ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους ύψους 4 εκατ. ευρώ ενέκρινε ο Μ. Βορίδης – 726.654 ευρώ για την Περιφέρεια της ΑΜΘ

*Και αντιδήμαρχος….Τεχνικών Υπηρεσιών ο υπερ-Δήμραχος και Υπερ-αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης;

Κι όμως η ανακοίνωση που μας ήρθε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης, διαβάστε τι αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου  2019, θα πραγματοποιηθούν εργασίες επί της οδού Τσιμισκή, που αφορούν  στην εγκατάσταση ιστών οδοφωτισμού και των αντίστοιχων φωτιστικών της εν λόγω οδού. Για τον λόγο αυτό απαγορεύεται η στάση και στάθμευση οχημάτων στην αριστερή πλευρά της οδού από την οδό Μιαούλη έως την οδό Καραολή.

Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ»

-Και σ’ ανώτερα!

…..

*Υπεγράφη άμεσα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδη και εφαρμόζεται η απόφαση για την έγκριση, διάθεση και κατανομή ποσού ύψους 3.990.979€ που θα κατευθυνθεί στην αποζημίωση κτηνοτρόφων από όλη τη χώρα, το ζωικό κεφάλαιο των οποίων έχει πληγεί από ζωονόσους σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέσων εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας για το έτος 2019.

…..

*Αναλυτικότερα, το συνολικό ποσό που προβλέπει η ΚΥΑ (ΦΕΚ 3868/21-10-2019 Τεύχος Β’)  των 3.990.979€ θα κατανεμηθεί ανά Περιφέρεια ως ακολούθως:

Περιφέρεια Αττικής 97.879,00€ (Ανατολική Αττική 19.514,00€ & Δυτική Αττική 78.345,00€), Στερεά Ελλάδα 194.002,00€, Θεσσαλίας 1.813.719,50€, Ηπείρου 173.582,55€, Δυτικής Μακεδονίας 17.533,00€, Δυτικής Ελλάδας 115.295,00€, Πελοποννήσου 57.400,00€, Νοτίου Αιγαίου 2.070,00€, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης 726.654,65€, Κεντρικής Μακεδονίας 784.688,48€, Κρήτης 8.175,53€.

Η συγκεκριμένη Απόφαση αφορά ένα σύνολο δραστηριοτήτων με σκοπό την καταπολέμηση των κυριότερων ζωονόσων που πλήττουν τη χώρα μας όπως η Σαλμονέλωση, η Βρουκέλλωση (Μελιταίος Πυρετός), η Ενζωοτική Λεύκωση, η Τρομώδης Νόσος,  η Φυματίωση, των μηρυκαστικών (βοοειδή – αιγοπρόβατα) αλλά και αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω δήλωσης και προσκόμισης νεκρών ζώων.

*Καλή είδηση για το Νομό Ροδόπης. Σε επικοινωνία που είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, ο Υπουργός τον ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στις αγροτικές καλλιέργειες του Νομού Ροδόπης. Τον διαβεβαίωσε ότι οι ζημιές εντάσσονται και στα ΠΣΕΑ και εντός του Νοεμβρίου θα εκδοθεί και η σχετική Υπουργική απόφαση.

*Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης που παρακολούθησε συστηματικά και επίμονα το θέμα από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε μετά τις καταστροφές του καλοκαιριού, ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υπουργό για τη γρήγορη και συνεπή ανταπόκριση και δήλωσε, ότι θα συνεχίσει να στέκεται πάνω από το ζήτημα, ώσπου τα χρήματα να φτάσουν στις τσέπες των αγροτών μας, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της σημερινής χρονιάς, χωρίς να διαταραχθεί ο κύκλος παραγωγής.

….

*Με έχει εντυπωσιάσει η κυρία Σπανού της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξάνθης. Τέτοια αγάπη τόσο για τον κύριο Τσέπελη όσο (και κυρίως) για τον Μανώλη Φανουράκη, που την είχε «κρυμμένη» τόσα χρόνια;

(σ.σ. Αυτά από συζητήσεις των ίδιων των υπαλλήλων)

…….

*Οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του, υπογραμμίζοντας ότι η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και θα είναι ανάλογα του βάρους του αδικήματος.

*Αναφορικά με την επιβολή του νέου μέτρου από τους αστυνομικούς, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ θα λαμβάνουν ως επιβράβευση και το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι «ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν ακόμα και σκέψεις για επιδότηση θερμαστρών στις καφετέριες ώστε ο κόσμος να μπορεί να κάθεται να καπνίζει έξω. Όπως είπε o Βασίλης Κικίλιας, οι καφετέριες έχουν τις δομές για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι παλεύει για τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και έχει μάλιστα ζητήσει χρηματοδότηση για το επιτύχει.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Ξεσπάθωσε πάλι ο Βαρουφάκης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του βγήκε μάλιστα από τα…δεξιά!

Συγκεκριμένα μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα σημείωσε πως «η κυβέρνηση θέλει να πάρει το μοντέλο της Μόριας, να το κάνει ακόμα πιο σκληρό και να το μεταλαμπαδεύσει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας υπό τη μορφή των κλειστών hot spots, δημιουργώντας Μόριες σε όλη την Ελλάδα». Με αυτό τον τρόπο, είπε ο κ.Βαρουφάκης, δηλητηριάζει την ψυχή του Έλληνα πολίτη μέσω του μισανθρωπισμού. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι κατατρεγμένοι, δεν ήρθαν εδώ επειδή τους αρέσει το σουβλάκι. Θα έπεφταν ακόμα και στη χαράδρα για να γλυτώσουν από αυτόν που τους έκαψε το σπίτι».

Πυρά εξαπέλυσε όμως στην κυβέρνηση και για την ψήφο των αποδήμων, καθώς όπως είπε δεν θα μπορούν να ψηφίσουν όλοι, καθώς τίθεται το ζήτημα της ιδιοκτησίας.

Η ΚΑΤΙΝΑ