ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Δυτική Ελλάδα: Μπροστά με 7,3% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές

*Συζήτηση για τον Μάνο Χατζιδάκι θα γίνει στην Ξάνθη (πολυχώρος τέχνης και σκέψης, Αρχοντικό Χατζιδάκι) σήμερα Σάββατο, 4 Μαΐου, στις 8 το βράδυ.

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι Γιώργος Χρονάς, Γιώργος Ι. Αλλαμανής, Δημήτρης Λέκκας, Βασίλης Λαλιώτης, Βασίλης Δίπλας, Κώστας Αδαμόπουλος.

Αλήθεια από τους ως άνω κυρίους, γνωρίζει κανείς προσωπικά τον Μάνο;

….

*Ενα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από τις Ευρωεκλογές του 2014 προβλέπει δημοσκόπηση της DATA RC, για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019, που φέρνει τη ΝΔ κατά 7,3 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αφορά στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία το 2014 (Ευρωεκλογές) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί πρώτος με 30,35% έναντι 22,12% της ΝΔ (διαφορά 8,23%).

Σήμερα το σκηνικό αυτό δείχνει να έχει εντελώς ανατραπεί, αφού η ΝΔ προηγείται με 7,3 μονάδες.

….

*Συμψηφίζοντας τα στοιχεία της δημοσκόπησης με το εκλογικό αποτέλεσμα του ‘14 προκύπτει μια ριζική μετατόπιση άνω των 15,5 μονάδων, υπέρ της ΝΔ.

Σύμφωνα με τη DATA-RC και την εφημερίδα «Πελοπόννησος» λίγες εβδομάδες προ της διενέργειας των Ευρωεκλογών η ΝΔ δείχνει να διατηρεί ευρύ προβάδισμα στη Δυτική Ελλάδα.

….

*Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωκλογές της 26ης Μαΐου 2019, η ΝΔ λαμβάνει 29,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,4%, το ΚΙΝΑΛ 9,7%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 0,9% και τα υπόλοιπα κόμματα στο 7,5%.

*Με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ λαμβάνει 37,1% ο ΣΥΡΙΖΑ 28% το ΚΙΝΑΛ 12,1% το ΚΚΕ 6,6% και η Χρυσή Αυγή 5,6%.

*Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», εν όψει της κάλπης ο αριθμός των αναποφάσιστων δείχνει να μειώνεται σταδιακά.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να ευνοεί τα δυο προπορευόμενα κόμματα, που από την τελευταία δημοσκόπηση «τσίμπησαν» από +4%, έκαστο.

Συγκριτικοί πίνακες με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων Φεβρουαρίου και Απριλίου για την πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές

Η μείωση του αριθμού των αναποφάσιστων ευνόησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ / Πηγή: Εφημερίδα «Πελοπόννησος» – DATA RC

….

*Στη δημοσκόπηση, που έγινε σε δείγμα 603 ψηφοφόρων της Δυτικής Ελλάδος, περιελήφθη και ερώτημα για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις Ευρωεκλογές.

Το 68,7% δήλωσε ότι τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, ενώ το 30,7% υποστήριξε ότι δεν ενδιαφέρονται για το αποτέλεσμα.

……

*Διαρκή άνοδο καταγράφει στις δημοσκοπήσεις για το δήμο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης , τρεις μήνες πριν τις εκλογές, με τη διαφορά από τον δεύτερο, Παύλο Γερουλάνο, σε έρευνα της Alco, να μεγαλώνει στις 26,5 μονάδες.

*Στη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Open, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει 38,3%, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος ακολουθεί με 11,8%.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος βρίσκεται στην τρίτη θέση με 10,6%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,6% στην τέταρτη, ο Νίκος Σοφιανός με 5,7% και ο Γιώργος Βουλγαράκης με 2% στην τελευταία θέση.

…..

*Χαρακτηριστικό είναι πως ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει αθροιστικά τα ποσοστά των τεσσάρων συνυποψηφίων του, ενώ η συνεχής άνοδο στην προτίμηση των Αθηναίων στο πρόσωπό του που καταγράφεται το τελευταίο τρίμηνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνεται και στην εν λόγω δημοσκόπηση της Alco.

Στην αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου, βρισκόταν στο 37% με την διαφορά από τον δεύτερο στις 24 μονάδες.

….

*Η συνεχής ανοδική πορεία του Κώστα Μπακογιάννη γίνεται ακόμα πιο σαφής αν συγκριθούν οι αριθμοί με την πρώτη δημοσκόπησης (Opinion Poll) της προεκλογικής περιόδου που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου. Τότε συγκέντρωνε ποσοστό 33,8% και η διαφορά από τον δεύτερο ήταν περίπου 25 μονάδες.

*Την αύξηση στα 6.000 ευρώ (από 4.000 ευρώ σήμερα) του ορίου οφειλών που μπορεί να έχει ένας αγρότης προκειμένου να πάρει σύνταξη, σε περίπτωση που ενταχθεί στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, προανήγγειλε η Έφη Αχτσιόγλου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «News 247 στους 88,6», η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αποκάλυψε ότι η ρύθμιση, μαζί με την αντίστοιχη που θα αφορά στα χρέη προς την εφορία, θα κατατεθεί με ενιαίο νομοσχέδιο στη Βουλή τη Δευτέρα 6 Μαίου.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Ο κύριος Πέτρος Ούτσης που χλευάζει και ειρωνεύεται σχεδόν όλους τους υποψήφιους Δημάρχους Ξάνθης πλην του κυρίου Τσέπελη αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να μας μια φορά αν έπεσε διάνα στις προβλέψεις του αλλά και τι σχέση έχει με τον….Πέτρο Ούτση που «διαφήμιζε» και είχε αναλάβει όλη την καμπάνια του πολιτευτή της Ν.Δ. Κώστα Μαλάκη στις Εθνικές εκλογές του Γενάρη 2015 και κατάφερε να τον βγάλει…τρίτο και μετά την κυρία Γεωργία  Ανδρέου; Αλλά και τι σχέση έχει με τον Πέτρο Ούτση που έβγαζε 3ο τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο στις εκλογές του 2014 και…Δήμαρχο τον Χρίστο Πούλιο; Βγάζοντας πανηγυρικά βέβαια  Δήμαρχο Ξάνθης τον Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο; Διότι οι στατικές λένε ότι μονίμως πέφτει έξω στις προβλέψεις του!
Η ΚΑΤΙΝΑ