• Επικοινωνία
Δευτέρα, 27 Απριλίου, 2026
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Σσσσσ… Ψίθυροι – Δήμος Αβδήρων: 1ο θερινό σχολείο χρήσης νέων τεχνολογιών για την αποτύπωση μνημείων

28 Αυγούστου 2018
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Σσσσσ… Ψίθυροι – Δήμος Αβδήρων: 1ο θερινό σχολείο χρήσης νέων τεχνολογιών για την αποτύπωση μνημείων
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΚΟΥ ΤΙ ΕΙΠΑΝ
Αναφορικά με την ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα «Στραβά και ανάποδα αλλά και τα καλά να λέγονται » στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης FACEBOOK και για δήθεν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στον οικισμό Κιμμερίων, ενημερώνουμε το κοινό του οικισμού και της πόλης της Ξάνθης ότι είναι παντελώς ανυπόστατα, ενώ η επιχείρηση προχωρά σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς προκειμένου να ελεγχθεί η συγκεκριμένη διασπορά ψευδών ειδήσεων.
(Aπό την ανακοίνωση του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ξάνθης Μαρίνου Σδρέβανου)
-Συμφωνούμε με τη λογική του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ…Τίποτα αναπάντητο! Και ειδικά όταν έχει σχέση με το ύψιστο αγαθό για τον άνθρωπο, δηλαδή το νερό….

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
Κι όμως…Πόσα «μικρά» πράγματα μπορούν να γίνει στη πόλη μας και μάλιστα με λίγα χρήματα και να νοιώσουνε πραγματικές «ανάσες» οι απλοί πολίτες και ιδίως οι ηλικιωμένοι ή αυτοί που δεν έχουν την άνεση να πάνε σε ένα καφέ ή και καφενείο…
Πέρασα για παράδειγμα μια βόλτα την Κυριακή από το πανέμορφο πάρκο των Παλιών Εργατικών κατοικιών, στο γήπεδο της  Ασπίδας Ξάνθης, απέναντι από την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης. Δροσιά, ομορφιά, στα παγκάκια ωστόσο κάποιοι λιγοστοί άνθρωποι, γιατί στο έδαφος δεν υπάρχει καθόλου πράσινο και γκαζόν…
Όχι δηλαδή πολυτέλειες, λίγο πράσινο, καμιά βρυσούλα αν δεν υπάρχει κι αυτό αν γίνει σε κάθε γειτονιά, η Ξάνθη πραγματικά θα αναβαθμίσει την ποιότητά της…Τόσο πολύ κοστίζει λίγο γκαζόν κύριε Δημαρχόπουλε;
Σταύρος Μωραίτης

Προκήρυξη μίας θέσης επιμελητή Β΄ Αιματολογίας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ικανοποιείται το αίτημα του Π.Γ.Ν.Α. για ενίσχυση της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής, μιας κλινικής με σημαντικό κλινικό και επιστημονικό έργο. Προκηρύχτηκε 1 θέση επιμελητή Β΄ Αιματολογίας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Αιτήσεις των υποψηφίων υποβάλλονται από 3/9/2018 έως και 21/9/2018. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Π.Γ.Ν.Α. www.pgna.gr
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
Π.Γ.Ν.ΕΒΡΟΥ
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ

Έβρος: Συνελήφθη 42χρονος διακινητής, ο οποίος μετέφερε παράνομα 12 λαθρομετανάστες

Συνελήφθη την Παρασκευή (24-8-2018) το πρωί, στην Εθνική  Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Σύλληψη 30χρονου ημεδαπού διωκόμενου με Ένταλμα Σύλληψης

Συνελήφθη την Παρασκευή (24-8-2018) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, 30χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης, από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου

Από τις 30 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου 2018 στους συνταξιούχους.

Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018. Την ίδια ημέρα θα πιστωθούν οι συντάξεις από το ΙΚΑ.

Ομοίως, οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Πέμπτη, 30 του μηνός. Την ίδια ημέρα θα πληρωθούν και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 τη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ την ίδια ημέρα θα πληρωθούν και οι συντάξεις απο τον ΟΓΑ.

Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 στις 4 Σεπτεμβρίου 2018 ημέρα Τρίτη.

Τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα καταβάλλουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου 2018 την Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

ΑΙΝΙΓΜΑ
Δεν κατάλαβα επακριβώς τι θέλει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης. Να πάει…σπίτι του, ή να διεκδικήσει κι αυτός από την Πειραιώς το χρίσμα και να κατέβει ενωτικός Περιφερειάρχης ΑΜΘ; Όταν αυτό ζητάνε οι κύριοι Μαρκόπουλος και Δημήτρης Πέτροβιτς, δεν έπρεπε ήδη να το έχει κάνει ο Ζαγναφέρης;

Τούρκοι χάκερ «εισέβαλαν» σε ιστότοπο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (Π.Τ.Δ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου έβαλαν στο στόχαστρό τους Τούρκοι χάκερ, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 στο δελτίο ειδήσεων.

Το Π.Τ.Δ.Ε. με τη σημερινή μορφή του ιδρύθηκε το 1984 και αποτελεί συνέχεια της Παιδαγωγικής Ακαδημίας της Ρόδου, που βρισκόταν σε λειτουργία από το 1947.

Πρόσφατα, Τούρκοι χάκερ είχαν εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων ελληνικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων και ο ιστότοπος του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Είχαν απειλήσει, μάλιστα, πως θα διαρρεύσουν στοιχεία του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, σε αντίποινα για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών στη γειτονική χώρα.

400.000 € στο Δήμο Διδυμοτείχου για τις πλημμύρες

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 1.950.000 ευρώ  σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Από τα χρήματα αυτά, 400.000 € προορίζονται για το Δήμο Διδυμοτείχου που επλήγη σοβαρά από τις πλημμύρες της περασμένης άνοιξης

Εξιχνιάστηκε κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας από την Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφάλειας Δράμας και Ξάνθης, κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που διαπράχθηκε την 24-8-2018 το πρωί, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης ένας 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, ο 20χρονος με το πρόσχημα αγοράς μιας δίκυκλης μοτοσικλέτας, την παρέλαβε από τον ιδιοκτήτη της για έλεγχο, χωρίς όμως να την επιστρέψει.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού και τις σχετικές έρευνες των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, ενώ η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα βρέθηκε σε αγροτική περιοχή της Δράμας, όπου την είχε αποκρύψει ο 20χρονος και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 20χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία σιδερογροθιά.

Το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί αρμοδίως.

Δήμος Αβδήρων: 1ο θερινό σχολείο χρήσης νέων τεχνολογιών για την αποτύπωση μνημείων και χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΦΑ Ξάνθης, ο Δήμος Αβδήρων και η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία, φιλοξενούν το 1ο θερινό σχολείο χρήσης νέων τεχνολογιών για την αποτύπωση μνημείων και χώρων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Οι εργασίες θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 27 έως και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων.

Την Παρασκευή, 31 Αυγούστου, στις 10.00 π.μ., μετά την ολοκλήρωση του κύκλου εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων ενδιαφέρουσα εκδήλωση, ανοικτή στο κοινό, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι εργασίες αποτύπωσης των φοιτητών.

Δ. Αδαμίδης «Δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου που εντοπίστηκαν στον Έβρο»

«Αυτήν την στιγμή δεν εμπνέουν καμιά ανησυχία τα δύο κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και το ένα κρούσμα με ελονοσία που εντοπίστηκαν στην περιοχή μας και τα οποία νοσηλεύονται τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο του Έβρου,» καθησυχάζει μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ,ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δημήτρης Αδαμίδης.

«Χρειάζονται ακόμη νοσηλεία ,όμως δεν υπάρχει κίνδυνος για την ζωή τους εάν δεν παρουσιαστεί κάποια επιπλοκή στην πορεία της νόσου ,» σημειώνει χαρακτηριστικά.

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΣΦΗΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΒΡΑΚΙΑ

Επόμενο Άρθρο

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ – Την Πέμπτη 30 Αυγούστου συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης

Επόμενο Άρθρο
Πρωτοσέλιδο Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ - Την Πέμπτη 30 Αυγούστου συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξάνθης

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ – Η «εμφάνιση» του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου στη συναυλία Πρωτοψάλτη – Ξαρχάκου

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ - Η «εμφάνιση» του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου στη συναυλία Πρωτοψάλτη - Ξαρχάκου

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης: Από την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές σε Ωδείο, Φιλαρμονική και Σχολή Χορού

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης: Από την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγραφές σε Ωδείο, Φιλαρμονική και Σχολή Χορού

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Elementor #142343
  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης