ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Να δω τον γιατρό Ιπποκράτη Καμαρίδη ως αναπληρωτή Πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου τι αποφάσεις και θέσεις θα εκφράζει από δω και πέρα! Eιδικά με τις παλλινοδρομήσεις που παρουσιάζει σε κάποια άλλα θέματα, έχω μεγάλη απορία να δω από δω και πέρα πως θα λειτουργεί το δημοτικό ραδιόφωνο.

*Συνεδρίασε την  Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωϊ η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη τα περισσότερα από τα οποία ήταν υπηρεσιακά και πέρασαν ομόφωνα.

Ωστόσο η αντιπολίτευση καταψήφισε την  απόδοση εντάλματος προπληρωμής για την εκτός έδρας μετακίνηση στις Βρυξέλλες, μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να καταψηφίσει το συγκεκριμένο θέμα.

Σημειώνω πάντως ότι την ώρα που οι παρατάξεις καταψήφιζαν, ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ήταν στο γραφείο του Τσέπελη για να συζητήσουν  για τον…ΣΔΑΝ!!!

Κι αφού κάθισε μόνο στο πρώτο θέμα της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής!

….

*Ωστόσο αναβλήθηκαν τα τέσσερα θέματα που αφορούσαν το δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης και θα έρθουν προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, λόγω  απουσίας του εισηγητή υπαλλήλου Ηλία Κρασούλη.

….

*Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η καταψήφιση και πάλι του 21ου θέματος  που αφορούσε την Έγκριση απόδοσης εντάλματος προπληρωμής για την πληρωμή εκτός έδρας μετακίνησης στις Βρυξέλλες, αφού οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Δημαρχόπουλου, Κυριάκου Παπαδόπουλου και Γιάννη Παπαχρόνη το καταψήφισαν, αφού προηγήθηκε καταψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με ψήφους 12-11 με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Μπούτο να συμφωνεί με την απόφαση και να λέει ότι θα το πληρώσουν από την τσέπη τους.

Χθες ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή με τις τρεις παρατάξεις όμως της αντιπολίτευσης να το καταψηφίζουν, προκειμένου το  ταξίδι τελικά να το πληρώσουν οι δημότες της Ξάνθης! Κι όχι τα μέλη της Επιτροπής!

*Υπό κατάληψη βρίσκονται σχολεία και στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης.

Στη Ξάνθη οι καταλήψεις ξεκίνησαν σε γυμνάσια και Λύκεια από το πρωϊ της Δευτέρας με αποφάσεις των δημοτικών κοινοτήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν υπό κατάληψη τελούν τα Γυμνάσια 1ο, 4ο, 5ο, 6ο καθώς επίσης το 3ο ΓΕΛ και τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ ενώ σήμερα Τρίτη ενδεχομένως να υπάρχουν και νέες καταλήψεις ή να περατωθούν αυτές που ήδη ξεκίνησαν.

Πάντως στο 2ο ΕΠΑΛ που πήγαμε το μόνο που είδαμε ήταν…κάδοι απορριμμάτων να εμποδίζουν την είσοδο για να μην μπαίνουν προφανώς οι μαθητές και καθηγητές!!!

*Η πρώτη ληστεία σε κατάστημα OΠΑΠ PLAY της Ξάνθης σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το κατάστημα ηλεκτρονικού τζόγου που βρίσκεται στην οδό Βασ. Σοφίας 8 Ξάνθη έγινε στόχος δύο ληστών. Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλου κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι η δεύτερη φορά που ληστεύουν το συγκεκριμένο κατάστημα.

….

*Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες μετά την ληστεία  χωρίστηκαν και έφυγαν σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, ο ένας προς την οδό Μαυρομιχάλη (Παλιό Δημαρχείο) και ο δεύτερος προς την Πολυτεχνική Σχολή, ίσως και μέσα σε αυτή. Η λεία των ληστών υπολογίζεται κοντά σε 1.000 ευρώ αλλά οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες.

Η Ασφάλεια της Ξάνθης ερευνά το περιστατικό ενώ η αστυνομική διεύθυνση αναφέρει τα παρακάτω για το συμβάν:

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 4-11-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε επιχείρηση στην πόλη της Ξάνθης, όπου βρισκόταν η 35χρονη υπάλληλος και δύο πελάτες και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

*Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη ημέρα απολογίας του Ν. Μιχαλολιάκου και η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων & εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης σας καλεί σε συγκέντρωση στις 6μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στους δρόμους της πόλης.

«4,5 χρόνια έχουν περάσει από την ημερομηνία έναρξης της δίκης της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 4,5 χρόνια οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι σπέρνοντας τον ναζιστικό ρατσιστικό τους δηλητήριο παρά  τα συντριπτικά  αποδεικτικά στοιχεία που φανερώνουν την εγκληματική τους δράση, που απορρέει από την ίδια  τη ναζιστική τους ιδεολογία.», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Διάβασα προσεχτικά την νέα «ανακοίνωση» που έστειλαν στην εφημερίδα  ΜΑΧΗΤΗΣ και δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής το maxitisthrakisblogspot.com κάποιοι…δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης με λεπτομέρειες βέβαια που παραπέμπουν στα…ταξίδια του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου κλπ

Η εφημερίδα βέβαια έδωσε την δική της απάντηση και παρέπεμψε τους «υπαλλήλους» στην Επιτροπή του Άρθρου 4 του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ταξίδια των αιρετών και υπαλλήλων των ΟΤΑ στο εξωτερικό, μου έκανε όμως εντύπωση η ευκολία με την οποία κάποιες κυρίες, μέχρι πρότινος «πιστοί» υπάλληλοι του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου τώρα όχι μόνο έχουν κάνει μεταστροφή υπέρ του κυρίου Τσέπελη αλλά βγάζουν τέτοιο μίσος εναντίον του που πραγματικά «σταυροκοπιέμαι» (!)…Και αναφέρομαι σε άτομο που ευεργετήθηκε όσο καμιά άλλη υπάλληλος από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Πως αλλάζουν έτσι τα πράγματα και τελικά τι γυρίσματα έχει η ζωή!

Η ΚΑΤΙΝΑ