ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΙ: Η τηλεθέαση χτύπησε “κόκκινο”

*Πώς να μην είχε τέτοια «κέφια» ο Κυριάκος Κεσίσογλου στο τραπέζι του Λύρατζη στη «Ξανθίππη», αφού κατάφερε…

Από τη μια να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Λύρατζη κι από την άλλη την δεύτερη Κυριακή να τρέχει για τον Τσέπελη και να…πανηγυρίζει μάλιστα για την εκλογή του στο εκλογικό του κέντρο!

Με ένα σμπάρο δηλαδή δυο τρυγόνια…

Φυσικά με όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις…

…..

*«Είμαι εδώ διότι θέλω να εξαντλήσω κάθε δημόσια συχνότητα και γιατί πιστεύω ότι η παρουσία μου εδώ μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην πραγματικότητα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση στον ΣΚΑΪ.

Για δύο και κάτι ώρες, ο πρωθυπουργός απαντούσε στις ερωτήσεις που του έθεταν ο Αλέξης Παπαχελάς και η Σία Κοσιώνη, ενώ οι τόνοι της κουβέντας ανέβηκαν στο κόκκινο αρκετές φορές, όπως και η τηλεθέαση.

…..

*Σύμφωνα πάντως με τις μετρήσεις της Nielsen, η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ, μεταξύ 20:00 και 22:00, σημείωσε τηλεθέαση 38,5% στο γενικό και 28% στο δυναμικό κοινό. Μεταξύ 20:00 – 21:00 το ποσοστό κινήθηκε στο 36,5% με περίπου 830,000 τηλεθεατές στο μέσο λεπτό και περίπου 1,500,000 που παρακολούθησαν έστω και για 1 λεπτό.. Μεταξύ 21:00 – 22:10 η τηλεθέαση ανέβηκε στο 41% (μέχρι 41,9%) και ο αριθμός των τηλεθεατών έφτασε αντίστοιχα στο 1,120,000 (1,800,000 έστω και για 1 λεπτό).

……

*Καλή είδηση. Με Απόφαση της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα – Σιδηροπούλου, επιστρέφονται από σήμερα, 4 Ιουλίου 2019, οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, αποκλειστικά για τις παραβάσεις:

του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση και στάθμευση) και

της παραγράφου 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση), για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ., όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με την παράγραφο 3 του άρθρου 31 του Ν.4530/2018.

…..

*Σε πληρωμή 27,7 εκατ. ευρώ σε 55.975 δικαιούχους θα προχωρήσει σήμερα Πέμπτη, ο ΕΛΓΑ.

Ειδικότερα. θα καταβάλει στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους το συνολικό ποσό των 27.041.822,60 ευρώ, το οποίο αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018 και για το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Διευκρινίζεται ότι για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται και το υπόλοιπο 20% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής.

Επίσης, συνολικά 119 δικαιούχοι θα πληρωθούν 673.531,49 ευρώ για τα προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές» και «Ετήσια» 2015 – 2016 – 2017 που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζημιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις.

……..

*Οι Ξανθιώτες και πάλι κάνουν παράπονα για την τιμή της βενζίνης, μετά τα αρχικά τους σχόλια στο fb

….

*Σύμφωνα με το Xanthipress:

“Συνήθως , αν όχι πάντα, τα παράπονα για τις τιμές καυσίμων τα κάνουν οι καταναλωτές που διανύουν τόσα χιλιόμετρα κάθε χρόνο, όσο το γέμισμα ενός ρεζερβουάρ. Αυτοί λοιπόν οι καταναλωτές, από την μια κάτι “μέντες” που πίνουν νερό όταν βρέχει και από την άλλη αυτοί που ξοδεύουν 60 ευρώ το μήνα για fredo αλλά διανύουν 20 χιλιόμετρα για να κερδίσουν στο φουλάρισμα 1 ευρώ, ξαναχτύπησαν.

Οι παραπάνω που δεν γνωρίζουν,  αλλά έχουν άποψη, πόσα κερδίζουν οι εταιρείες, πόσα κερδίζουν οι πρατηριούχοι, τι φόροι υπάρχουν, πως η τιμή επηρεάζεται από παράγοντες που δεν γνωρίζουν ότι καν υπάρχουν, μιλάνε για καρτέλ, για εισαγγελείς , την ώρα που είμαστε σε ελεύθεροι αγορά.

Αυτό που δεν γνωρίζουν επίσης είναι ότι οι πρατηριούχοι είναι “Μπούφοι”, και επειδή είναι “Μπούφοι” αγοράζουν την βενζίνη μόνο 1.57 (σήμερα) και όχι 1,90 έως 2, 10 το λίτρο. Οι περισσότεροι από αυτούς έγιναν βενζινάδες όχι από πάθος, αλλά απο εργασιακή και αποταμιευτική διέξοδο, αρκούσε ένα χωράφι, μερικές χιλιάδες ευρώ, και το θάρρος σε καλές εποχές να κλέβεις ότι κινείται, γιατί ναι, οι πρατηριούχοι μπορούσαν μόνο να κλέψουν και όχι να κάνουν λαθρεμπόριο.

Αυτοί λοιπόν οι “Μπούφοι”, επειδή δουλεύουν με πολύ χαμηλά κέρδη σε σημείο αυτοκτονίας, πιέζουν τις τιμές προς τα κάτω , όλοι μαζί, και έτσι ο καταναλωτής θεωρεί ότι πρόκειται για καρτέλ το οποίο ελέγχει την τιμή λιανικής. Από αυτούς όλους οι μόνοι που βγαίνουν κερδισμένοι είναι αυτοί οι πρατηριούχοι που λόγω όγκου πωλήσεων, αγοράζουν καλύτερες οπότε στην χαμηλότερη τιμή που δημιουργεί ο πρατηριούχος που αγοράζει ακριβά”

-Πρατηριούχοι της Ξάνθης, συμφωνείτε ή δεν συμφωνείτε με τις παραπάνω επισημάνσεις και τα περί… «μπούφων»; Θα ήθελα και την δική σας άποψη…

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

«Φίλες, Φίλοι, Θρακιώτισσες, Θρακιώτες, Ξανθιώτισσες, και Ξανθιώτες,

Από το 2000 μέχρι και σήμερα, αυτό που μας συνέδεε πάντα ήταν μια σχέση που στηρίχτηκε στην ειλικρίνεια, στον αλληλοσεβασμό, μα πάνω απ’ όλα στην κοινή μας αγάπη για τον τόπο.

Κατανοώ την πικρία σας να αρνηθώ την τιμητική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις ερχόμενες εκλογές. Ήταν μια επιλογή που έγινε για καθαρά προσωπικούς λόγους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν συνεχίζεται η κοινή μας πορεία, δεν αγωνιζόμαστε για τις ίδιες αξίες που επί χρόνια συνέδεαν τη σχέση και τους αγώνες μας», ανέφερε μεταξύ των άλλων στο χθεσινό προσκλητήριο κάλεσμά του προς τους ψηφοφόρους και φίλους της Ν.Δ. ο Αλέξανδρος Κοντός..

-Το βασικό νόημα αυτών που κατάλαβα εγώ με την απλή λογική της Κατίνας…; Λαέ της Ξάνθης, συνεχίζεται η κοινή μας πορεία..

Τουτέστιν καλά θα κάνουν πολλοί να μην βιάζονται και κυρίως να μην κάνουν…μπαϊράμια μόνοι τους!

Η ΚΑΤΙΝΑ