίντεο που έφτιαξε η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος Γιώτα Χατζηθεοδώρου (σ.σ. Η καταγωγή της από τη Μάνδρα) και συνεχές χειροκρότημα, ενώ με τη λήξη της εκδήλωσης, ο ομιλητής γνώρισε την αποθέωση.

Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα η παρουσία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη που για μια ακόμη φορά, γοήτευσε τον κόσμο με την λαμπερή και γοητευτική προσωπικότητά του.

Η ΚΑΤΙΝΑ