Στη… μοιρασιά των χρημάτων τα χάλασαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης αλλοδαπών που προωθούσε παράνομα μέσω του ποταμού Έβρου πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί συμπλοκή και να χάσουν τη ζωή τους δύο από τα μέλη της οργάνωσης.
Η ανθρωποκτονία, η οποία εξιχνιάσθηκε από την Αστυνομία, είχε σημειωθεί πριν από σχεδόν δύο χρόνια, στην περιοχή Πόταμος Έβρου, έναν εγκαταλελειμμένο μικρό οικισμό λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξανδρούπολης. Δράστες είναι ένας 30χρονος από το Μπαγκλαντές και ένας 32χρονος από το Πακιστάν.
Τα θύματα είναι από το Αφγανιστάν, ηλικίας 28 και 32 ετών, και εντοπίστηκαν στις 24 Μαρτίου 2018 σε ένα κτίριο της περιοχής, σε προχωρημένη σήψη. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το έγκλημα σημειώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017.
Τα θύματα ήταν σκεπασμένα με κουβέρτες και έφεραν τραύματα από μαχαίρι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Με την εξιχνίαση της υπόθεσης ο 32χρονος δράστης συνελήφθη, ενώ ο 30χρονος βρίσκεται ήδη στη φυλακή για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
Εξιχνιάσθηκε ύστερα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί νεκροί την 24-3-2018.
Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι της 24-3-2018, εντοπίσθηκαν νεκροί, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 32 ετών, στο εσωτερικό κτιρίου που βρίσκεται στον Πόταμο Έβρου.
Ειδικότερα, οι θανόντες βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη, κάτω από κουβέρτες, φέροντες τραύματα από μαχαίρι και θλων όργανο, σε διάφορα σημεία του σώματός τους.
Ακολούθησε διεξοδική εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και συνάμα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Όπως διακριβώθηκε η διπλή ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στο εσωτερικό του εν λόγω κτιρίου, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 και συγκεκριμένα το διάστημα από 1 έως 2/12/2017.
Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, την ανάλυση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και αυτών που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών, επετεύχθη η εξιχνίαση του εγκλήματος.
Στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές, ενώ διακριβώθηκε ότι δράστες και θύματα είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και ακολούθως εκδόθηκε σε βάρος του 32χρονου σχετικό Ένταλμα Σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη την Δευτέρα (7-10-2019) το απόγευμα, ενώ ο δεύτερος δράστης βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.





