ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Αγιασμό για τον νέο χρόνο 2020 είχε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης

*Πολύς κόσμος γέμισε χθες ασφυκτικά την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης στο αγαπημένο του Γηροκομείου Ξάνθης, προκειμένου να αποχαιρετήσει με δάκρυα στα μάτια τον Γιάννη Χατζηστόϊκου, τον πολυαγαπημένο πατέρα της Φιφής.

Μεταξύ αυτών είδα τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Νίκο Ευφραιμίδη, πρώην Δήμαρχο Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους Σάββα Μελισσόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννη Μπούτο, τον Ιπποκράτη Γαλάτη της «Αδέσμευτης», τον εκδότη του «Μ» Πάνο Παπαδόπουλο, τον συνθέτη και τραγουδιστή Δημήτρη Πετρόπουλο, τον γνωστό συνδικαλιστή Μπάμπη Ευστρατίου, την υποψήφια βουλευτή Μαρίνα Παυλίδου με την μητέρα της Αθηνά, τον Μίμη Τσίτσιο με την Βίκυ, την ηθοποιό της Θρακικής Σκηνής Τούλα Ζαχαριάδου και φυσικά σύσσωμο το Γηροκομείο Ξάνθης με τους Γιάννη Παπαχρόνη και Γιάννη Χρηστίδη μάλιστα να εκφωνούν πολύ  συγκινητικούς επικήδειους!

Καλό του ταξίδι, Φιφή τα θερμά μας συλλυπητήρια

….

*Αγιασμό για τον νέο χρόνο 2020 είχε χθες το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ.Παντελεήμονα μάλιστα να ευλογεί και την βασιλόπιτα

Ιδού και η χαρακτηριστική φωτογραφία με τον Μητροπολίτη στα….έδρανα του Προεδρείου!

….

*Ιδού και μια ακόμη φωτογραφία από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης που θα μπορούσε να πει κανείς ότι είχε πανηγυρικό χαρακτήρα…μολονότι τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που έφερε η παράταξη του Σάββα Μελισσόπουλου (Ξάνθη για όλους), ταρακούνησαν για μια ακόμη φορά το «δίδυμο»  του Δήμου Ξάνθης Φανουράκη και Τσέπελη!!

……..

*Και κάτι έκτακτο. Σήμερα στις 10 το πρωί συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν.4555/18.

  1. Εξειδίκευση πίστωσης και έγκριση συμμετοχής του Δήμου ως συνδιοργανωτή σε εκδήλωση.

Πρόκειται για την γνωστή εκδήλωση του Συλλόγου του Βατικανού!

……….

*Και επί της ουσίας. Με  θέμα λοιπόν: “Υπολογιστική επανάσταση: Πώς οι ψηφιακές τεχνολογίες αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας“, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ο Δήμος Ξάνθης συνδιοργανώνουν ομιλία του διεθνούς φήμης Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Έλληνα Καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών στο Massachusetts Institute of Technology,  σε συνεργασία με τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca.

Η ομιλία είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στο Αμφιθέατρο 1 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δ.Π.Θ., στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων Ξάνθης.

Ωστόσο ήδη υπάρχουν έντονες αντιδράσεις για την συγκεκριμένη εκδήλωση και απορώ προσωπικά πως ο εν λόγω καθηγητής που είναι τόσο διάσημος, δεν έχει ήδη αντιδράσει γι’ αυτά που λέγονται και ακούγονται..

…..

*Ενδιαφέρουσα Ανακοίνωση του Δήμου Ξάνθης:

Ο Δήμος Ξάνθης διοργανώνει παραδοσιακή εμποροπανήγυρη με την ευκαιρία των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2020 διάρκειας επτά (7) συναπτών ημερών από  Δευτέρα 24/02/2020 έως Κυριακή 01/03/2020, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 269/2019 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης (ΑΔΑ: ΩΜ5ΛΩΚ8-ΖΓΤ).

Ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους πωλητές ότι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Δήμο Ξάνθης, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να τους χορηγηθεί έγκριση συμμετοχής στην παραπάνω εμποροπανήγυρη. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά τη Δευτέρα 13-01-2020 και λήγει την Παρασκευή  24-01-2020 και ώρες από 07:00 έως 15:00.

Η αίτηση συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Εμπορικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ξάνθης, αυτοπροσώπως ή μέσω εκπροσώπου κατόπιν εξουσιοδότησης, ή εναλλακτικά μπορούν να αποσταλούν (θεωρημένες για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια αρχή) με εταιρεία ταχυμεταφορών στην παρακάτω ταχυδρομική διεύθυνση:

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΚ 67132 – ΞΑΝΘΗ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Τμήμα Αδειοδοτήσεων & Εμπορικών Δραστηριοτήτων (Πλατεία Δημοκρατίας Τ.Κ. 67132) και στα τηλέφωνο 25413 50828 & 25413 50113.

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Με καυτό σχόλιό του στο προσφιλές του FB ο πρώην Αντιπερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, σχολιάζει τα παρακάτω, αναφερόμενος στην πιθανή πρόταση της Ν.Δ. για την Δαμανάκη.

ΔΑΜΑΝΑΚΗ (ΓΙΑΤΙ ? )

Με επιλογή της Μαρίας Δαμανάκη για πρόεδρο Δημοκρατίας η Ελληνική Λύση το κόμμα του Κυρ. Βελοπουλου βλέπω να εκτοξεύεται στο 10%.

Αυτό λέει η διαίσθηση μου καθώς και μία σφυγμομέτρηση που έκανα περνώντας από Νεοδημοκρατικα στέκια της Βόρειας Ελλάδας στην διάρκεια τού τελευταίου μήνα.

Άλλωστε η συνήθεια αυτής της παράταξης να διασπάται και να δημιουργούνται στα δεξιά της κόμματα (Η και μορφωματα) είναι ιστορικά καταγεγραμμένη. Και πάντα από δικά της σφάλματα. (ΕΠΕΝ ,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, ΔΙΑΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ , ΛΑΟΣ ..κ.λ.π.)

Τώρα μετά την σχεδόν πενταετή λαίλαπα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η επανανεκλογή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού στις επόμενες εκλογές θεωρείται επιβεβλημένη.

ΑΣ ΜΗ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

-Ας μη παίζουμε με τη φωτιά…αλλά όχι και Δαμανάκη κύριε Ζαγναφέρη…Πάλι καλά που δεν προτείνατε τον ΓΑΠ για Πρόεδρο!

Η ΚΑΤΙΝΑ