Χαμός με τα χθεσινά 3.215 κρούσματα στην Ελλάδα που αποτελεί ρεκόρ πανδημίας! Με αποτέλεσμα φυσικά οι αριθμοί να διαψεύδουν παταγωδώς και τους επιστήμονες αλλά και τα παπαγαλάκια των «παραθύρων». Συμπέρασμα…Απρίλη κι αν…βλέπω να τελειώνει η καραντίνα μας. Δυστυχώς…
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Συνεχίστηκαν και την Τρίτη 9 Μαρτίου οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται στον γενικό πληθυσμό στην Κομοτηνή, στην κεντρική πλατεία και στον χώρο της Λαϊκής Αγοράς.
Αναλυτικότερα. Στην πλατεία Ειρήνης έγιναν 45 τεστ ανίχνευσης αντιγόνων του νέου κορωνοϊού και ήταν όλα αρνητικά ενώ στη Λαϊκή Αγορά πραγματοποιήθηκαν, με τη διαδικασία drive through, 30 τεστ τα οποία ήταν επίσης αρνητικά.
Συνολικά, τις πρώτες δύο ημέρες των ελέγχων, την Δευτέρα και την Τρίτη, πραγματοποιήθηκαν 167 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους οποίους προέκυψε μόλις ένα θετικό δείγμα.
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται καθημερινά, μέχρι και την Παρασκευή 12 Μαρτίου, κατά τις ώρες 11:00-15:00 από δύο συνεργεία του ΕΟΔΥ.
….
*Όσοι πολίτες επιθυμούν να υποβληθούν σε rapid test αποστέλλουν sms με αριθμό 1 στο 13033, προσέρχονται στην Πλατεία Ειρήνης ή στη Λαϊκή Αγορά, γνωρίζοντας τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ, ενώ χρειάζεται να δίνουν τον αριθμό του κινητού τους ώστε να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα. Στα drive through τεστ οι πολίτες παραμένουν στο αυτοκίνητό τους.
Σε περίπτωση που κάποιο δείγμα είναι αρνητικό, ο πολίτης ειδοποιείται με SMS για το αποτέλεσμα του, ενώ στην περίπτωση που το δείγμα βρεθεί θετικό, ο πολίτης ειδοποιείται από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να προσέλθει εκ νέου και να υποβληθεί σε τεστ μοριακής ανάλυσης.
….

*«Η συνεχιζόμενη για 8η μέρα κατάληψη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που οδηγούν στην αναστολή της λειτουργίας του και υπονομεύει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο», σημειώνει το ΔΠΘ σε ανακοίνωση του.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκη καλεί τους φοιτητές να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη της Πρυτανείας που διαρκεί για 8η συνεχή ημέρα.
….

*Στην ανακοίνωση αναφέρεται το εξής:
«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στην αριθ. 86/9-3-2021 έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε να καλέσει τους φοιτητές να σταματήσουν άμεσα την κατάληψη του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης (Πρυτανεία), καθώς η συνεχιζόμενη για 8η μέρα κατάληψη δημιουργεί σοβαρά προβλήματα που οδηγούν στην αναστολή, ουσιαστικά, της λειτουργίας του σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, και υπονομεύει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο».
…

*Δεν ξέρω πόσο «ικανοποιημένοι» είναι οι δημότες Ξάνθης από τα μέτρα που πήρε το ημέτερο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης για να στηρίξει τους δημότες και τους επαγγελματίες, ωστόσο αλίευσα από τη «Φωνή της Ροδόπης» την απόφαση του Δήμου Κομοτηνής για τις «Εκπτώσεις και απαλλαγές από τέλη καθαριότητας και φωτισµού», τις οποίες και σας παραθέτω για να συγκρίνετε…..και να διαπιστώσετε ότι…ο Δήμος Κομοτηνής είναι πολύ πιο απλόχερος στους δημότες τους.
Ιδού λοιπόν τα μέτρα:
«Για κτηνοτροφικές μονάδες, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πολύτεκνες οικογένειες
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής 170/2020 περί «Αναπροσαρμογής ή µη συντελεστών των ισχυόντων τελών καθαριότητας και φωτισµού για το έτος 2021» απαλλάσσονται από τα συγκεκριμένα τέλη συγκεκριμένες κατηγορίες:
1.Μη ηλεκτροδοτούμενα και µη χρησιμοποιούμενα ακίνητα.
- Κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες εκτός οικισμών λόγω δυσπροσιμότητας.
- Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:
Α. Δημότες δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Οφείλουν να προσκομίσουν εγκεκριμένη αίτηση για τη χορήγηση ΚΕΑ.
Β. Άτομα ή οικογένειες με άτομα με αναπηρίες, με ποσοστό μόνιμης αναπηρίας 67% και άνω και εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ. Οφείλουν να προσκομίσουν:
Πιστοποιητικό ΚΕΠΑ.
Ε1φορολογικού έτους 2020.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
- Πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες:
Α Πολύτεκνοι:
Ι. Με οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ, πλήρη απαλλαγή.
ΙΙ. Με οικογενειακό εισόδημα από 20.000,01 ευρώ έως και 60.000 ευρώ, απαλλαγή σε ποσοστό 50%.
Β Τρίτεκνοι:
Με οικογενειακό Εισόδημα έως 30.000, απαλλαγή σε ποσοστό 50%.
Οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες οφείλουν να προσκομίσουν:
Λογαριασμός ΔΕΗ.
Ε1 φορολογικού έτους 2020.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Για όσους έχουν παιδιά που υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία τους βεβαίωση από τη Μονάδα όπου υπηρετούν.
Βεβαίωση μέλους από τον Σύλλογο (προαιρετικά).
….
*Και το ρεζουμέ. Όσοι δημότες Κομοτηνής επιθυμούν να τύχουν έκπτωσης ή απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού οφείλουν να καταθέτουν στο Πρωτόκολλο του Δήμου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή να τα αποστέλλουν ηλεκτρονικά στο dkomot@otenet.gr.
Για όποιες πληροφορίες, οι δημότες μπορούν να τηλεφωνούν στο 2531352455.
-Κάντε λοιπόν μια σύγκριση των μέτρων που έλαβε ο ημέτερος δήμος Ξάνθης των ….453 απευθείας αναθέσεων και σίγουρα θα βρείτε την απάντηση!!!!
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ




