• Επικοινωνία
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες
No Result
View All Result
Εφημερίδα Αδέσμευτη Θράκης
Home Ειδήσεις

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

26 Μαΐου 2025
in Ειδήσεις, Επιλεγμένα
Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
Share on FacebookShare on Twitter

Η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλου Τοψίδη και των Προέδρων των πέντε Ιατρικών Συλλόγων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κομοτηνή. Στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα για τη βελτίωση του δημόσιου συστήματος υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι Πρόεδροι κατέθεσαν τα παρακάτω αιτήματα:
1. Διασύνδεση Νοσοκομείων: Ενίσχυση της διασύνδεσης των νοσοκομείων Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης για τη βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγείας. Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γ.Ν.Καβάλας, ώστε να μπορεί να στηρίξει τα όμορα νοσοκομεία.
2. Οικονομική Ενίσχυση Θέσεων Ιατρικού Προσωπικού: Ζητήθηκε η ένταξη στην οικονομική ενίσχυση, μέσω της Περιφέρειας, θέσεων ιατρικού προσωπικού σε απομακρυσμένες-παραμεθόριες περιοχές για την υγειονομική κάλυψη αναγκών του πληθυσμού, κυρίως των ευπαθών ομάδων. Συζητήθηκε και η πρόταση να παραμένει συνεχώς ανοικτή η προκήρυξη για τις θέσεις στα άγονα νοσοκομεία.
3. Χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ: Προτάθηκε η ένταξη ιδιωτικών ιατρείων σε προγράμματα χρηματοδότησης για την αναβάθμιση εξοπλισμού.
4. Κατανομή Προϋπολογισμού ΕΟΠΥΥ: Τέθηκε η ανάγκη δίκαιης και αναλογικής κατανομής του προϋπολογισμού ΕΟΠΥΥ ανά νομό της Περιφέρειας.
5. Προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής: Χρηματοδότηση προληπτικών δράσεων μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Η διοίκησή μας, τόνισε, ο Περιφερειάρχης κος Τοψίδης, στηρίζει εμπράκτως την υγεία, δαπανώντας σημαντικούς χρηματοδοτικούς πόρους, για την ενίσχυση του εξοπλισμού και τη βελτίωση των υποδομών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Περιφέρειάς μας. Πρόσφατα εκδόθηκε (Απρίλιος 2025) η πρόσκληση, μέσα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκης 2021-2027», για την αναβάθμιση των υποδομών και του εξοπλισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, προϋπολογισμού 20 εκατ. €. Η συλλογική προσπάθεια για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στον πληθυσμό της Περιφέρειάς μας είναι καθοριστικής σημασίας».
Ο Περιφερειάρχης κος Τοψίδης δήλωσε την πρόθεσή του να εξετάσει το σύνολο των αιτημάτων, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης των υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια, ιδίως σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας και συντονισμό δράσεων προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειας.

Οι πρόεδροι του Ιατρικών Συλλόγων ΑΜΘ
Αντωνίου Αναστασία
Βασιλείου Όλγα
Σπανόπουλος Ιωάννης
Χαριτόπουλος Κωνσταντίνος
Χατζηπαπάς Χρήστος

ShareTweetShare
Προηγούμενο Άρθρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΛΓΚΙΡΙΔΗ

Επόμενο Άρθρο

Μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Επόμενο Άρθρο
Μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού το 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διακινητές μετέφεραν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 10 μη νόμιμους μετανάστες – Συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης

Διακινητές μετέφεραν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, 10 μη νόμιμους μετανάστες - Συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης

Σσσσσ……Ψίθυροι – Καβάλα: Βρέθηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου σε αγρόκτημα στο Κοκκινοχώρι

Νεκρός 39χρονος οδηγός μηχανής στην πίστα του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ

RADIO LIFE 92.1

NEXT TV ΘΡΑΚΗ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΚΤΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ -ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΑΡΙΘΜΟΣ Μ.Η.Τ.: 232171

  • Αρχική
  • Δήλωση Συμμόρφωσης
  • Επικοινωνία
  • Μικρές Αγγελίες
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Τηλ: 2541-105-096 & 2541-063-600

© Αδέσμευτη Θράκης

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Ειδήσεις
  • Κοινωνία
  • Πολιτισμός
  • Παραπολιτική
  • Απόψεις
  • Gossip
  • Μικρές Αγγελίες

© Αδέσμευτη Θράκης