Ο Καρά Αχμέτ νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, η Ειρήνη Χαριτωνίδου στην Ποιότητα Ζωής, ο Μπαντάκ επικεφαλής του «Συμμετέχω»

 

*Διαψεύδει το Κυβερνείο τον Δημαρχόπουλο οτι έκανε πίσω στη μήνυσή του. Αντίθετα με τον δικηγόρο του, θα καταθέσει συμπληρωματικά στοιχεία! 
Σε χρόνο ρεκόρ ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής το δημοτικό
συμβούλιο Ξάνθης. Με την αντιπολίτευση εν διαλύσει σχεδόν, καθώς για  τις κενές θέσεις στις δυο Επιτροπές, μόνο η παράταξη Κοινωνία Δημοτών κατέθεσε υποψηφιότητες.
Έτσι με μεγάλη πλειοψηφία νέος αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης εκλέχθηκε
ο δικηγόρος Καρά Αχμέτ της Κοινωνίας Δημοτών, ενώ στην Επιτροπή
Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκε ως τακτικό μέλος η Ειρήνη Χαριτωνίδου με
αναπληρωματικό τον Μιχάλη Ρεκάρη επίσης της Κοινωνίας Δημοτών.
Αναπληρωματική στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης εκλέχτηκε στη θέση του Ηλία Βασιλούδη επίσης η Ειρήνη Χαριτωνίδου.
Μετά την συνεδρίαση η παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης είχε παραταξιακή εν
όψει της συνεδρίασης της Δευτέρας (14.30) με “αγκάθι” θέμα την παραχώρηση χώρου απέναντι απο το γήπεδο του ΑΟΞ και τρεις Νομικές γνωμοδοτήσεις στο φάκελο καθώς επίσης και τις μηνύσεις του Κυβερνείου όπου η Εισαγγελία ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία.
Ωστόσο αποχώρησαν και δεν συμμετείχαν
σε αυτήν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Τριανταφυλλίδης, Μπογιάρ (σα.σ. Θεωρείται σχεδόν ξένο σώμα…) και Αλέκος Κυριακίδης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος είπε στους συμβούλους του οτι δήθεν ο Μπάμπης Δαργανάκης ζήτησε αναβολή και πάγωμα της όλης διαδικασίας, ωστόσο αυτό είναι ψευδές καθώς ο επιχειρηματίας του Κυβερνείου προσκλήθηκε απο την Εισαγγελία προκειμένου να καταθέσει νέα στοιχεία, ενώ ο δικηγόρος του ομιλεί περί καραμπινάτης περίπτωσης παράβασης καθήκοντος.
Μιλώντας ωστόσο στους συμβούλους του, ο Δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλους
προσπάθησε να τους καθησυχάσει ισχυριζόμενος οτι η μήνυση είναι διάτρητη και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας. 
Στην παράταξη “Συμμετέχω” όλα δείχνουν πλέον νέο επικεφαλής θα είναι ο Σιαμπάν Μπαντάκ μετά τη παρέμβαση του Δημήτρη Μπένη, ο οποίος επιθυμεί να αναδειχθεί σε νέο παράγοντα της μειονότητας προκειμένου να ηγηθεί μιας αμιγούς μειονοτικής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης.
Παράλληλα όλα δείχνουν οτι θα ανεξαρτοποιηθούν οι Στέλιος Γουναρίδης και Γιάννης Τσεγγελίδης και  δεν θα τεθεί καν θέμα ψηφοφορίας στη νέα συνάντηση των “4” 
Επισημαίνεται μάλιστα οτι σε περίπτωση παραίτησης του Γιάννη Τσεγγελίδη -δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει με την παράταξη φέρεται να δήλωσε το πρωϊ της Κυριακής- απο το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, μειονοτικός είναι και ο επόμενος αναπληρωματικός, δεν είναι ωστόσο σίγουρο οτι θα ενταχθεί στην παράταξη Σιαμπάν Μπαντάκ.
Φυσικά η εξέλιξη αυτή “αποδυναμώνει” ακόμη περισσότερο στην κοινή γνώμη τον Δημήτρη Μπένη, αφού ήδη σημειωθεί έντονες αντιδράσεις για την συμπεριφορά του στο πρόσωπο του Στέλιου Γουναρίδη. 
Απο την πλευρά του πάντως ο Σιαμπάν Μπαντάκ ήδη εξέφρασε την αισιοδοξία οτι κι άλλοι μειονοτικοί θα ανεξαρτοποιηθούν και θα ενταχτούν στην παράταξή του, φωτογραφίζοντας τον Καρά Οσμάν Λεβέντ, ανεψιό του “Ψευτομουφτή” Ξάνθης κ.Μετέ και τον Μπογιάρ Αχμέτ Σελαϊντήν. Σημειώνεται οτι αργά το μεσημέρι της Κυριακής τον “Ψευτομουφτή” Ξάνθης κ.Μετέ επισκέφθηκαν διπλωμάτες του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής με ένα μαύρο βαν.