«Έπεσε» η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών – Μαίνεται ο ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος

Οι Τούρκοι χάκερς ανταπέδωσαν το ‘χτύπημα’ των Anonymous Greece ‘ρίχνοντας’ την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται κυβερνοπόλεμος ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους χάκερ. Οι Anonymous Greece δεν άφησαν αναπάντητη την τουρκική επίθεση και «έριξαν» χθες, Σάββατο, τούρκικες ιστοσελίδες. Η αρχή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής όταν η τουρκική ομάδα χάκερ Anka Neferler «χτύπησε» ελληνικές κρατικές ιστοσελίδες. Ανάμεσά τους ήταν της ΕΥΠ, της ελληνικής Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του χρηματιστηρίου, του υπουργείου Οικονομικών κ.λπ.

Η κυβερνοεπίθεση επιβεβαιώθηκε από την Αθήνα, ενώ τις επόμενες μέρες πρόκειται να εκπονηθεί σχέδιο την θωράκιση από τέτοιου είδους επιθέσεις. Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη διαδικτυακή επίθεση που δέχθηκαν τα κρατικά sites. Μάλιστα χρειάστηκαν κάποιο διάστημα για να επανέλθουν και να είναι ξανά στον «αέρα». Οι επιθέσεις αυτές έγιναν μία μέρα μετά το ταξίδι- θρίλερ στην Αθήνα του Λίβυου στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την απάντηση του Χαφτάρ.

Στο μήνυμά τους στη σελίδα τους στο facebook, οι Τούρκοι χάκερ δείχνουν ξεκάθαρα την ενόχλησή τους για την εμπλοκή της Ελλάδας στη Λιβύη. Το μήνυμα αναφέρει: «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει απειλήσει την Τουρκία στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο. Τώρα απειλεί και για τη διάσκεψη για τη Λιβύη. Η Ελλάδα άρχισε πάλι να έχει φαγούρα. Είπαμε να ξυθούμε κι εμείς λίγο! Μέχρι να το αποφασίσουμε εμείς, σύνδεση γιοκ! Ελλάδα, μαζέψου!».

Οι Anonymous Greece «έριξαν» τούρκικες ιστοσελίδες

Στο στόχαστρο των Anonymous Greece βρέθηκαν τούρκικες ιστοσελίδες, ως απάντηση στη χθεσινή κυβερνοεπίθεση. Οπως χτύπησαν οι Τούρκοι, έτσι και εμείς μια μέρα μετά ως απάντηση. Να ενημερώσουμε ότι οι επιθέσεις μόλις άρχισαν. Για κάθε καινούργια χτυπήματα θα ανεβαίνει νέο άρθρο. Εμείς τώρα θα δείξουμε τι έχουμε χτυπήσει μέσα σε λίγες ώρες» αναφέρουν στο μήνυμά τους.

Η λίστα με τα sites που χτυπήθηκαν είναι η ακόλουθη:

  1. 112 Emergency Call number
  2. Sabah Email Service
  3. Hurriyer Email Service
  4. 112 Emrgency Email Service
  1. Turkish Police ( EGM ) Email Service
  2. Saglik Email service
  3. Ekonomi Email service
  4. Enerji Email service
  5. SIP-VOIP of Turkish Enerji
  6. MIT Email service