«Λυρισμός, ποίηση, αλλά ίχνος αυτοκριτικής δεν περιέχεται στην ανακοίνωση που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή». Στην οποία παραμένει και συνεχίζει ως επικεφαλής και αρχηγός ο κύριος Πούλιος.
Δημοσιεύουμε αυτούσια όλη την ανακοίνωση:
«Το «μήνυμα» των τελευταίων εκλογών
Η λέξη «μήνυμα» ανήκει κι αυτή στην κατηγορία των κακοποιημένων λέξεων. Με την συνεχή χρήση της, την κατάχρηση σε πολλές περιπτώσεις, μετασχηματίστηκε σε μια άνευ νοήματος και περιεχομένου, λέξη.
Έτσι η όποια χρήση του όρου «μήνυμα» των πρόσφατων Δημοτικών Εκλογών στον τόπο μας ελλοχεύει τον κίνδυνο εσφαλμένων συμπερασμάτων.
Παρ’ όλ’ αυτά από το οριακό αποτέλεσμα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, την μεγάλη ανατροπή της δεύτερης Κυριακής και την νίκη – θρίλερ της επί πολλές δεκαετίες ίδιας Δημοτικής Παράταξης προκύπτουν αβίαστα σκέψεις και συμπεράσματα.
Στις μέρες της υπονομευμένης – και συχνά οικτρά διαψευδόμενης- ελπίδας ισχυρός σύμμαχος ζωής παραμένει το μή αναμενόμενο, η «έκπληξη». Η δυνατότητα ανυπότακτων, ακομμάτιστων και ενίοτε «απείθαρχων» πολιτών να υπερβούν μηχανισμούς και προβλέψιμες αντιλήψεις και να πετύχουν ανατροπές. Αυτό συνέβη στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο της Ξάνθης. Και ήταν μεγάλο.
Επόμενος πιο δύσκολος στόχος : Να πειστεί η σιωπηλή και απέχουσα πλειοψηφία να μεταμορφώσει την οργή, την απελπισία, τη δυσθυμία ή την απάθειά της σε βούληση συμμετοχής. Να πειστεί ότι μια «άλλη Ξάνθη είναι εφικτή».
Η πόλη μας είναι σαν τη ζωή. «Δεν είναι ποτέ ούτε τόσο όμορφη ούτε τόσο άσχημη όσο τη φανταζόμαστε. Είναι όμως η μόνη που έχουμε».
Αξίζει λοιπόν και να τη φανταστούμε πιο όμορφη απ’ ό,τι είναι και να στοιχηματίσουμε στη μεταμόρφωσή της…
Χρίστος Πούλιος
«Πολίτες για την Αλλαγή»

