Με στόχο να συγκεντρώσει τις προτάσεις όλων των νομών για τη διοικητική μεταρρύθμιση
Στη Ξάνθη σήμερα ο υπεύθυνος για την Περιφέρεια
Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Μανώλης Όθωνας
Στο τέλος αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί στους πέντε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η διαβούλευση για το σχέδιο «Καλλικράτης».
Γι’ αυτό το λόγο χθες το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μανώλης Όθωνας ξεκίνησε μία περιοδεία με στόχο να συγκεντρώσει τις προτάσεις όλων των νομών για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Το πρόγραμμα του Μανώλη Όθωνα ξεκίνησε χθες από τον Έβρο και το Διδυμότειχο. Θα συνεχιστεί σήμερα στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, ενώ αύριο στις 5 το απόγευμα θα βρίσκεται στην Καβάλα και στις 8 το βράδυ στη Δράμα. Σε όλες αυτές τις συναντήσεις του θα έρθει σε επαφή με αυτοδιοικητικά στελέχη για να συζητήσει μαζί τους και να του παρουσιάσουν τις προτάσεις τους. Η περιοδεία του Μανώλη Όθωνα θα κλείσει το Σάββατο το πρωί, στην Ξάνθη, όπου θα συναντηθεί με την Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.Εκεί ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κώστας Παπακοσμάς θα παρουσιάσει το σύνολο των προτάσεων της Περιφέρειας. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης, ενώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της η όλη διαδικασία της διαβούλευσης έτσι ώστε το νομοσχέδιο για τη νέα διοικητική δομή της χώρας να είναι έτοιμο στις αρχές Μαρτίου. Την άλλη εβδομάδα θα κληθούν στην Αθήνα οι γραμματείας των νομαρχιακών και περιφερειακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ για να συναντήσουν τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης».

