«Καμένο» χαρτί κατά πολλούς αποτελεί ο πρώην «γαλάζιος» μειονοτικός βουλευτής που πήγε με τη Ντόρα, ενώ το ΠΑΣΟΚ και τα πράσινα «μπλόκ» θεωρώντας σίγουρο ότι η…Νέα Δημοκρατία δεν θα εκλέγει πλέον βουλευτή στο Νομό Ροδόπης!«Εμφύλιος» στο Νομό Ροδόπης μετά τις δηλώσεις του πρώην Ντορικού πλέον πρώην βουλευτή κ.Ιλχάν, κατά της Νέας Δημοκρατίας και του Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Συγκεκριμένα την πεποίθησή του ότι οι ψήφοι των δεξιών ψηφοφόρων της Θράκης που παρεξηγήθηκαν με τη ΝΔ και στράφηκαν προς το ΠΑΣΟΚ, θα πέσουν συγκεντρωτικά στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ από τα νεόκοπα στελέχη πρώτης γραμμής, παραχωρώντας συνέντευξη λίγες ώρες μετά την παρουσία του στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Τζιχάν» στο πρώτο συνέδριο της ΔΗΣΥ που θα γίνει τον Μάρτιο του 2011 θα περιλαμβάνονται θέσεις για την «τουρκική», όπως δήλωσε μειονότητα της Δυτικής Θράκης όπου ο ίδιος ελπίζει να έχει πρωτεύοντα και καταλυτικό ρόλο, εκμεταλλευόμενος την σχέση που είχε με την κ. Μπακογιάννη ως υφυπουργού των Εξωτερικών και που την συνεχίζει με την νέα της ιδιότητα ως αρχηγού κόμματος.
Ο Ιλχάν Αχμέτ θύμισε πως ο ηγέτης της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε ακραία εθνικιστική συμπεριφορά έναντι της «τουρκικής μειονότητας» της Δυτικής Θράκης, και πως για αυτό το λόγο είχε εξαναγκασθεί πολύ νωρίς σε παραίτηση από την ΝΔ.
Ο κύριος Ιλχάν αποκάλυψε επίσης ότι η κ. Μπακογιάννη θα προβεί σε ανοίγματα προς την μειονότητα, πως στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει σε τέσσερις μήνες, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», όπως επιμένει να την αποκαλεί δίνοντάς της εθνοτικό προσδιορισμό, λέγοντας ότι υπάρχει στόχευση για εκμηδένιση των μειονοτικών προβλημάτων και πως θα κυριαρχήσει μια φιλελεύθερη πλειοψηφική ιδεολογία.
Ο πρώην βουλευτής ανέφερε επίσης πως στο πρώτο άρθρο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος αναφέρεται πως «στόχος είναι η διασφάλιση ελευθερίας για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας και φυλής» για να πει ότι η κ. Μπακογιάννη σύντομα θα κάνει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό στην Τουρκία, φανερώνοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και πως στο συνέδριο του κόμματος τον Μαρτίου του 2011 θα αποσαφηνιστούν οι μελλοντικές προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
….
ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΡΟΔΟΠΗΣ
Σκληρή ήταν η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ροδόπης απέναντι στις δηλώσεις Ιλχάν που τελευταία καυτηριάζοντας πρόσωπα και καταστάσεις συνεχώς, αναφέρει τα παρακάτω: «Ο Ιλχάν Αχμέτ είναι πια μέλος άλλους κόμματος και όχι της Νέας Δημοκρατίας. Αφού με την συμπεριφορά του υπονόμευσε την παράταξη που τον έκανε βουλευτή και συκοφάντησε με ψεύδη τον πρόεδρό της, κατά τις τελευταίες εκλογές συμμάχησε ευθέως με το ΠΑΣΟΚ αποτελώντας το δεκανίκι του, όπως άλλωστε και η αρχηγός του Ντόρα Μπακογιάννη. Δάνεισε τον καλύτερο συνεργάτη του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και προσπάθησε να υπονομεύσει ευθέως του συναδέλφους του, που πολιτεύτηκαν με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να περιχαρακώσει την όποια επιρροή του απέμεινε στο χώρο της μειονότητας για να την προσφέρει ως λάφυρο στη νέα του αρχηγό.
Κανείς όμως από την μειονότητα αλλά και από την τοπική κοινωνία δεν ξεχνά ότι: Ο Ιλχάν Αχμέτ ήταν ο εμπνευστής, ο συντάκτης και ο εισηγητής των σχεδίων Νόμου για την βακούφικη περιουσία και τους ιμάμηδες προς την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο τότε πρωθυπουργός του εμπιστεύθηκαν εν λευκώ την διαμόρφωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής και την εφαρμογή της αυτός δεν φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων και με την συμπεριφορά του και τις επιλογές του για λόγους καθαρά ιδιοτελείς έχασε την ευκαιρία. Θυμίζουμε ότι ο Ιλχάν Αχμέτ υπήρξε άτυπος σύμβουλος του Γ.Γ. της Περιφέρειας που τώρα τον κατηγορεί για τις αποφάσεις του στο θέμα της βρύσης και της μειονοτικής πολιτικής γενικότερα.
Ο Ιλχάν Αχμέτ επιμελώς αποκρύπτει ότι το θέμα των μιναρέδων, των σχολείων, των υποδομών και άλλων θεμάτων για πρώτη φορά διευθετήθηκαν από την ελληνική Πολιτεία με θετικό τρόπο για την ίδια τη μειονότητα όταν υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν ο Ευρ. Στυλιανίδης. Ο Ιλχάν Αχμέτ ξέχασε γρήγορα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Νέα Δημοκρατία και όλες της οι ηγεσίες. Ξέχασε γρήγορα την ρηξικέλευθη και ανοιχτή πρόσκληση που είχε κάνει ο συνυποψήφιος του Ευρ. Στυλιανίδης προς την μειονότητα ώστε να τον στείλει στην Βουλή με την ψήφο της και κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία επειδή ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα απέτυχε στο ρόλο του αναζητώντας σανίδα σωτηρίας στην Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία στο παρελθόν συνδιαμόρφωσε τις πολιτικές που σήμερα καταγγέλλει», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ροδόπης.

