ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ για στελέχωση Κέντρου Υγείας Σταυρούπολης

Από τις 6 οργανικές θέσεις των οδηγών του ΕΚΑΒ καλυμμένες είναι μόνο δυο!Έχουν σημειωθεί περιστατικά όπου ασθενείς οδηγήθηκαν στο θάνατο, λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης ασθενοφόρου.

ΚΑΥΤΗ και καθαρή ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου (σ.σ. Την συνυπογράφει και ο βουλευτής Απόστολος Αβδελάς) κι έχει να κάνει με το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Σταυρούπολης και την στελέχωση του για 8 θέσεις οδηγών στο ΕΚΑΒ, υπάρχουν όλο κι όλο 2 οδηγοί!

Είναι πάντως εμφανής για μια ακόμη φορά η ανυπαρξία του Κυβερνητικού βουλευτή Ξανθής κ.Τσιλιγγίρη. Είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει…το ίδιο είναι:

Ιδού και η ερώτηση:

5/11/19

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΛΥΣΗ

Κυριάκος Βελόπουλος, Πρόεδρος Κόμματος, Βουλευτής Λάρισας- Ελληνικής Λύσης

Απόστολος Αβδελάς Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης –

Ελληνικής Λύσης

Θεσσαλονίκη 24/10/2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Πρόβλημα στελέχωσης οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης του Νομού Ξάνθης»

Το Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης  Ν. Ξάνθης αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα από τη μη στελέχωση οδηγών ασθενοφόρων

Από τις 6 (έξι) οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόνο οι 2 (δύο) εκτελώντας χρέη ΕΚΑΒ για τη Δημοτική Ενότητα  Σταυρούπολης καθώς και δυο ορεινών χωριών της Καβάλας,  Κεχρόκαμπου, Λεκάνης και ολόκληρου του Δήμου Μύκης.

Η μη ύπαρξη οδηγών έχει ως αποτέλεσμα ή να μην έρχεται καθόλου ασθενοφόρο, όταν καλείται για να παραλάβει περιστατικό ή παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση, λόγω μεγάλης απόστασης από Εχίνο και Ξάνθη.  Πληροφοριακά έχουν σημειωθεί περιστατικά όπου ασθενείς οδηγήθηκαν στο θάνατο, λόγω μη έγκαιρης προσέλευσης ασθενοφόρου.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Προτίθεστε να δώσετε λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης οδηγών ασθενοφόρων, που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας  Σταυρούπολης Ξάνθης, με άμεση στελέχωση επικουρικών οδηγών, έως ότου καλυφτούν οι υπόλοιπες 4 (τέσσερις) οργανικές θέσεις των οδηγών;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Κυριάκος Βελόπουλος

Απόστολος Αβδελάς