ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Οι υψηλές γνωριμίες του Γιάννη Μπούτου…

*Σχολίασε ο δραστήριος Περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης Ιωάννης Μπούτος στο fb αναρτώντας μάλιστα και φωτογραφία:

«Με τη φίλη μου Ευρωβουλευτη Ελίζα Βοζεμπεργκ στο Hotel Elisso μετά την ομιλία της στην ημερίδα της Π.Ε Ξάνθης ( σπάζοντας την σιωπη) την Ευχαριστώ πολύ που μας τίμησε καθώς και όλους τους ομιλητές»

-Υψηλές γνωριμίες ο Γιάννης…Μπράβο του

*Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και ώρα 16.30, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου Κομοτηνής (Δ/νση: Γρ. Μαρασλή 1, Κομοτηνή, τηλ: 25310 27414) ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης, όπου θα προεδρεύσει σε σύσκεψη για τη διοργάνωση Παν-αναπηρικού Συλλαλητηρίου, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, Άγαλμα Βενιζέλου (Πλατεία Αριστοτέλους), στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης ενημέρωση από τον κ. Βαρδακαστάνη για τα καίρια ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους

……..

*Αλλάζω θέμα. Ομιλητής στο TEDx MaviliSquare, που θα πραγματοποιηθεί 1η Δεκεμβρίου , θα είναι ο Γιώργος Κακουλιάδης, ένας νεαρός φοιτητής από την Ξάνθη που πρόσφατα κατάφερε να κερδίσει υποτροφία για την Ακαδημία της Apple.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

O επόμενος ομιλητής είναι εξερευνητής της τεχνολογίας ενώ προέκταση του χεριού του αποτελεί ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής. Ο Γεώργιος Κακουλιάδης γεννήθηκε το 1998, στην Ξανθή. Είναι εν δυνάμει φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστήμιου Αιγαίου ενώ αποτελεί μέλος της Ακαδημίας Προγραμματισμών της Αpple στην Νάπολη της Ιταλίας.Τα πρώτα χρονιά της ζωής του τα πέρασε λύνοντας πάζλ, ταξιδεύοντας και εξερευνώντας κάθε τεχνολογία ενώ στα 13 του ξεκίνησε να ασχολείται με την επεξεργασία βίντεο.

Παράλληλα ως μαθητής μουσικού σχολειού συμμετείχε σε συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις. Ένα χρόνο αργότερα ίδρυσε το δικό του κανάλι στο YouTube και στο τέλος του 2012 έγινε YouTube Partner.To 2013 έλαβε διάκριση στο διαγωνισμό «School Lab» από το British Council, στο οποίο είχε συμμετάσχει με μια ταινία μικρού μήκους με επιστημονικό περιεχόμενο. Τα δυο τελευταία χρονιά , έχει συμμετάσχει σε πληθώρα δραστηριοτήτων όπως συναυλίες, πρωταθλήματα τένις , YouTube βίντεο και ραδιοφωνικές μεταδόσεις ενώ μέχρι και σήμερα δεν έχει σταματήσει να αναζητά και να διευρύνει τους ορίζοντες του.

*Ποδοσφαιρικό . Στα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου! Τα ζευγάρια έχουν ως εξής: Αναγέννηση Θαλασσιάς- Άρης Αβάτου, Εχίνος ΣΠ0Ρ-Κεσσάνη Ερασμίου, Απόλλων Ξάνθης-Ασπίδα Ξάνθης και Ηρακλής Ζυγού-0ρφέας Ξάνθης! 0ι δυο πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14/11 και τα άλλα δυο ζευγάρια στις 21/11!

*Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης κ.Ιλχάν Αχμέτ απέσπασε θετική δέσμευση για τους βαμβακοκαλλιεργητές από τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του.

Ιδού τι αναφέρει επακριβώς για το συγκεκριμένο θέμα:

«Μετά την κατάθεση Ερώτησης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε στην Αθήνα τον αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Γεώργιο Αποστολάκη προκειμένου να λάβει απαντήσεις και δεσμεύσεις για τη διασφάλιση του εισοδήματος των βαμβακοκαλλιεργητών της Ροδόπης που απειλούνται με απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Ο Βουλευτής απέσπασε τη δέσμευση του αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι «σε περίπτωση που καθοριστεί το ποσοστό της ζημίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και σταλεί άμεσα το πόρισμα στον Οργανισμό, δεν θα αναζητηθεί κατά τη διαδικασία των πληρωμών προς τους βαμβακοπαραγωγούς η κάλυψη του ποσοστού της ζημίας που θα έχει επισήμως πιστοποιηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι στην απάντηση στις 16-7-2018 με αριθμό πρωτοκόλλου 570/88956, που δόθηκε με αφορμή προηγούμενη ερώτησή του βουλευτή Ροδόπης για το ίδιο θέμα, ο πρώην υπουργός κ. Αποστόλου είχε επισημάνει ότι «εφόσον οι αρμόδιοι φορείς επιβεβαιώσουν την επικράτηση ειδικών καιρικών συνθηκών που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας και έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής σύσπορου βαμβακιού σε επίπεδα κατώτερα της ελάχιστης απαιτούμενης στρεμματικής απόδοσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ λαμβάνει υπ’ όψη του την εν λόγω επιβεβαίωση ώστε να αποδοθεί όπως πρέπει η συνδεδεμένη ενίσχυση στους ζημιωθέντες παραγωγούς».

….

*Επίσης ο  κ. Ιλχάν Αχμέτ σημειώνει σχετικά: «Δεν εφησυχάζουμε, από τη στιγμή που μεγάλο κομμάτι της φετινής αγροτικής παραγωγής βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Το εισόδημα της Ροδόπης και η ευημερία των πολιτών της είναι ταυτισμένο με την αγροτική της οικονομία, τα μεγέθη της οποίας ξεπερνούν κατά πολύ τους εθνικούς μέσους όρους. Συνεχίζουμε με προσοχή και ορθολογισμό για την επίτευξη του τελικού μας στόχου, που δεν είναι άλλος από τη δικαίωση του εύλογου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις από τα έκτακτα γεγονότα που έπληξαν την παραγωγή τους».

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Συμφωνώ απόλυτα με το παρακάτω σχόλιο του γνωστού πολιτικού μηχανικού Argyris Plesias στο fb για το χθεσινό κλείσιμο των σχολείων σε όλη την επικράτεια, λόγω των…συνδικαλιστικών εκλογών των εκπαιδευτικών!
Σχολιάζει επί λέξει ο Αργύρης:
«Τουλάχιστον να φωνάξω με αγανάκτηση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ. Όλοι οι φορείς, επιστημονικοί, συνδικαλιστικοί, επιμελητήρια κλπ κλπ κάνουν εκλογές Κυριακές ή σε χρόνο που δεν διαταράσσουν την λειτουργία αυτού που υπηρετούν. ΕΛΕΟΣ!!!!
Δεν σκέφτονται άραγε ότι εξ αυτού, θα μπορούσαν να κάνουν ένα μάθημα για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ??????»
-Ποιος εκπαιδευτικός, δάσκαλος ή καθηγητής θα του απαντήσει;
Η ΚΑΤΙΝΑ