«Μετριοπαθής στάση από Μελισσόπουλο στην υπόθεση “Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας”, σχολιάζει με έμφαση χθες ο πρώην υπάλληλος του υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη. Μετριοπαθής η στάση απέναντι στο Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας, εδώ όμως μιλάμε για Σύλλογο ΤΟΥΡΚΩΝ Επιστημόνων! Έτσι τιτλοφορούν τον σύλλογό τους οι επιστήμονες.
ΑΛΕΚΤΩΡ

*Τελικά πόσα γραφεία τύπου διαθέτει ο κύριος Τσέπελης; Είτε ως Δήμαρχος, είτε έτσι απλά ως… Εμμανουήλ Τσέπελης;
Διότι από ότι μου λένε οι πληροφορίες μου κάποιοι εντός και εκτός Δήμου Ξάνθης άλλη δουλειά δεν έχουν από το να γράφουν…απολογητικές ανακοινώσεις και απαντήσεις του κυρίου Τσέπελη, άλλοτε στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης κι άλλοτε στα ΜΜΕ που δεν τον…λιβανίζουν! ‘Η να επιχειρούν την τρομοκράτηση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης!
…..

*Κάτοικοι της Ορεινής περιοχής του Εχίνου, δείτε τι φωτογραφίες βάζουν στον τοίχο τους μετά την εισβολή της Τουρκίας του Ερντογάν στη Συρία αποκάλυψε το Maxitisthrakisblog.spot.gr αναφέροντας τα παρακάτω:
«Ο συγκεκριμένος κύριος είναι κάτοικος Κοτύλης ονομαζεται Ταχήρ Ραχμάν και την φωτογραφία μας την έστειλε Έλληνας Πομάκος της περιοχής, διαμαρτυρόμενος για τις απειλές των εγκάθετων της Άγκυρας και του “Τουρκόφρωνων” της περιοχής.
Κι όσο για την φωτογραφία του κατοίκου της Κοτύλης, την έβαλε ο συγκεκριμένος οπαδός του…Ερντογάν, αμέσως μετά την επίθιση της Τουρκίας στη Συρία. Δείτε πως…χαιρετίζει την εισβολή των Τούρκων στρατευμάτων στη Συρία!!!
Δείτε τι ανέφερε και η ανάρτησή του: «Χαιρετίσματα στην σημαία μας. χαιρετίσματα στους Τούρκους στρατιώτες μας».
-ΕΥΠ; ΥΠΕΞ; Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων; Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Μητροπολίτες; Τίποτα δεν “κινείται” στη περιοχή;, αναφέρει η εφημερίδα…
-Για να δούμε…θα ευαισθητοποιηθεί κανείς;
(σ.σ. Αλήθεια για την ανάρτηση αυτή, τι λένε οι μειονοτικοί βουλευτές του Νομού Ξάνθης; Μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση;)
…..

*Πως αλλάζουν οι καιροί και ποιος θα το περίμενε άλλωστε να εξελιχτούν έτσι τα πράγματα, ώστε να βλέπει κανείς δίπλα δίπλα να σηκώνουν το σήμα της….ΝΙΚΗΣ οι Τσέπελης, Θανάσης Ξυνίδης και Φανουράκης!
Μόνο οι κύριοι Δημήτρης Μπένης, Παπαμαρκάκης Γιάννης και Γιάννης Ιερόπουλος απουσιάζουν από την φωτογραφία για να είμαι ειλικρινής, ώστε να συμπληρωθεί το πάνελ του χτες με το σήμερα.
….

*Στην οριστική απόφαση να χρηματοδοτήσει την αναβίωση του δημοσιογραφικού συνεδρίου της Σαμοθράκης, προέβη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η σχετική πρόταση είχε διατυπωθεί μετά τον καλοκαιρινό ακτοπλοιικό αποκλεισμό του νησιού, από την Τομεάρχη Μακεδονίας-Θράκης του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή και δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη, σε σχετική επιστολή και προς την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, “πατώντας” στην ιδέα του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και επίσης δημοσιογράφου Δημήτρη Πέτροβιτς. Αυτό ήταν άλλωστε και το αντικείμενο πρόσφατης συνάντησής τους με…“υπερκομματική” διάθεση στήριξης του νησιού και της τουριστικής του ανάπτυξης.
….

*Στα σχέδια της Περιφέρειας είναι η διοργάνωση ενός Περιφερειακού και ενός Εθνικού Συνεδρίου στο νησί της Σαμοθράκης, προκειμένου να αναβιώσει ένας θεσμός που ταύτισε το δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας με το νησί της Σαμοθράκης και έδωσε την πρώτη ώθηση για την τουριστική του ανάπτυξη.
Την απόφαση της Περιφέρειας χαιρέτησε με ανάρτησή της η Τομεάρχης Μακεδονίας-Θράκης Δώρα Αυγέρη, η οποία επεσήμανε τη συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου.
(σ.σ. Στην ουσία βέβαια για ένα δημοσιογραφικό ταξιδάκι-τουρισμό με έξοδα της Περιφέρειας. Ας είμαστε ειλικρινείς…Κάτι παρόμοιο άλλωστε είχε κάνει αν θυμάμαι καλά και ο πρώην Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Τριαντάφυλλος Παπαδόπουλος στη Λήμνο)
…….
*«Αξίζει να υπογραμμιστεί η συμβολή προς αυτή την κατεύθυνση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, επίσης δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΗΕΜΘ, Δημήτρη Πέτροβιτς, ο οποίος παλιότερα είχε διατυπώσει την ιδέα αναβίωσης του συνεδρίου. Ο κ. Πέτροβιτς, κατά την πρόσφατη συνάντησή μας στην Αλεξανδρούπολη μετά την επίσκεψή μας μαζί με κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου στο νησί, είχε εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στην πρότασή μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η Δώρα Αυγέρη.
……

*Φως στο βάθος του τούνελ φαίνεται να βγαίνει για την ελληνική ζάχαρη και τους τευτλοπαραγωγούς, μετά τη σύσκεψη των εμπλεκόμενων μερών που έγινε στην Αθήνα για το μέλλον της ΕΒΖ, υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη ήταν καταλυτική για να γεφυρωθούν οι διαφορές ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΒΖ από τη μία πλευρά και τη Royal Sugar από την άλλη, σε ό,τι αφορά τη μίσθωση των δύο εργοστασίων στο Πλατύ και στις Σέρρες.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις επόμενες μέρες οι συζητήσεις θα κορυφωθούν με στόχο να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μίσθωσης των δύο ζαχαρουργείων για τους επόμενους 28 μήνες, με τη σύμφωνη γνώμη βέβαια και της Τράπεζας Πειραιώς που αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή της ΕΒΖ.
Ο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ





