*Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι. Εγώ βλέπω ότι ΝΟΔΕ και Κοντός παλεύουν να έρθει πρώτη η Ν.Δ. στις Ευρωεκλογές! Κι όσοι είναι Νεοδημοκράτες και αγαπάνε αυτή τη παράταξη, πρέπει να ξεπεράσουν τις προσωπικές πικρίες και να στηρίξουν το κόμμα μας.
……. *Αλλάζω θέμα. Την Δήμαρχο Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη συνάντησα έξω από τα γραφεία της ΤΕΔΚ και μη χάνοντας την ευκαιρία την ρώτησα να μου πει τον λόγο της παρουσίας της εκεί. Αμέσως η δήμαρχος μου απάντησε ότι, βρέθηκε στην ΤΕΔΚ γιατί ετοιμάζουν ένα διαδημοτικό πρόγραμμα ο Δήμος Αβδήρων με τον Δήμο Τοπείρου και αφορά την δημιουργία αποχετευτικού συστήματος και βιολογικού καθαρισμού των δύο δήμων σε διαδημοτικό επίπεδο!!! Μάλιστα, μου είπε ότι σε επαφή που είχε με τον Περιφερειάρχη, κο Δημήτρη Σταμάτη, την διαβεβαίωση ότι δέσμευσε κονδύλια για το συγκεκριμένο έργο μέσα από το ΕΣΠΑ 2007-2013, όπου ας μην ξεχνάμε πως πρόεδρος του ΕΣΠΑ και πρόεδρος της ΤΕΔΚ είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης, που θα εγκρίνει και θα χρηματοδοτήσει την δαπάνη. Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο, σοβαρό έργο, έργο υποδομής και ανάπτυξης για όλη την περιοχή, έργο που έχουν ανάγκη και οι δύο δήμοι.
…… *Το τελευταίο διάστημα διακρίνουμε μία πολύ μεγάλη κόντρα μεταξύ κάμπου και βουνού!!! Η κόντρα αυτή έχει να κάνει με τα λουτρά της Ποταμιάς του δήμου Αβδήρων στον κάμπο και με τα λουτρά των Θερμών στο βουνό… Ο μεν νομάρχης Ξάνθης, Γιώργος Παυλίδης κάνει αγώνα για τα λουτρά των Θερμών που θέλει να τα εκσυγχρονίσει και να κατασκευάσει νέες εγκαταστάσεις, η δε δήμαρχος των Αβδήρων κα Εύα Τσακίρη, αγωνίζεται για τα λουτρά της Ποταμιάς τα οποία ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα έχουν λεηλατηθεί πολλάκις από άγνωστους.
……
*Το θέμα των λουτρών Ποταμιάς έθεσε η Δήμαρχος Αβδήρων στον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κο Μαρκόπουλο, κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη και ο ίδιος ο υπουργός, υποσχέθηκε στην Δήμαρχο πως θα δει προσωπικά και θα ενδιαφερθεί για τα λουτρά της Ποταμιάς.
-Έμαθα όμως ότι αυτό δεν καλάρεσε στον Νομάρχης Ξάνθης, ο οποίος μάλιστα ούτε λίγο, ούτε πολύ, απευθυνόμενος στην Δήμαρχο είπε ότι «τα έχετε βάλει με το βουνό»!!!
…..
*Μάλιστα την κόντρα αυτή διαπίστωσε και ο οδηγός του Υπουργού και σε μία κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχε με την Δήμαρχο της είπε ότι «βλέπω πως οι σχέσεις σας με τον Νομάρχη δεν είναι και πολύ καλές» και η δήμαρχος απάντησε λέγοντας «εγώ δεν έχω τίποτα με τον νομάρχη, ίσως να έχει αυτός με εμένα»!!!
-Κύριε Παυλίδη τελικά υπάρχει κανείς που να μην έχεις μαλώσει και τσακωθεί, τώρα που αποσύρεσαι από την πολιτική και κατά την άποψή μου, επέλεξες την κατάλληλη ώρα;
……
*Πάντως η Δήμαρχος Αβδήρων μου είπε και το εξής: «Ακόμη και σήμερα που μιλάμε ο Νομάρχης Ξάνθης δεν έκανε τον κόπο να κατέβει μέχρι την Ποταμιά και να δει από κοντά τις ζημιές που έχει υποστεί ο χώρος των λουτρών από τους κλέφτες που λεηλάτησαν τον χώρο δύο φορές παίρνοντας ότι βρήκαν». -Προσωπικά δεν θέλω να προσθέσω τίποτα, απλά σας μεταφέρω αυτά που έμαθα!!!
-Από παντού μέτωπα έχει ανοίξει ο φίλος μου ο Γιώργος ο Παυλίδης..
……
*Μια περίεργη και πρωτότυπη ληστεία έγινε στο κέντρο της Πλατείας το βράδυ της Τετάρτης με μεγάλη λεία για τους διαπράξαντες την ληστεία!!! Στόχος αυτή την φορά ήταν γνωστό προποτζίδικο του Στέλιου Ναβροζίδη στην Κεντρική Πλατεία, δίπλα στις τράπεζες Alpha Bank και Τράπεζα Αττικής. Η λεία των κλεφτών μεγάλη σε λαχεία, αλλά και σε ρευστό που έτυχε να αφήσει ο ιδιοκτήτης για πρώτη φορά, όπως πληροφορήθηκα, από εισπράξεις τυχερών παιχνιδιών και λογαριασμών της ΔΕΗ. Το αξιοπερίεργο που έμαθα και μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως, μπροστά από την τράπεζα της Ελλάδος υπήρχαν οχήματα της αστυνομικής διεύθυνσης που έκαναν έλεγχο σε διερχόμενα οχήματα και οδηγούς, έλεγχο αλκοτέστ και άλλους τροχονομικούς ελέγχους.
…..
*Καίτοι η απόστασή τους από το σημείο που έγινε η κλοπή ήταν ελάχιστη, εν τούτοις τα όργανα της τάξης δεν κατάλαβαν την κλοπή που γινόταν 50 μέτρα παραπέρα από το σημείο που βρίσκονταν, όμως όπως απεδείχθη, οι λαμαρίνες που βρίσκονται γύρω – γύρω από την πλατεία λόγω έργων που γίνονται αυτό το διάστημα σε αυτήν, εμπόδισαν τους αστυνομικούς να δουν τους κλέφτες που έκαναν ανενόχλητοι την δουλειά τους απέναντι τους, και να φύγουν με μεγάλη λεία.
Πάντως με την ώρα που γραφόταν η στήλη και είναι αργά το απόγευμα, δεν λάβαμε κανένα δελτίο τύπου ως εφημερίδα, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για το συγκεκριμένο συμβάν!!!
…..
*Πριν από τρεις ημέρες πάντως, αργά το βράδυ, περνώντας από την κεντρική πλατεία είδα την είσοδο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης που βρίσκεται επίσης στην Κεντρική πλατεία, να είναι κλειστή με ειδικά στόρια (κεπένγκια), σαν αυτά που έχουν τα καταστήματα και τα κατεβάζουν όταν κλείνουν. Δεν θα σας το κρύψω ότι βλέποντας αυτό το θέαμα στην Αξιωματική Λέσχη η οποία φυλάσσεται μέρα νύχτα από φρουρά, δεν μου έκανε καλή εντύπωση και σχολιάζοντας την εικόνα που συνάντησα είπα: Εάν ένα στρατιωτικό κτίριο που φυλάσσεται μέρα νύχτα αποφάσισε για να προστατευθεί να βάλει και κεπένγκια, τότε τι πρέπει να κάνουν οι απλοί επαγγελματίες για να παρέχουν φύλαξη στα καταστήματά τους; Και εχθές έμαθα για την ληστεία που συνέβη λίγα μέτρα παρακάτω, απέναντι από την στρατιωτική λέσχη, στην Κεντρική πλατεία. Δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω το γεγονός και το αφήνω στην δική σας κρίση!!!