• Επικοινωνία
Κυριακή, 19 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η …. «ΓΕΦΥΡΑ»! Στη Βουλή η τραγική κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ιάσμου

27 Νοεμβρίου 2021
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η …. «ΓΕΦΥΡΑ»!  Στη Βουλή η τραγική κατάσταση  στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ιάσμου
Share on FacebookShare on Twitter

Στη Βουλή έφτασε, δια μέσω του Κυριάκου Βελόπουλου και της Ελληνικής Λύσης, η προ ημερών επιστολή του Προέδρου Κοινότητας Ιάσμου, Ηλία Μπούκα, για την τραγική κατάσταση στο οδικό δίκτυο του Δήμου Ιάσμου.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης καλεί τους Υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, να εξασφαλίσουν τα αναγκαία κονδύλια προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη συντήρηση και στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

(σ.σ. Το ερώτημα της «Α» είναι γιατί ο κύριος Μπούκας δεν αναφέρεται και στην γέφυρα του Κομψάτου που παραμένει «πεσμένη» από τον Σεπτέμβριο του 2017; Δηλαδή πάνω από 4 χρόνια;;; Κάτι που για την εφημερίδα μας θα έπρεπε να είναι το υπ’ αριθ, 1 πρόβλημα τώρα)

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:

«Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της τοπικής κοινωνίας του Ιάσμου της Ροδόπης, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός, αναφορικά με την τραγική κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής.

Σύμφωνα με διαμαρτυρίες των κατοίκων, το οδικό δίκτυο της ανωτέρω κοινότητας χαρακτηρίζεται, πλέον, τραγικό και επικίνδυνο, στο σύνολο του Ιάσμου και στις τρεις εισόδους της κωμοπόλεως.

Η μεγάλη φθορά του είναι αποτέλεσμα της φυσικής φθοράς του χρόνου, των πλημμυρικών φαινομένων, της έλλειψης νέων ασφαλτοστρώσεων αλλά και της κακής αποκατάστασης στο έργο του βιολογικού καθαρισμού. Υπεράριθμα μπαλώματα, καθιζήσεις και υποχωρήσεις, λακκούβες μεγάλου βάθους και έκτασης απειλούν την ασφάλεια οδηγών, επιβατών, δικυκλιστών και πεζών, ενώ, τεράστιες είναι οι φθορές και οι καταστροφές στα αυτοκίνητα των κατοίκων, των διερχομένων και των επισκεπτών, ενώ, παράλληλα, η όλη κατάσταση αποτελεί έναν αρνητικό παράγοντα στην εικόνα και στην ποιότητα ζωής του εν λόγω οικισμού.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι και τοπικοί φορείς, έχει επηρεαστεί η καθημερινότητά τους σε μεγάλο βαθμό και παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα στις περιουσίες τους, στα αυτοκίνητα και στα δίκυκλα. Θεωρούν οι ανωτέρω ότι, επειδή ο Ίασμος αποτελεί κομβικό γεωγραφικό σημείο στην οδική διασύνδεση της Ανατολικής και Δυτικής Θράκης, επιβάλλεται για τους ανωτέρω λόγους, εν έτει 2021, τουλάχιστον, να υφίσταται ένα ομαλό και ασφαλές οδικό δίκτυο στην περιοχή του.

Επομένως, είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη, το εν λόγω έργο να ενταχθεί στον σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος της οικείας Περιφέρειας και να καταλάβει θέση πρώτης προτεραιότητας, πριν συμβούν ατυχήματα. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

  •     Προτίθεσθε να παρέμβετε καταλλήλως, προκειμένου να συντηρηθεί και να αποκατασταθεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής του Ιάσμου της Ροδόπης;
  •     Προτίθεσθε να προβείτε, άμεσα, στην εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων, που θα χρησιμοποιηθούν στη συντήρηση και στην αποκατάσταση του ανωτέρω οδικού δικτύου, προκειμένου να διεξάγεται με ομαλές συνθήκες η συγκοινωνία στην περιοχή, με απώτερο στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Ιάσμου;
  •     Θεωρείτε ότι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της ως άνω περιοχής είναι ελάσσονος σημασίας, ενόψει άλλων εκκρεμοτήτων, γεγονός που καθιστά την δαπάνη για την αποκατάσταση του ως άνω οδικού δικτύου μη πρώτης προτεραιότητας;».

Η επιστολή του Ηλία Μπούκα:

Θέμα : ΙΑΣΜΟΣ – ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Αξιότιμοι κύριοι

Η φυσική φθορά του χρόνου, τα πλημμυρικά φαινόμενα, η έλλειψη νέων ασφαλτοστρώσεων τα τελευταία χρόνια, το έγκλημα της κακής αποκατάστασης στο έργο του βιολογικού καθαρισμού έχουν καταστήσει τραγικό και επικίνδυνο πλέον το οδικό δίκτυο στο σύνολό του Ιάσμου αλλά και στις τρεις εισόδους της κωμοπόλεως.

  Υπεράριθμα μπαλώματα, καθιζήσεις-υποχωρήσεις, λακκούβες μεγάλου βάθους και έκτασης απειλούν την ασφάλεια οδηγών, επιβατών, δικυκλιστών  και πεζών ενώ τεράστιες είναι οι φθορές και οι καταστροφές στα αυτοκίνητα των κατοίκων, των διερχομένων και των επισκεπτών.

Το γεγονός ότι ο Ίασμος διατηρεί την γραφική του φυσιογνωμία και προσβλέπει σε επισκέπτες που θα περπατήσουν τα σοκάκια, το χωριό, τα αξιοθέατα, καθιστούν την αισθητική πλευρά του θέματος ως έναν επιπλέον αρνητικό παράγοντα στην εικόνα του οικισμού.

Η έδρα του Δήμου μας αποτελεί κομβικό γεωγραφικό σημείο στην οδική διασύνδεση της Ανατολικής και Δυτικής Θράκης με αποτέλεσμα να επιβάλλεται για τους ανωτέρω λόγους εν έτη 2021 τουλάχιστον να έχουμε ένα ομαλό και ασφαλές οδικό δίκτυο.

Είναι άμεση και επιτακτική η ανάγκη το εν λόγω έργο να ενταχθεί  στον σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος και να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα πριν συμβούν ανεπιθύμητες καταστάσεις όπως ατυχήματα.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν τα παράπονα ιδιαίτερα των κατοίκων και οφείλουμε να εξάρουμε την υπομονή που επιδεικνύουν, αφού έχει επηρεαστεί η ποιότητα ζωής τους σε μεγάλο βαθμό και παράλληλα δημιουργούνται προβλήματα στις περιουσίες τους, στα αυτοκίνητα και τα δίκυκλα.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου

Μπούκας Ηλίας

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της ΑΜ-Θ στηρίζουν τον αγώνα των εργαστηριακών συναδέλφων τους

Επόμενο Άρθρο

O φαρμακοποιός εξέδιδε «μαϊμού» πιστοποιητικά πάνω από ένα μήνα, καταγγέλλει κάτοικος Σουφλίου

Επόμενο Άρθρο
Χειροπέδες σε αστυνομικό και στρατιωτικό για τη  φάμπρικα με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά στον Έβρο

O φαρμακοποιός εξέδιδε «μαϊμού» πιστοποιητικά πάνω από ένα μήνα, καταγγέλλει κάτοικος Σουφλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 690.000 πολιτών από 65 μέχρι 69 ετών

Ψηφιακή εποχή: «Θα διαθέσουμε 656.500 ψηφιακές υπογραφές εντός του 2022», ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης

Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα δύο δικογραφίες για 20 αντιεμβολιαστές

Κορωνοϊός: Στον εισαγγελέα δύο δικογραφίες για 20 αντιεμβολιαστές

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης