ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ, ΑΓΩΝΑΣ και ΜΑΧΗΤΗΣ κατά Κυριάκου Πεπονίδη, Φανουράκη και Τσέπελη για το «εμπάργκο» σε βάρος τους! Καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη!

Αποφασισμένοι Μητσοτάκης και Δένδιας για το θέμα των ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ «Ψευτομουφτήδων» της Θράκης. Κάποιοι απλά στη Ξάνθη, βρίσκονται στον κόσμο τους. Και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι «επικίνδυνα» παιχνίδια παίζουν στην περιοχή μας. Δυστυχώς.

*Κοινή αντίσταση των εφημερίδων ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ, ΑΓΩΝΑΣ και  ΜΑΧΗΤΗΣ κατά Κυριάκου Πεπονίδη, Φανουράκη και Τσέπελη  για το «εμπάργκο» σε βάρος τους! Καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη! Με ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές και φυσικά μηνύσεις και των τριών για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, κατάχρησης εξουσίας και μεγάλης οικονομικής ζημιάς με στόχο την ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!

…..

*Μάλιστα ο εκδότης του «Αγώνα» Κοσμάς Γεωργιάδης με ανάρτησή του χθες στο fb και μετά από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των τριών ημερήσιων εφημερίδων της Ξάνθης, σχολίασε τα παρακάτω:

«Ας το λάβουν υπόψην τους Τσεπελης, Φανουρακης κλπ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

Γιατί είναι ιστορική για τον Περιφερειακό Τύπο η Απόφαση αυτή;

(Μαϊος 2017)

Ενοχο ομόφωνα κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, σχετικά με την ανισοκατανομή μέχρι αποκλεισμού της «Ελευθερίας Καλαματας» από δημοσιεύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το δικαστήριο επέβαλε στον κ. Τατούλη ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και δεν του επέβαλε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου αθωώθηκε, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για τον Πέτρο Τατούλη. Πρωτόδικα οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση 1 έτους με αναστολή ο καθένας και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Επειδή για πρώτη φορά από την ισχύ των παραπάνω νόμων, επιβάλλεται ποινή και μάλιστα ιδιαίτερα αυστηρή και με σοβαρές συνέπειες, σε εκπροσώπους δημόσιας αρχής για παραβίαση του κανόνα της ίσης κατανομής των κρατικών δημοσιεύσεων σε όλες τις εφημερίδες του νομού που αφορούν οι δημοσιεύσεις. Ο κανόνας αυτός μέχρι σήμερα παρέμενε «γράμμα κενό» και πολλοί φορείς του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα τον αγνοούσαν επιδεικτικά μοιράζοντας τις δημοσιεύσεις κατά το δοκούν και κατατάσσοντας τις εφημερίδες σε «φίλιες» που έπαιρναν τις πολλές ή και όλες τις δημοσιεύσεις και «εχθρικές» που αποκλείονταν από αυτές.

Η Απόφαση της Καλαμάτας δημιουργεί ένα ισχυρό νομολογιακό προηγούμενο και πλέον θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά οι εκπρόσωποι όλων των φορέων που υπάγονται στο σχετικό νόμο (Υπουργοί, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, Πρόεδροι και Διοικητές Δημοσίων και Δημοτικών Οργανισμών, Νοσοκομείων, Πανεπιστημίων κλπ) πριν αποφασίσουν να εξυπηρετήσουν προσωπικές ή πολιτικές σκοπιμότητες χρησιμοποιώντας το «όπλο» των δημοσιεύσεων».

………

*Σε δήλωσή του για το παραπάνω θέμα ο εκδότης της «Α» Σταύρος Μωραϊτης επεσήμανε ότι μας είχαν ενημερώσει κάποιοι φίλοι από το Δήμο ότι θα αντιμετωπίζαμε με τη νέα δημοτική αρχή «εμπάργκο» στις δημοσιεύσεις, ωστόσο νομίζαμε ότι όλα αυτά είναι υπερβολές. Τελικά οι κύριοι Φανουράκης και Τσέπελης φαίνεται ότι θεωρούν τον Δήμο Ξάνθης «μαγαζί» τους,….και δυστυχώς με τη συγκεκριμένη ΠΑΡΑΝΟΜΗ πρακτική συντάσσονται και κάποιοι υπάλληλοι. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα…!

Για την καταφανέστατη προσπάθεια φίμωσης της «Α» από Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο. Οψόμεθα έτσι απλά εις Φιλίππους…

…..

*Αλλάζω θέμα. Εκπρόσωποι του Συλλόγου μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης Ν. Ροδόπης με την επωνυμία «Άγιοι Θεόδωροι» επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών  κ. Ντίνο Χαριτόπουλο  στο Δημαρχείο Σαπών προκειμένου να τον  ενημερώσουν για τις πολλαπλές υπηρεσίες και τις δράσεις του συλλόγου .

Η συνάντηση έγινε σ’ ένα πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα με τα οποία ασχολείται ο σύλλογος ενώ αναζητείται τρόπος συνεργασίας με τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών  για να ωφεληθούν παιδιά του Δήμου  που έχουν ανάγκη υποστήριξης.

……….

*Ενημέρωση από την Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. του Ιπποκράτη Καμαρίδη:

Σας ενημερώνουμε, ότι λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης της κεντρικής δεξαμενής ταχυδιυλιστηρίων την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 από ώρα 8:30 το πρωί , θα παρατηρηθεί μείωση της πίεσης του νερού στις περιοχές Μ. Αλεξάνδρου, ανοιχτής Λαϊκής Αγοράς (παζάρι) και διακοπή υδροδότησης στα ψηλότερα σημεία της Παλαιάς Πόλης και το Σαμακώβ .

Η υδροδότηση  θα επανέρχεται σταδιακά από το  μεσημέρι και μετά .

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε ανάλογα .

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

…….

*Απίστευτο αλλά αληθινό. Υπό την Προεδρία του Πασχάλη Λύρατζη έγινε χθες η Οργανωτική Επιτροπή για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το Ξανθιώτικο καρναβάλι 2020 χθες στο Δημαρχείο!!!

(σ.σ. Πάλι κάποιοι θα έβγαλαν…. «σπυράκια» φαντάζομαι!)

ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ ήρθε στην Βουλή το ζήτημα της κατασκευής δεύτερης γέφυρας στο Τελωνείο των Κήπων του Έβρου, που θα εξυπηρετεί την ομαλή μετακίνηση των πολιτών, του εμπορίου και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εξωστρέφειας της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΜ-Θ,. είναι η μόνη Ελληνική περιφέρεια με 7 πύλες εισόδου και εξόδου από και προς την Τουρκία, τα Βαλκάνια και κατ’ επέκταση την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Εγγύς Ανατολή.

Περιμένω την επίσημη απάντηση των αρμοδίων υπουργών και της επίσημης Κυβέρνησης προκειμένου να δοθεί κι ένα τέλος στις τεράστιες ουρές που παρατηρούνται κάθε τόσο στους Κήπους.

Η ΚΑΤΙΝΑ