ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό – Δραματική η κατάσταση τόσο στον Εβρο όσο και στα νησιά μας

*Με μια απίστευτη φωτογραφία κυκλοφόρησε χθες στο διαδίκτυο από το Τουρκικό Προξενείου της Κομοτηνής!

Είναι η φωτογραφία του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη μαζί με τον  Τούρκο Πρόξενο, αλλά…προσέξτε λίγο! Στη φωτογραφία υποδέχονται τον συγκεκριμένο κύριο μόνο οι «3» αντιδήμαρχοι που δηλώνουν… «Τούρκοι» με τον επίσης «Τούρκο» Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου.

*Ιδού τι αναγράφει εις την Τουρκική γλώσσα (με μετάφραση) η ανάρτηση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής:

«Iskece Belediye Baskanı Sn Manolis Cepellis ve calısma arkadaslarını ziyaretle, yeni gοrevlerinde basarı ve kolaylıklar diledik.

Ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη και τους συνεργάτες του».

-Καλά άλλους συνεργάτες αντιδημάρχους δεν έχει ο κύριος Τσέπελης κύριε Τούρκε Πρόξενε; Μόνο οι «Τούρκοι» Αντιδήμαρχοι;

………

*Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου ολοκληρώνουν τον σχεδιασμό ενός νέου, αναμορφωμένου κύκλου του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της χώρας, καθώς και σε τριάντα επτά υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

………

*Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, τα βασικά καινοτόμα στοιχεία του νέου προγράμματος αφορούν στην αποκλειστική του στόχευση σε αδύναμες ομάδες της αγοράς εργασίας, την ολοκληρωμένη διάρθρωση και το θετικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Η απασχόληση διάρκειας 8 μηνών, η οποία σε καμία περίπτωση -όπως εξάλλου ισχύει για όλα τα ενεργητικά προγράμματα απασχόλησης ανέργων σε φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα- δεν θα καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες των συμμετεχόντων φορέων, θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των Δήμων και Φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.

…………

*Απεργιακό μπλακ άουτ θα επικρατήσει την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα. Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε 24ωρη απεργία με φόντο το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα και τα μεσα μεταφοράς τραβούν χειρόφρενο, με αποτέλεσμα όσοι τα χρησιμοποιούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους. Ακόμη προβλήματα θα υπάρξουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια. Επίσης θα απεργήσουν δάσκαλοι και καθηγητές, καθώς και η ΠΟΕΔΗΝ και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

………

*Πολύ ικανοποιητικά κινήθηκε τουριστικά η Θάσος τον μήνα Σεπτέμβριο αλλά και γενικότερα το φετινό καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων της περιοχής Πάρη Παρασχούδη τελικά κινήθηκαν σε θετικό πρόσημο, ενώ τον Σεπτέμβριο οι πληρότητες κυμάνθηκαν στο 70%.

…….

*Σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας, μετά το κύμα μαζικών αφίξεων αλλοδαπών στα νησιά του Αιγαίου. H κατάσταση είναι δραματική τόσο στον Εβρο όσο και στα νησιά μας.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές αφού μόνο τα δύο τελευταία 24ωρα στα νησιά του Αιγαίου έφτασαν σχεδόν 1.500 αλλοδαποί από την Τουρκία, σχεδόν όση είναι η χωρητικότητα ενός Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (hot spot).

…….

*Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ ζητώντας από την Κομισιόν να εκταμιεύσει στην Τουρκία τα κονδύλια που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο του ευρωτουρκικού πρωτοκόλλου, ενώ καλεί την Άγκυρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα κυκλώματα των διακινητών που πλέον σπρώχνουν προς την Ελλάδα περίπου 1.000 αλλοδαποί την ημέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΚΥΣΕΑ ενδεχομένως να προχωρήσει και στην επιλογή νέας ηγεσίας στο Λιμενικό Σώμα.

Τα μέλη του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό θα συζητήσουν και τις λεπτομέρειες για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη για την ετήσια γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στο περιθώριο της συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Η «Αδέσμευτη» αναπροσαρμόζει τις δυνάμεις και την νέα πορεία της, μετά από τον  τρομερό πόλεμο που δέχεται κι έχει να κάνει με την «αντίστασή» της απέναντι σε τρομερά συμφέροντα…!

Φυσικά σ’ αυτήν την νέα της πορεία που δοκιμάζεται , ήδη έχουμε μαζί μας τους εκατοντάδες αναγνώστες, συνδρομητές και φίλους μας..!

Και πάνω από όλα, την ΙΣΤΟΡΙΑ μας!

Υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η  «Αδέσμευτη» ιδρύθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1981. Δηλαδή έχει μια ιστορία που γράφει 38 χρόνια ζωής! Που δεν ξεγράφονται με τίποτα…

Η ΚΑΤΙΝΑ