ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΡΑΛΙΔΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ! Ο…σανός της Ξάνθης είναι αρκετός, δεν χρειάζεται να …εισάγουμε!

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό γιατί εξήγγειλε έργα που έχουν ήδη…υλοποιηθεί και δεν είπε λέξη για ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ, Κάθετο δρόμο προς Βουλγαρία και Σιδηροδρομική Σύνδεση Τοξότες-Νέα Καρβάλη

Σφοδρή επίθεση στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε μέσα από την εκπομπή ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου, στο Next tv Θράκης – Μακεδονίας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώτης Καραλίδης. Τον κατηγόρησε για ανακρίβειες και ψεύδη, αναφορικά με την εξαγγελία έργων και ψεύδη που αποσκοπούν στην εξαπάτηση του Ξανθιώτικου λαού, αφού εξήγγειλε έργα όπως η γέφυρα του Πολυσίτου που ολοκληρώθηκε επί Περιφέρειας Άρη Γιαννακίδη-Καραλίδη! Και δεν είπε λέξη ούτε για το ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ Ξάνθης, ούτε και για τον κάθετο άξονα Ξάνθη-Εχίνος-Βουλγαρία!

Ειρωνεύτηκε μάλιστα τον Πρωθυπουργό γιατί επέλεξε να μιλήσει σε ένα κλειστό γυμναστήριο 300 θέσεων!

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΦΑΛΙΔΗΣ

Τι είπε ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώτης Καραλίδης στην Ανοιχτή Γραμμή για την επίσκεψη Τσίπρα στη Ξάνθη:

“Με την επίσκεψη Τσίπρα, δόθηκε η ευκαιρία στον κόσμο της Ξάνθης να μάθει ότι το Εύμοιρο έχει κλειστό γυμναστήριο. Είναι 300 αριθμημένων θέσεων συν την πλατεία να παίρνει άλλους τόσους. Προφανώς υπήρχε αδυναμία να συγκεντρώσουν περισσότερο κόσμο για αυτό επέλεξαν το κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Καραλίδης.

Ο κος Τσίπρας ανέφερε για το ΕΣΠΑ 2015-2019 ότι εγκρίθηκαν έργα για το Νόμο Ξάνθης, ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, δηλαδή 14 φορές μεγαλύτερη χρηματοδότηση από την τετραετία 2010-2014. Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, υποστήριξε ότι 37 εκατ. ευρώ είναι μόνον η δημοπρασία του έργου Ξάνθη-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τόνισε χαρακτηριστικά:

Έχει να μου επιδείξει κάτι ο κος Τσίπρας ή κάποιος άλλος του ΣΥΡΙΖΑ άλλο έργο στο Νομό;

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι το 2010-2014, μόνον 2,6 εκατ. ευρώ δόθηκαν για έργα στην Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον κο Καραλίδη, 2 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την γέφυρα των Σατρών, 3,8 εκατ. ευρώ για το αντιπλημμυρικό έργο του Εχίνου, 4,8 εκατ. ευρώ για την ανακατασκευή της οικίας του Μάνου Χατζιδάκι, 5 εκατ. ευρώ για την γέφυρα των Πηγαδίων και 1,7 εκατ. ευρώ για την γέφυρα του Πολυσίτου .

“Δεν μπορεί να λέει ο Πρωθυπουργός ότι το 2010-2014 δόθηκαν μόνον 2,6 εκατ.ευρώ για έργα στο Νομό Ξάνθης. Εμείς λοιπόν του λέμε ότι δημοπρατήθηκαν πάνω από 60 εκατ. ευρώ για έργα στο Νομό”, είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ.

Ο Φώτης Καραλίδης υποστήριξε ότι η ομιλία Τσίπρα χαρακτηρίστηκε από συγκεκαλυμμένες αλήθειες και ψέματα. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι χρηματοδοτείται το έργο της γέφυρας του Πολυσίτου, σύμφωνα όμως με τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη η γέφυρα του Πολυσίτου έχει ολοκληρωθεί το 2015 και τόνισε χαρακτηριστικά: «Χρηματοδοτεί σήμερα τη γέφυρα του Πολυσίτου; Χωρίς ευρώ; Χωρίς να κοκκινίζει;»  Όπως είπε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. το έργο αυτό είναι καθαρά της διοίκησης Καραλίδη-Γιαννακίδη.

Ο κος Καραλίδης σχολίασε επίσης την αναφορά Τσίπρα στην αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου του πρώην Δημαρχείου Ξάνθης, ότι χρηματοδοτείται σήμερα. “Αυτά είναι έργα του ΕΣΠΑ 2007-2010. Μπας και δεν το ξέρουν αυτό κάποιοι; Αυτά είναι έργα που δεν μπορούν κάποιοι να επικαλούνται ότι τα χρηματοδοτούν. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Ο ΣΑΝΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ! ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ”, τόνισε μεταξύ άλλων  ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

“Περιμέναμε να ακούσουμε για το σιδηροδρομικό δίκτυο Τοξότες-Καρβάλη και άλλα σημαντικά έργα στην Περιφέρεια “, υποστήριξε ο κος Καραλίδης. Περιμέναμε να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός ότι θα δοθούν 100 εκατ. για το έργο του ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ του κάμπου Ξάνθης και 100 εκατομμύρια για τον κάθετο δρόμο Ξάνθη-Εχίνος- Βουλγαρία. Δεν είπε τίποτα…

Τέλος, ο Υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. στη Ξάνθη ανέφερε ότι οι μισές αλήθειες Τσίπρα είναι χειρότερες και από ψεύδη. Οι Ξανθιώτες περίμεναν νέες εξαγγελίες για έργα και όχι έργα που έχουν υλοποιηθεί τόνισε χαρακτηριστικά κατηγορώντας τον Υφυπουργό Οικονομίας κ.Στάθη Γιαννακίδη για την κακή και ψευδή ενημέρωση του Πρωθυπουργού…

Στάθης Γιαννακίδης: Καθολική αποδοχή του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη – Ο απολογισμός έργων της τετραετίας στην περιοχή

Για τον απολογισμό της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη και την ομιλία στο κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου, μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και το Στάθη Σχινά ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Όπως σημείωσε ήταν μια μαζική συγκέντρωση στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ευμοίρου με κόσμο τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο, όπου παρακολουθούσαν με video wall την ομιλία του Πρωθυπουργού.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην πολύ θερμή υποδοχή που είχε ο πρωθυπουργός στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο της κυβέρνησης και τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και στην Ξάνθη μία κυβέρνηση προσπαθεί με απτούς όρους και συγκεκριμένες πολιτικές να βοηθήσει την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας» είπε προσθέτοντας ότι για την περιφέρεια ΑΜΘ οι επιπτώσεις της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών επέφεραν πιο βαργύ πλήγμα από την υπόλοιπη χώρα.

«Ο κόσμος αναγνωρίζει ότι έχουμε κάνει πολλά. Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά και ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. Σε αυτή την κατεύθυνση, η τοπική κοινωνία έδειξε ότι δεν παρασύρεται ούτε από την εικόνα που θέλουν να καλλιεργήσουν κεντρικά ΜΜΕ ούτε από την πλασματική εικόνα των δημοσκοπήσεων. Απτό που φαίνεται ότι η αποδοχή του πρωθυπουργού είναι καθολική, σε όλα τα επίπεδα, σε όλη την χώρα».

«Η καταπολέμηση των ανισοτήτων είναι μείζονος σημασίας ζήτημα, για την ενίσχυση της εσωτερικής συνοχής και την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας, καθώς η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο πλαίσιο της βαλκανικής συνανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση είναι η συνεργασία, η απομόνωση των ακραίων φωνών, η ενίσχυση της εσωτερικής κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο Υφυπουργός Οικονομίας Γιαννακίδης.

Επεσήμανε τέλος τη συμβολή που έχουν στην τοπική οικονομία τα μεγάλα έργα που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το αναπτυξιακό αποτύπωμα που αφήνουν οι χρηματοδοτήσεις, οι οποίες παρουσίασαν αλματώδη αύξηση στην τετραετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε και ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του:

Μέσω του ΕΣΠΑ, την τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν για τον νομό Ξάνθης νέα έργα ύψους 37,6 εκατ. ευρώ, 14 φορές μεγαλύτερης χρηματοδότησης από την τετραετία 2010-2014 (2,6 εκατ. ευρώ). Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συνολικά τα εγκεκριμένα έργα του ΕΣΠΑ έφτασαν τα 732 εκατ. ευρώ, όταν την τετραετία 2010-2014 ήταν 215 εκατ. ευρώ.

Μέσω των εθνικών πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και των κονδυλίων από το πρόγραμμα Φιλόδημος, την τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν νέα έργα ύψους 12,6 εκατ. ευρώ, στην Ξάνθη, 21 φορές πάνω από την τετραετία 2010-2014 (607 χιλιάδες ευρώ).

Συνολικά στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης την τετραετία 2015-2019 εγκρίθηκαν μέσω εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, έργα 27 εκατ. ευρώ,  διπλάσια από την τετραετία 2010-2014 (13,7 εκατ. ευρώ).

Από το Γραφείο Τύπου