Δηλαδή ο κύριος Κριτσίνης που βγήκε στο δημοτικό συμβούλιο και μιλούσε για το έλλειμα στη ΔΕΥΑ Αβδήρων και μιλούσε για έλλειμα 2 εκατ. ευρώ ενώ γνωρίζει ότι αυτό στην πραγματικότητα δεν υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ, ήθελε εν καιρώ πανδημίας να κόβει το νερό στους δημότες. Έλεος!
……
*Ένα σεμνό ερώτημα αποκλειστικά για τον Πρόεδρο Μιχάλη Σπανίδη κι όχι για τον Αφεντούλη Τσακιρίδη.
Ο Ποδηλατικός σύλλογος «Πήγασος» επειδή πήρε μπόλικες χορηγίες από τον Δήμο Ξάνθης, έγινε…παράρτημα του κυρίου Τσέπελη; Με ξένα λεφτά, χουβαρντάδες όλοι γινόμαστε κύριε Πρόεδρε που εν μια νυκτί από «Αγάπη για τη Ξάνθη» κι εμείς θ’ αλλάξουμε το Δήμο απαλλάσσοντάς τον από το παλιό, γίναμε «ΑΓΑΠΗ» για τις θέσεις, τις χορηγίες και τον κύριο Τσέπελη;
Που αμφιβάλω αν πιάνει ποδήλατο στα χέρια του εκτός από τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου Iskece;
…..
*Ποινή 12 χρόνων κάθειρξης επέβαλε την Παρασκευή το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης σε βιολογικό πατέρα ανήλικης για την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο κάτω των 12 ετών και της αιμομιξίας.
Το περιστατικό εξιχνιάσθηκε στο Διδυμότειχο, τον Αύγουστο του 2020 μετά από συμπτώματα που εμφάνισε το δίχρονο κοριτσάκι και πιστοποιήθηκαν τόσο με ιατροδικαστική εξέταση όσο και από ιατρική πραγματογνωμοσύνη ιατρού δερματολόγου – αφροδισιολόγου.
…..
*Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κατηγορούμενος παρότι άσκησε έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αυτή δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και θα εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Γρεβενών όπου ήταν ήδη προφυλακισμένος.
…..
*Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ο βουλευτής του HDP στην Τουρκία, Habip Eksik, κατά τη διάρκεια πορείας που διοργανώθηκε από φιλοκουρδικές κι αριστερές οργανώσεις για τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον ηγέτη του PKK.
Όπως επισημαίνεται και στις αναρτήσεις στα social media, τόσο ο βουλευτής όσο και άλλοι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν από την τουρκική αστυνομία. «Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Το ΑΚΡ ενθαρρύνει τη βία κατά των βουλευτών. Δείτε τι κάνουν οι αρχές επιβολής του νόμου σε βουλευτή. Τα βασανιστήρια και η σκληρότητα είναι το όραμα αυτής της κυβέρνησης», γράφει ο βουλευτής Σεζγκίν Τανρικουλού σε βίντεο που ανήρτησε στο προφίλ του στο Twitter.
«Δείτε πώς αντιμετωπίζει η τουρκική αστυνομία τον Habip, ένα εκλεγμένο μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου, απλώς και μόνο επειδή είναι Κούρδος και είναι υπέρ της ειρήνης, υπέρ της δημοκρατίας»
….
*Επίσης, σύμφωνα με το halkTV, η αστυνομία παρενέβη στην πορεία που έγινε στη Γιουκσέκοβα με αποτέλεσμα ο βουλευτής του HDP να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κατάγματα στο πόδι, βάζοντας γύψο, ενώ τουλάχιστον 20 άτομα που συμμετείχαν στην πορεία, συνελήφθησαν.
……….
*Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 10 Οκτωβρίου.
Αναλυτικότερα: Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας για το έτος 2022 είναι «Κάνοντας την Ψυχική Υγεία και την Ευεξία για όλους παγκόσμια προτεραιότητα» (World Mental Health Day 2022- Make mental health & well-being for all a global priority).
Ο Ψυχιατρικός Τομέας του Νοσοκομείου μας, επικεντρώνει τις προσπάθειες του, για να παρέχει καθημερινά ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, να ανταποκρίνεται με υπευθυνότητα στα αιτήματα των πολιτών και να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.
H Ψυχιατρική Κλινική και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Γ.Ν. Ξάνθης συντονίζουν τις δράσεις τους, έχοντας ως επίκεντρο την βελτίωση της ψυχικής υγείας των κατοίκων της περιοχής ευθύνης τους.
Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας στοχεύουν στην έγκαιρη διάγνωση και στη θεραπεία, στη συνεχιζόμενη φροντίδα, στην πρόληψη και στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας και στη μείωση του στίγματος για τις ψυχικές διαταραχές.
Είναι σημαντικό η ψυχική υγεία να διασφαλιστεί ως αγαθό και να αναγνωριστεί ως βασική προτεραιότητα για την δημόσια υγεία. Αυτό θα είναι μία ευκαιρία για όλους μας.
Η Διοίκηση και ο Ψυχιατρικός
Τομέας του Γ. Ν. Ξάνθης.
…
*Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες σε έκταση μικτής βλάστησης κοντά στο πεδίο Βολής, στο Πετροχώρι.
Η φωτιά ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τη 1 Μ.Μ. στο ύψωμα που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Πεδίου Βολής, ανάμεσα στο Στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη και τη Σεμέλη, με αποτέλεσμα πυκνοί καπνοί να σκεπάσουν την περιοχή και να είναι ορατοί από αρκετά μακριά.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την ΠΥ ΒΙΠΕ Ξάνθης αλλά και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς.
….
*Ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία για την εξέλιξη του καρκίνου του ήπατος ανακοίνωσαν ερευνητές, σημειώνοντας πως θα πρέπει να γίνουν αρκετά πράγματα για την καταπολέμηση της νόσου στο μέλλον.
…
*Σύμφωνα με μελέτες, ο αριθμός των ανθρώπων που αναπτύσσουν ή πεθαίνουν από καρκίνο του ήπατος παγκοσμίως θα αυξηθεί πάνω από 55% έως το 2040.
Σχεδόν 905.700 άνθρωποι διαγνώστηκαν με καρκίνο του ήπατος και 830.200 κατέληξαν από την ασθένεια αυτή ανά τον κόσμο το 2020, σύμφωνα με νέα ανάλυση που διενήργησαν επιστήμονες του Διεθνούς Κέντρου Έρευνας για τον καρκίνο (CIRC), το οποίο αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και έχει την έδρα του στη Λιόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία.
Με τον σημερινό ρυθμό, 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι θα διαγνωστούν και 1,3 εκατομμύριο θα πεθάνουν από καρκίνο του ήπατος το 2040, σύμφωνα με την ανάλυση.
….
ΟΤΙ ΦΕΡΝΕΙ Η ΚΑΤΙΝΑ
Κάτι ξέρει περισσότερο ο Πάνος Παπαδόπουλος που κάθε φορά που του λένε γιατί ασχολείται τόσο πολύ με τα γενικά θέματα της Θράκης και της Μακεδονίας (σ.σ. Και το Next tv αλλά και ο Μαχητής του…) και απαντάει ότι το νέο κοινό του (τηλεοπτικό και αναγνωστικό ), ξεπερνάει τα τοπικά όρια και έχει έντονη απήχηση σε όλη την Ελλάδα.
Απόδειξη ο χαμός που έγινε χθες με την πρεμιέρα του υποψηφίου Δημάρχου Δράμας Γιώργου Παπαδόπουλου και τον χαμό που ακολούθησε με τους Δραμινούς να μονοπωλούν την εκπομπή του.
Και να μην προλαβαίνει τα τηλέφωνα…! Με τέτοιο ανταγωνισμό στην μεσημβρινή τηλεοπτική ζώνη ….ε, τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο στην εποχή μας.
Η ΚΑΤΙΝΑ





