Άδωνις Γεωργιάδης: Ερχονται νέες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη

Εγκαινίασε την νέα μονάδα παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης

  • Ο Υπουργός Ανάπτυξης νωρίτερα επισκέφθηκε στο Δημαρχείο Σαππών τον νέο τον Δήμαρχο Ντίνο Χαριτόπουλο.

Νομοθετικές ρυθμίσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και αφορούν τη διευκόλυνση επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη αναμένεται να παρουσιάσει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με σχετική δήλωση που έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Παρευρισκόμενος στα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων της φαρμακοβιομηχανίας Pharmathen στις Σάπες Ροδόπης, ο υπουργός ανέφερε ότι άμεσα επίκεινται νέες επενδύσεις στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης από άλλες ιδιωτικές εταιρείες.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει «θετικές εκπλήξεις» προς τον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της μονάδας, ο κ. Γεωργιάδης εξήρε την επενδυτική στρατηγική της Pharmathen, σημειώνοντας ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, επιτυγχάνοντας τόσο υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και την παραγωγή καινοτομίας.

Υπογράμμισε δε ότι η εταιρεία κατάφερε μέσα στη δίνη της κρίσης -το 2015- να προσελκύσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, όταν η BC Partners εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο, πραγματοποιώντας μια μεγάλη άμεση ξένη επένδυση.

Στα εγκαίνια της επένδυσης βρέθηκε σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σημειώνεται ότι στα εγκαίνια της έκθεσης το παρόν έδωσε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, ενώ νωρίτερα ο Υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε και το Δημαρχείο Σαππών όπου είχε θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Σαππών κ.Ντίνο Χαριτόπουλο τον οποίο θα περιμένει στο υπουργείο του, την ερχόμενη εβδομάδα.