Πανόπουλος για Ξάνθη και τον κίνδυνο υποβιβασμού: Όταν πλακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια

Ο «ισχυρός άνδρας» των Θρακιωτών δήλωσε ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη έγινε με νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες, τόνισε ο Χρήστος Πανόπουλος, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό.

«Στο βούρκο, όταν πλακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια», ανέφερε με νόημα ο «ισχυρός άνδρας» της θρακιώτικης ΠΑΕ, ο οποίος υπογράμμισε, πάντως, ότι θα σεβαστεί την όποια απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Υπενθυμίζεται ότι η ακριτική ομάδα κινδυνεύει με υποβιβασμό για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου.

Αναλυτικά, ο Χρήστος Πανόπουλος, που εμφανίστηκε σε αγώνα των Θρακιωτών μετά από πολύ καιρό, δήλωσε: «Δεν θα σταθώ στα 31 χρόνια παρουσίας μας στο ποδόσφαιρο μέσα από την Ξάνθη. Όσα καλά και όσα κακά και αν έχω κάνει στη διαδρομή αυτών των χρόνων, έχουν γίνει μέσα από νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Πώς θα μπορούσα άλλωστε να ήμουν σήμερα μπροστά σας, αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Επειδή όμως ο οποιοσδήποτε σε αυτή τη ζωή που ζούμε θα μπορούσε να γίνει απατεώνας, όχι μετά από 30 χρόνια παρουσίας, αλλά μετά από 50, ακόμη και 80 χρόνια παρουσίας στην κοινωνική ζωή, το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή για όλα αυτά που εμείς εδώ στην Ξάνθη αντιμετωπίζουμε, και εσείς αντίστοιχα λογικά ασχολείστε, είναι ότι και τώρα ακολουθήσαμε όλες τις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Για μένα στη ζωή υπάρχουν δύο πράγματα. Ο Θεός και η Δικαιοσύνη και σε αυτά τα δύο πιστεύω. Στον βούρκο, όταν πλακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Θα δούμε αν αυτή η λαϊκή ρήση επιβεβαιωθεί και με ποιον τρόπο

Στη Χάγη δε θα πάμε. Ούτε σε βουλευτές, ούτε σε Υπουργεία. Ούτε στον πρωθυπουργό, παρότι το δικαιούμαστε. Το δικαιούμαστε, αλλά δεν θα το κάνουμε. Δεν θα κλείσουμε τους δρόμους, ούτε τις εκκλησίες, ούτε θα κάνουμε επαναστάσεις. Και δεν θα το κάνουμε αυτό, ούτε πριν, ούτε μετά την οποιαδήποτε απόφαση. Αυτή είναι η θέση μας και αυτή θα πρέπει να τη σεβαστούν όλοι στην ευρύτερη περιοχή. Φαντάζομαι ότι όταν τελειώσουν όλα αυτά, κάποιοι θα έχουν να πουν πολλά, κάποιοι πάρα πολλά και κάποιοι τίποτα».

Για το παιχνίδι της Κυριακής είπε: «Δίκαιη η νίκη του Παναθηναϊκού, είδα μια ομάδα που έκανε την χειρότερη εμφάνιση των 30 τελευταίων ετών, ούτε σε ερασιτεχνικό δεν παίζουν έτσι».